Srijeda, 28.10.2020 | 16:04
IZVOR: stil.kurir.rs/journal.hr

TOP SEDAM filmova za hladne dane jeseni: U isto vrijeme će vas nasmijati i rasplakati

Obožavamo romantične komedije, a svaki put kada uronimo u jesen, melanholično volimo da se ušuškamo pod ćebe i da pustimo omiljeni film. Ovog puta izabrali smo nekoliko filmova koji će vas u isto vrijeme nasmijati i rasplakati.




Foto: Screenshot, Lionsgate Movies/You Tube

LA LA LAND

Dejmijen Šazele u ovom filmu spojio je elemente mjuzikla sa svim karakteristikama romantične komedije. Film koji se dugo čekao, sjajno je odjeknuo i kod publike i kod kritike, a kroz cijeli film menjaće vam se emocije – od najveće sreće do neutješne tuge. Vizuelno predivan, sa snažnom porukom – ovaj film zapisao se visoko na listu omiljenih filmova svih generacija.

NEDORILJIVI

Ovo je film na koji je nemoguće ne pustiti suzu, a istovremeno će vas ugrijati oko srca i nasmijati do suza. Nakon nesreće na paraglajdingu bogati aristokrata Filip unajmi mladića imenom Dris kao negovatelja. Budući da je Dris iz radničke porodice i nedavno pušten iz zatvora, on je, ukratko, najmanje odgovarajući kandidat za taj posao. Prijateljstvo između dva naizgled nespojiva lika s toliko dobro razrađenim likovima uvrstila je ovaj film na vrh ljestvice najboljih francuskih filmova.

4 VJENČANJA I SAHRANA

Suzdržani Englez (Hju Grant) susreće atraktivnu Amerikanku Keri na jednom venčanju i zaljubi se u nju, ali njegova nesposobnost izražavanja osjećanja prepreka je za razvijanje veze – uprkos tome što se ponovo susreću. Jedan jedini i neponovljivi kralj romantičnih komedija Hju Grant u ovom filmu jednostavno je neodoljiv.

JA U LJUBAV VJERUJEM

Ovaj film je po mnogo čemu poseban, a neke od posebnosti su svakako lokacije snimanja. Plava vrata iz filma postala su mnogima omiljena turistička destinacija pri posjeti Londonu. Film je vizuelno predivan, a montaža kadrova u kojima se prikazuje protok vremena i promjena godišnjih doba nerijetko su i odličan školski primjer mladim filmašima i montažerima.

BILJEŽNICA

Još jedan glumac čiji smo film stavili na listu je Rajan Gosling, i to u romantičnoj drami koja nas uvijek razveseli snagom ljubavi i požrtvovnosti, ali i rastuži besmislenošću života i obeshrabrenim odlukama.

NEOBIČNA PRIČA O BENDŽAMINU BATONU

Ovaj film je sam po sebi toliko specifičan da definitivno spada na listu onih filmova koje uvijek iznova volimo da pogledamo. Što zbog sjajne glumačke postave, što zbog priče koja je sve samo ne obična. Finčerova priča prati Breda Pita kako stari unazad. Film je svojevremeno nominovan za 13 Oskara, od kojih je osvojio 3.

VJENČANJE MOG NAJBOLJEG PRIJATELJA

Džulijan (Džulija Roberts) je tokom koledža prekinula vezu s Majklom, ali uz dogovor da će se vjenčati jedno s drugim ako u 28. još uvijek budu samci. Kada Majkl (Dermot Malnuri) nazove Džulijan upravo pred njen 28. rođendan, ona odmah pomisli da će je zaprositi. Ali, okrutna stvarnost je drukčija – Majkl joj, naime, donosi vijest da će za tri dana oženiti novu odabranicu svoga srca, lijepu Kimberli (Kameron Dijaz). Džulijan ne preostaje ništa drugo nego da uzme stvar uz svoje ruke i spriječi vjenčanje. Film prepun komičnih situacija istovremeno će vas i nasmijati i rasplakati.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

VIDEO: “Maestralna..." Gledaoci hipnotisani novom serijom na Netfliksu

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 10:49

U režiji dobitnika Oskara, Stivena Zejlijana, Ripli počinje kada sitnog kriminalca, Toma Riplija (Endrju Skot), dočeka bogati Herbert Grinlif.

"To je sve što nam TREBA"- Lažni trejler za nastavak Džejmsa Bonda prikupio MILIONE PREGLEDA (VIDEO)

Nedjelja, 31.03.2024 | 17:06

Prije nekoliko dana na Jutjubu je objavljen lažni trejler za nastavak filmova o Džejmsu Bondu, a kreiran je uz pomoć vještačke inteligencije. Fanovi tako u ulozi agenta 007 priželjkuju Henrija Kavila, a kao Bondovu devojku Margo Robi.

Revija “Svjetska književnost na filmu” XII od 22. - 24. aprila u sali DODEST

Petak, 19.04.2024 | 10:16

April u KIC-u „Budo Tomović“ tradicionalno je rezervisan za reviju “Svjetska književnost na filmu” u okviru koje će dvanaesti put zaredom prikazati neka od najboljih ekranizovanih književnih djela, a sve u čast Svjetskog dana knjige.

Stiže biografski film o pjevaču Frenku Sinatri - Glavna uloga dodijeljena OVOM GLUMCU

Petak, 19.04.2024 | 10:04

Reditelj Martin Skorseze nastavlja sa planovima da snimi biografski film o pjevaču Frenku Sinatri. 

De Niro otkrio - Ovo su njegovi OMILJENI GLUMCI svih vremena

Četvrtak, 18.04.2024 | 10:52

Malo je glumaca koji se mogu uporediti s Robertom De Nirom. Dobitnik je dva Oscara i sedam nominacija u glumačkim kategorijama. De Niro je titan holivudskog filmskog platna koji je u filmovima Martina Scorsesea, Francisa Forda Coppole i Quentina Tarantina ostvario neke od svojih najupečatljivijih uloga.

"Ne liči na SEBE"- Keli Ozborn IZNENADILA TRANFORMACIJOM (FOTO/VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 10:50

Usprkos brojnim nagađanjima nakon što je izgubila 38 kilograma nakon rođenja svog prvog djeteta, Keli Ozborn negira daje uzimala Ozempik.

Da li je REZANI HLJEB iz kese OPASAN po ZDRAVLJE?

Utorak, 23.04.2024 | 10:34

Nasječeni hljeb u kesici često se smatra praktičnom i brzom alternativom za svakodnevnu konzumaciju. Međutim, ova pogodnost krije zdravstvene rizike koje ne bi trebalo zanemariti

U ovoj DRŽAVI vlažne maramice koje sadrže plastiku BIĆE ZABRANJENE do ljeta

Utorak, 23.04.2024 | 10:23

Vlažne maramice koje sadrže plastiku biće zabranjene za prodaju u Britaniji, a zakon će biti donijet prije ljeta kako bi se spriječilo da mikroplastika zagađuje rijeke i plaže.

Aleksandra Prijović podijelila NAJLJEPŠE momente - "Podgorice, HVALA za dvije NEZABORAVNE NOĆI" (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 10:11

U okviru svoje turneje “Od istoka do zapada”, jedna od najpopularnijih pjevačica Aleksandra Prijović, održala je i dva koncerta u prepunoj "Morači" u Podgorici.

DVA MILIONA pregleda za 24 SATA - Bijonse pokazala svoju PRIRODNU KOSU, fanovi u šoku (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 09:55

Njen video-snimak je za 24 sata pregledan dva miliona puta. Da li ste iznenađeni?

Zeleni smuti je IDEALAN proljećni detoks (RECEPT)

Utorak, 23.04.2024 | 09:47

Smuti je uvijek dobar izbor, kako za doručak, tako i za užinu, a posebno je dobar kao detoks.

VIDEO: Dejvis nije mogao da sakrije koliko je ljut - BACIO MIKROFON i otišao sa konferencije

Utorak, 23.04.2024 | 09:46

Entoni Dejvis nije mogao da sakrije bijes posle još jednog poraza protiv Denver Nagetsa (101:99).

Smeta im BUKA - PROČITAJTE na šta se žale stanovnici Podgorice

Utorak, 23.04.2024 | 09:37

Upravi za inspekcijske poslove građani Podgorice najviše prijavljuju remećenje kućnog reda – bukom i glasnom muzikom, kao i postavljanje predmeta na zajedničkim djelovima stambene zgrade. Iz Uprave za inspekcijske poslove kazali su Gradskom portalu da se uglavnom i izdati prekršajni nalozi odnose na navedene prekršaje.

Ceca se OGLASILA iz studija, pa OBRADOVALA fanove - "POČELO JE" (FOTO)

Utorak, 23.04.2024 | 09:26

Ovo se dugo čekalo.

ODLOŽENO suđenje Abazoviću po tužbi Lazovića

Utorak, 23.04.2024 | 09:22

U ulcinjskom Osnovnom sudu danas je odloženo suđenje po tužbi bivšeg službenika Uprave policije Zorana Lazovića i Bemaksa protiv bivšeg premijera Dritana Abazovića.