Srijeda, 23.12.2020 | 11:20
IZVOR: Kolektiv.me

Telekom nudi najsavremenija rješenja za elektronsku fiskalizaciju

Elektronska fiskalizacija, najavljena za narednu godinu, postavila je pred crnogorske privrednike brojne izazove, a najveći se odnosi na nabavku i implementaciju adekvatne opreme i softvera, neophodnih za realizaciju ovog značajnog projekta.




Foto: Telekom

Kako bi im omogućio što jednostavniju tranziciju i olakšao poslovanje, Crnogorski Telekom je za poslovne korisnike pripremio rješenja koja objedinjuje sve ono što je neophodno za prelazak na elektronsku fiskalizaciju – stalnu internet konekciju koja omogućava komunikaciju sa serverima Poreske uprave, moderan i kvalitetan naplatni uređaj sa softverom za maloprodaju, koji ispunjava uslove elektronske fiskalizacije, bez velikih inicijalnih troškova.

Budući da je Poreska uprava odredila 1. jul kao krajnji rok za prelazak na novi sistem poslovanja, iz Telekoma napominju da su za korisnike pripremili posebne povoljnosti u prvoj polovini godine, kako bi ih dodatno motivisali da na vrijeme implementiraju nove zahtjeve države i pomogli im da izbjegnu kašnjenja.

„Kako bismo poslovnim korisnicima garantovali sigurnost i kontinuitet u poslovanju, stručnu podršku i vrhunsko korisničko iskustvo, rješenja za eFiskalizaciju nudimo sa partnerima VG eFiskal i DATALAB.MN, kompanijama sa bogatim iskustvom u sektoru maloprodaje i pružanju podrške klijentima u održavanju fiskalnih kasa i softvera za maloprodaju. Sa druge strane, Telekom će osim pouzdane internet konekcije neophodne za funkcionisanje sistema, korisnicima omogućiti mogućnost plaćanja na rate, kao i punu podršku kada je riječ o unošenju digitalnog sertifikata i cjenovnika, instaliranju uređaja i aplikacija, edukaciji i stručnoj tehničkoj podršci kad god je potrebna“, pojašnjava Dušan Banović, direktor Sektora za razvoj servisa i digitalnu transformaciju u Telekomu.

Foto: Telekom

Pri razvoju novih usluga u Telekomu su se vodili činjenicom da svaka kompanija, u zavisnosti od obima posla i djelatnosti koju obavlja, ima specifične potrebe, zbog čega su kreirali rješenje po mjeri svakog biznisa. Bez obzira da li je riječ o kafićima, advokatskim kancelarijama, malim prodavnicama, ordinacijama ili većim i zahtjevnijim korisicima, klijenti u skladu sa svojim potrebama mogu odabrati jedan od tri paketa – START, MAXI ili PRO – koji se sastoje od odgovarajućih naplatnih uređaja, SIM kartice sa internetom za sigurnu vezu sa Poreskom upravom, i uključenim održavanjem i stručnom podrškom 24h dnevno.

U Telekomu su vodili računa i o potrebama onih poslovnih partnera kojima nije neophodno kompletno rješenje, i koji mogu iz ponude Telekoma da odaberu ono što im nedostaje. Zbog toga su dodatno kreirali:

- poseban internet paket za pouzdanu internet vezu za potrebe fiskalizacije;

- AdeoPOS i Pantheon aplikacije, u saradnji sa partnerims VG eFiskal i Data Lab, za maloprodaju i robno poslovanje za jedno ili više prodajnih mjesta.

- prenosivi štampač i aplikaciju za one koji rade dostavu, ili rade na pijaci ili trafici, i žele da koriste svoj mobilni telefon za izdavanje računa.

Telekom će za sve zainteresovane korisnike tokom februara organizovati besplatne radionice sa prezentacijom hardverskih i softverskih rješenja, kao i samog procesa elektronske fiskalizacije, budući da su, kako kažu, prepoznali da korisnici nisu još uvijek do kraja upoznati sa svim obavezama koje ih čekaju prilikom prelaska na novi način poslovanja.

Svi zainteresovani više detalja o ponudi mogu dobiti u Biznis centru i od prodajnih agenata Telekoma.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Podgorica: Akcija HAPŠENJA policajaca zaposlenih na Graničnom prelazu Božaj

Utorak, 23.04.2024 | 09:41

Akcija hapšenja

Smeta im BUKA - PROČITAJTE na šta se žale stavovnici Podgorice

Utorak, 23.04.2024 | 09:37

Upravi za inspekcijske poslove građani Podgorice najviše prijavljuju remećenje kućnog reda – bukom i glasnom muzikom, kao i postavljanje predmeta na zajedničkim djelovima stambene zgrade. Iz Uprave za inspekcijske poslove kazali su Gradskom portalu da se uglavnom i izdati prekršajni nalozi odnose na navedene prekršaje.

Ceca se OGLASILA iz studija, pa OBRADOVALA fanove - "POČELO JE" (FOTO)

Utorak, 23.04.2024 | 09:26

Ovo se dugo čekalo.

ODLOŽENO suđenje Abazoviću po tužbi Lazovića

Utorak, 23.04.2024 | 09:22

U ulcinjskom Osnovnom sudu danas je odloženo suđenje po tužbi bivšeg službenika Uprave policije Zorana Lazovića i Bemaksa protiv bivšeg premijera Dritana Abazovića.

Dragaš: NEGATIVNI izvještaj Stejt departmenta za 2023. POTVRDIO ZLOUPOTREBE Abazovićeve Vlade

Utorak, 23.04.2024 | 09:13

Pokret Evropa sad saglasan je sa nalazima izvještaja Stejt departmenta za 2023. godinu, koji u djelovanju Vlade (bivšeg premijera Dritana) Abazovića naglašavaju zloupotrebe državnih resursa i druge jednako negativne prakse preuzete iz perioda vladavine Demokratske partije socijalista - kazao je član Predsjedništva ove stranke Tihomir Dragaš.

NEDOSTATAK sna može UBRZATI proces STARENJA za ČITAVU DECENIJU, pokazuju NOVA ISTRAŽIVANJA

Utorak, 23.04.2024 | 09:08

Istraživanja ukazuju na to da način na koji osobe percipiraju svoje stvarne godine može imati značajan uticaj na njihovu dugovječnost.

ŠETNJA za Ukrajinu sjutra na Cetinju: PODRŠKA HEROJSKOM ukrajinskom narodu

Utorak, 23.04.2024 | 09:01

Na Cetinje će se sjutra u 18 sati održati još jedna protestna šetnja podrške Ukrajini - najavili su organizatori.

Medojević: HAPŠENJA posljedica PRITISKA međunarodne zajednice

Utorak, 23.04.2024 | 08:54

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević gostujući u "Dobro jutro Crna Goro" na TVCG kazao je da se Crna Gora ne može očistiti od kriminala i korupcije koji je našao svoje sjedište u policiji, tužilaštvu, Agenciji za nacionalnu bezbjednost, sudovima, bez radikalnih mjera.

Sindikat podgoričke Čistoće traži POVLAČENJE SISTEMATIZACIJE

Utorak, 23.04.2024 | 08:49

Zaposleni u podgoričkoj Čistoći juče su redovno radili i tako će nastaviti sve dok predstavnike ovog preduzeća na razgovor ne primi sekretar za finansije Balša Špadijer.

Teniser POTVRDIO - "SPREMAN sam za masters u Madridu"

Utorak, 23.04.2024 | 08:41

Karlos Alkaraz bolje se osjeća i igraće na mastersu u Madridu. To je potvrdio sam treći teniser svijeta, koji se oporavlja od povrede ruke.