Subota, 16.01.2021 | 19:14
IZVOR: Mondo.rs

iPhone 13 gubi priključak za punjenje? Ali dobija OPCIJU koju je izgubio s godinama!

Počeo rad na iPhone foldable telefonu, odnosno uređaju koji može da se preklopi!




Foto: YouTube/Printscreen/ConceptsIphone

Gotovo sigurno će kompanija Apple izbaciti nove modele iPhone telefona, za koje se pretpostavlja da će nositi naziv iPhone 13.

Kako stvari stoje, Apple priprema dvije novine, od čega je u stvari jedna opcija veoma poznata iPhone korisnicima, ali koje nema već godinama.

U pitanju je Touch ID, odnosno čitač otiska prsta, kojeg nije bilo od uređaja iPhone X, a njega je zamijenila druga biometrijska autentifikacijaFace ID, to jest otključavanje uz pomoć tehnologije prepoznavanje lica. Kako je pandemija koronavirusa uticala na to da ljudi nose zaštitne maske, ta tehnologija je imala poteškoća da prepozna korisnika, odnosno da otključa uređaj, prenosi GSM Arena.

To više neće biti problem sa iPhone 13 telefonom pošto se sprema povratak opcije koja je uveliko u trendu kod Android telefona. Apple neće ukloniti Face ID, ali se zato razmatra da se u potpunosti ukloni priključak za punjenje na telefonu, kako bi se izvršila tranzicija ka bežičnom punjenju.

Izvor dalje tvrdi da je Apple započeo rad na iPhone telefonu koji može da se preklopi, te da su već razvijeni prvi prototipi displeja za interno testiranje. Ekran bi trebalo da ima nevidljive šarke kao što to imaju Samsung uređaji na preklapanje, ali kompanija Apple još uvijek nije finalizovala planove kada će predstaviti iPhone na preklapanje, te se dodaje da još uvijek nije napravljen prototip ovakvog telefona.

U planovima te kompanije su i dva tableta, u pitanju je novi iPad Pro sa bržim procesorom i MiniLED ekranom, kao i osnovna verzija iPad-a koji će imati isti dizajn kao iPad Air (2019).

Kako vi komentarišete telefon bez priključka za punjenje?  

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

FANOVI RAZOČARNI - Netfliks OTKAZUJE jednu od najpopularnijih serija

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:38

Netfliks je odbacio predstojeći nastavak jedne od svojih najuspješnijih serija “Vještac” (The Witcher) kao dio novog niza programskih rezova.

Vuković Kuč: Selektivnost, netransparentnost i revanšizam karakterišu rad SDT-a

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:30

“Evidentno je da u posljednje vrijeme tri elementa – revanšizam, selektivnost i netransparentnost u radu karakterišu funkcionisanje SDT-a i tužilaštva”, istakla je Aleksandra Vuković Kuč, potpredsjednica DPS-a,  podsjetivši javnost da je ta partija u posljednje četiri godine podnijela na stotine krivičnih prijava zbog eklatantnih kršenja zakona, zloupotrebe službenih položaja i golog kriminala i lopovluka u našoj državi, a da tužioci na te prijave još uvijek nijesu regovali.

Bliži se NAJPRESTIŽNIJI modni događaj godine - Za ULAZNICU treba IZDVOJITI "VRTOGLAVU CIFRU"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:21

Bliži e prvi ponedjeljak u  maju, a on je svake godine zakazan za najpoznatiji i najprestižniji modni događaj na svijetu - Met Galu. 

Haris Džinović OTKRIO da li je spreman za NOVU ŽENU - "Mora da bude NORMALNA"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:12

Nakon brojnih izjava koje je dao o razvodu i, sada bivšoj supruzi Melini, pjevač Haris Džinović je odgovorio na pitanje "da li je spreman za novu ljubav?"

Nova studija - Ovo su TOP 10 GRADOVA koje turisti žele ponovo da POSJETE

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:02

Dominiraju na listi top deset gradova koje turisti žele opet da posjete.

Ponovo da ZABLISTA - SPASITE NAKIT uz pomoć JEDNE SITNICE iz kupatila

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:47

Ovaj trik se takođe može primijeniti i kod srebrnog nakita koji je oksidirao. 

Kako da brzo IZBIJELITE jaja za Uskrs?

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:30

Poslije ovog trika možete da napravite bilo koju šaru. 

Kompanija Meridianbet: Male pobjede i pozitivni primjeri za očuvanje životne sredine

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:14

U okviru JU Resursnog centra za mlade “Podgorica”, 20. aprila, je sprovedena akcija očuvanja životne sredine.

NAKON 60 godina - Poznata pjevačica u Kući slavnih rokenrola

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:08

Šer, Ozi Ozborn, Meri DŽ. Blajdž i „ Trajb kold kvest” su među zvijezdama koje će ove godine biti uvrštene u Kuću slavnih rokenrola.

Hana Huljić OTKRILA kako se snalazi u ULOZI majke -"Ta LJUBAV i taj OSMIJEH"

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:00

Hana Huljić Grašo progovorila je o majčinstvu. Petar Grašo i ona 2022. postali su roditelji djevojčice Albe.