Petak, 25.12.2020 | 14:10
IZVOR: Kolektiv.me

Juventas i Telekom uručili 10 pametnih telefona djeci iz Bijele

Predstavnici NVO Juventas i Crnogorskog Telekoma uručili su Dječjem domu „Mladost“ iz Bijele 10 pametnih telefona, kako bi djeca u domu na adekvatan način mogla da prate nastavu koja se odvija na onlajn platformama, i da imaju jednak pristup obrazovanju. Telekom je uz to obezbijedio i 10 besplatnih TVzaSVE servisa sa neophodnom opremom da bi djeca pratila nastavu koja se prenosi putem televizije.
Foto: Telekom

Crnogorski Telekom se na taj način pridružio inicijativi organizacije Juventas, koja je u saradnji sa kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori pokrenula projekat „Podrška u učenju djeci koja su pod institucionalnom zaštitom“, sa ciljem pružanja podrške djeci iz Dječjeg doma „Mladost“ iz Bijele u savladavanju školskog programa.

Iako koncept učenja na daljinu ima za cilj da obezbijedi kontinuirano učenje za sve, činjenica je da nemaju sva djeca jednak pristup novim mehanizmima učenja. Razlozi mogu biti različiti, poput nedostatka pristupa internetu, neposjedovanja adekvatnih uređaja, zbog čega mnoga djeca, pogotovo dodatno ugrožena kao djeca iz Doma “Mladost”, nisu u mogućnosti da im pristupe, napominju iz Juventasa.

„Smatramo da je obrazovanje djece ključno za njihov cjelokupan razvoj, ali i izlazak iz siromaštva, te prenošenja istog sa generacije na generaciju. Zbog toga, ovakvi vidovi podrške treba da budu kontinuirana praksa u zadovoljenju dječjih potreba“, kazala je Nina Šćepanović, koordinatorka na ovom projektu Juventasa.

Iz Telekoma ističu da je značaj digitalne inkluzije postao posebno očigledan prelaskom na nove načine učenja kroz digitalne platforme u obrazovanju.

„Od početka epidemije u Telekomu zajedno sa partnerima radimo na tome da djeci iz cijele Crne Gore, koja odrastaju i školuju se u uslovima težim od uobičajenih, pružimo priliku da u potpunosti iskoriste mogućnosti digitalnog doba. Društvena inkluzija za nas podrazumijeva digitalnu inkluziju, i uvjereni smo da se samo na taj način može izgraditi most iznad digitalnog i društvenog jaza“, kazao je PR Telekoma, Matija Otašević.

Telekom je od početka Vladinog projekta učenja na daljinu #UčiDoma sa različitim partnerima, među kojima su njemačka organizacija Help, Udruženje Roditelji, Rotary klub Pljevlja i Rudnik uglja Pljevlja, socijalno i ekonomski ugroženoj djeci širom Crne Gore u cilju podrške u učenju donirao 170 pametnih uređaja sa besplatnim internetom.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Rijetko griješe i gotovo je nemoguće prevariti ih - Ovo je NAMUDRIJI znak u HOROSKOPU!

Petak, 05.03.2021 | 10:02

Ako ste rođeni u ovom znaku vi ste zaista posebni! Ovo je najmudriji znak u horoskopu!  

Ministarstvo apeluje: Spriječiti ZLOUPOTREBU potvrda za službena putovanja

Petak, 05.03.2021 | 09:42

Ministarstvo zdravlja je od Uprave policije i drugih subjekata obaviješteno da se potvrde za službena putovanja zaposlenih zloupotrebljavaju na razne načine, čak i izdavanjem članovima porodice i licima koja nijesu zaposlena kod tih poslodavaca.

Lufthansa se VRAĆA u Crnu Goru: Obnavljaju se LINIJE između Tivta i Minhena i Frankfurta

Petak, 05.03.2021 | 09:20

Njemačka nacionalna avio kompanija Lufthansa obnoviće letove između Tivta i Minhena i Tivta i Frankfurta, saopšteno je nakon on line sastanka izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore Danila Orlandića i regionalnog direktora Lufthansa grupe Bernharda Vodla.

Todorović: Narednih sedmica počeće zapošljavanje u ToMontenegru

Petak, 05.03.2021 | 08:42

Zapošljavanje u novoj nacionalnoj aviokompaniji počeće u narednim sedmicama, a toku su finanlne pripreme za to, kazao je izvršni direktor kompanije ToMontenegro Predrag Todorović.  

Bojanić: Niti sam uzeo MILION eura kredita, niti ću ga VRAĆATI

Petak, 05.03.2021 | 08:39

"Katnić će laži koje je izrekao morati da opravda na sudu"

Bečić - Lajčak: Evropska unija biće snažan partner Crnoj Gori

Petak, 05.03.2021 | 08:31

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograd-Priština i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana

Država za svaki litar benzina uzima 77 CENTI

Petak, 05.03.2021 | 08:07

Cijene goriva u ovoj godini porasle su od 10 do 13 centi, zbog čega su predstavnici političkih partija ponovo pokrenuli pitanje smanjenja cijena goriva, tačnije smanjenja akciza koje država ubira za svaki litar goriva. 

Nakon sunčanih dana stiže promjena: Ovo je VREMENSKA PROGNOZA za PETAK

Četvrtak, 04.03.2021 | 21:36

Vremenska prognoza za petak, 05. mart.

Kako se slažu isti horoskopski znaci u braku? Samo jedan par je idealan, a 4 čeka katastrofa

Četvrtak, 04.03.2021 | 21:19

Kad birate "drugu polovinu" koja je rođena u istom horoskopskom znaku kao i vi, imajte na umu da su vam iste vrline, ali i mane...

Krivokapić - Lajčak: Ova Vlada ima šansu da Crnu Goru dovede do članstva u EU

Četvrtak, 04.03.2021 | 20:39

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić, razgovarao je danas u Vili Gorica sa specijalnim predstavnikom EU za Zapadni Balkan i dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom.