Četvrtak, 31.12.2020 | 15:35
IZVOR: Vijesti.me

UGOVOR sa Glavnim gradom: Mijač preuzeo FINANSIRANJE FK Budućnost u narednih 10 godina

Ranije je najavljeno da će Mijač i njegova kompanija preuzeti brigu o finansijama "plavih", te da će biti dužni da u poslovanje i razvoj kluba ulože minimum 12 miliona eura u narednih 10 godina.




Foto: podgorica.me

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i vlasnik kompanije "Savana" Veselin Mijač potpisаli su ugovor o strateškom partnerstvu u upravljanju FK Budućnost.

Mijač je od sepembra prošle godine predsjednik kluba, a po ugovoru koji je tada potpisan Glavni grad i "Savana" su mjesečno ulagali po 50 hiljada eura u Budućnost.

Ranije je najavljeno da će Mijač i njegova kompanija preuzeti brigu o finansijama "plavih", te da će biti dužni da u poslovanje i razvoj kluba ulože minimum 12 miliona eura u narednih 10 godina.

"Posljednji dan u godini koja je izuzetno uspješna za Glavni grad odlučili smo da završimo svečanim prijemom za rukovodstvo FK ‘Budućnost', povodom potpisivanja novog ugovora o strateškom partnerstvu kompanije Savana i FK Budućnost narednih deset godina", istakao je Vuković dodajući da je tu odluku usvojio lokalni parlament čime su se stvorile sve neophodne pretpostavke kako bi FK ’Budućnost’ nastavilo da se razvija, i kako bi se, i u sportskom i svakom drugom smislu podigao na značajno viši nivo u toku naredne decenije.

Vuković je ocijenio da je Glavni grad izuzetno zadovoljan dosadašnjim iskustvom i saradnjom sa kompanijom Savana i zahvalio Mijaču koji je "pritekao u pomoć onda kada je bila najpotrebnija, odnosno kada je klub ostao bez sponzora i u finansijskim problemima".

"U prethodnih godinu i po dana uspjeli smo da konsolidujemo klub na svim nivoima i to se pozitivno odrazilo u vidu sportskih rezultata, a konačno imamo situaciju da je Budućnost dominantna u domaćem prvenstvu. Imali smo fantastičnu kampanju u Evropi unazad nekoliko mjeseci, ali ono što mene najviše raduje kao gradonačelnika jeste ono što se dešava iza scene, odnosno temeljna reorganizacija kluba i danas je zahvaljujući tome Budućnost nalik ozbiljnom sportskom klubu nego što je to bilo unazad dvije godine", naglasio je gradonačelnik.

Mijač je zahvalio Glavnom gradu, gradonačelniku Vukoviću i upravi kluba na ukazanom povjerenju i istakao da će se truditi da u narednih deset godina zajednički urade sve najbolje u interesu kluba, izražavajući uvjerenje da će najbolje o tome govoriti budući uspjesi i ostvareni rezultati.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Stručnjak OTKRIO način na koji možete da jedete BIJEL HLJEB a da se NE GOJITE

Utorak, 16.04.2024 | 13:56

Na ovaj način možete da jedete hljeb bez griže savjesti.

"Izvještaj o radu gradonačelnice PREDAT 29. marta"

Utorak, 16.04.2024 | 13:40

Skupštini Glavnog grada Izvještaj o radu gradonačelnice predat je u zakonskom roku.

Mask prelomio: Ipak uvodi PLAĆANJE na platformi X

Utorak, 16.04.2024 | 13:29

Ilon Mask planira da naplaćuje malu nadoknadu novim korisnicima na X platformi, koji žele da objavljuju sadržaj.

NAJPOŽELJNIJI muškarci rađaju se u ova TRI ZNAKA

Utorak, 16.04.2024 | 13:21

Oni važe za harizmatične, neodoljive, šarmantne, džentlmene... Da li već znate nekog takvog?

OBARA REKORDE - Luka Dončić NAJBOLJU STRIJELAC NBA lige

Utorak, 16.04.2024 | 13:08

Luka Dončić najbolji je strijelac NBA lige u tekućoj sezoni.

Marko Kovačević NOVI POSLANIK u Skupštini Crne Gore

Utorak, 16.04.2024 | 13:03

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević novi je poslanik u Skupštini Crne Gore. O tome je obavijestila potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović.

Crna Gora - U školama i vrtićima od septembra NOVI NAMJEŠTAJ

Utorak, 16.04.2024 | 12:55

Narednu školsku godinu sve osnovne i srednje škole, kao i vrtići trebalo bi da počnu sa novim inventarom u učionicama, najavila je ministarka prosvjete Anđela Jakšić-Stojanović.

Monteput: Korisnici elektronske naplate putarine u CG, sada mogu da plaćaju putarinu elektronskim putem i u Srbiji

Utorak, 16.04.2024 | 12:49

Korisnici elektronske naplate putarine u Crnoj Gori sada mogu da plaćaju putarinu elektronskim putem i u Srbiji putem jedinstvenog tag uređaja, zahvaljujući aktiviranju platforme toll for all - T4A, saopšteno je iz Monteputa.

"Boga mi to je 5.000 KALORIJA po doručku": Jokić otrkio šta voli da jede, pa NASMIJAO SVE (VIDEO)

Utorak, 16.04.2024 | 12:45

Jokić se raspričao o svojim navikama u hotelima.

CNP: Predstava “671-LOV” u Kraljevskom pozorištu Zetski dom

Utorak, 16.04.2024 | 12:45

Predstava “671-LOV”, prema tekstu i u režiji mlade crnogorske autorke Hane Rastoder, u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta, biće izvedena u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju u srijedu 17. aprila s početkom u 20 sati.