Subota, 23.01.2021 | 14:03
IZVOR: telegraf.rs

Apple ništa ne zaustavlja u obaranju rekorda: Prvi put u istoriji zabilježen OVOLIKI PRIHOD

Tehnološki gigant Epl očekuje da će u prvom kvartalu ove fiskalne godine prvi put u istoriji poslovanja zabilježiti prihod veći od 100 milijardi dolara.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Ovaj uspjeh Epla, čak i usred pandemije, pogurao je jak početak prodaje novog Ajfona 12, kao i stalna potražnja za njihovim računarima koja je uvećana zbog školovanja velikog broja djece od kuće.

Prvi kvartal će prvi put uključiti podatke o prodaji novog telefona koji se na tržištu pojavio u oktobru. Inače, fiskalna godina počinje u oktobru jedne i traje do septemba naredne godine.

Potrošači više nego ikada traže skuplje modele Ajfona i sve više novca spremni su da izdvoje i na ostale elemente koji mogu da pojačaju rad aparata.

Uprkos pandemiji i dubokoj recesiji, Epl je učvrstio titulu najvrjednije kompanije na svijetu, ali i podvukao zavisnosti od tehnologije, posebno u vrijeme kada je korona virus primorao ljude da zatvoreni u svojim kućama komuniciraju, rade i uče preko interneta.

Nedavno je objavljen i izvještaj o zaradama u Eplu. Plata i troškovi prvog čovjeka Epla, Tima Kuka, skočili su za 28 odsto za godinu dana i sada iznose 14.769.259 dolara. Prošle godine Kuk je na ime plate dobio 11.555.466 dolara, a pet najviših direktora Epla zardili su zajedno 119,8 miliona dolara.

Nešto ranije ove godine Kuk je dobio i status milijardera, zahvaljujuči kombinaciji svoje zarade i vrijednosti kompanije koju vodi.

Ove godine Epl je inkasirao rekordnu zaradu, uprkos pandemiji korona virusa i činjenici da su bili primorani a zatvore brojne prodavnice širom svijeta, piše Biznis Insajder.

Izvor: www.telegraf.rs

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Ova DRUŠTVENA MREŽA bi mogla da UGROZI Facebook, Instagram i TikTok

Četvrtak, 18.04.2024 | 14:01

Aplikacija je u potpunosti fokusirana na glas, a izgovorene riječi automatski se pretvaraju u tekst. Da li na prebukiranom tržištu društvenih mreža ima mjesta za još jednu, malo drugačiju aplikaciju?

BLOKIRATE reklame na YouTube-u? Imamo loše vijesti za vas

Srijeda, 17.04.2024 | 11:25

Prošle godine, YouTube je započeo agresivnu kampanju protiv "ad blokera".

Mask prelomio: Ipak uvodi PLAĆANJE na platformi X

Utorak, 16.04.2024 | 13:29

Ilon Mask planira da naplaćuje malu nadoknadu novim korisnicima na X platformi, koji žele da objavljuju sadržaj.

Bil Gejts ZABRINUT da bi zbog vještačke inteligencije mogao da izgubi posao

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 14:21

Bil Gejts, osnivač kompanije Microsoft, nedavno je izrazio zabrinutost da bi vještačka inteligencija mogla preuzme njegov posao, uprkos tome što je jedan od njenih najvećih zagovornika.

Projekat Cetinjanina ušao u TOP 5 NAJBOLJIH projekata u svijetu

Nedjelja, 14.04.2024 | 12:45

Projekat “Air Quality Monitoring System”, koji je dio inovativnog koncepta Cetinje Smart City, dobio je prestižno priznanje WSIS Prize 2024 Champion. Ovo znači da je ovaj projekat izabran među top 5 projekata na svijetu, u kategoriji e-environment, u okviru Svjetskog samita o Informacionom društvu, istakao je za Kolektiv doktorand Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici, istraživač i stručnjak u oblasti Vještačke inteligencije u medicini i rukovodilac praktikuma elektronike i računarstva u Fondaciji za promovisanje nauke Prona Ivan Martinović.

Beživotnoj kosi vratićete sjaj jednom namirnicom iz frižidera: Nećete vjerovati koliko je jednostavno

Četvrtak, 18.04.2024 | 17:21

Zahvaljujući svojim korisnim osobinama, majonez je u stanju da izazove na kosi takav pozitivan efekat, koji ponekad ne mogu proizvesti mnoga industrijska sredstva za negu kose. Prilično neobična komponenta za njegu kose.

Mjesec danas ulazi u Djevicu: Lijepe vijesti za tri znaka

Četvrtak, 18.04.2024 | 17:02

Mjesec, planeta koja se najbrže kreće, ušla je danas oko 16 časova u Djevicu, gdje će donijeti pozitivan obrt događaja za Djevice, Jarčeve i Bikove.

Pet ranih simptoma dijabetesa: Ako ih primijetite nemojte ih ignorisati, javite se ljekaru što prije

Četvrtak, 18.04.2024 | 16:48

Farmaceut Grejam Filips više od tri decenije posvećen je proaktivnom pristupu zdravlju, sa posebnim akcentom na sprječavanje pojave metaboličkog sindroma, kao predvorja dijabetesa, i pomaganju ljudima da spreče nastanak dijabetesa, kao i da izgube kilograme.

ROĐENI LIDERI: Tri horoskopska znaka koja imaju prirodnu sposobnost da budu vođe

Četvrtak, 18.04.2024 | 16:19

Da li ste među njima?

Formiraće se radna grupa za provjeru diploma na privatnim i javnim obrazovnim ustanovama u regionu

Četvrtak, 18.04.2024 | 15:50

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će, na osnovu zaključka Vlade Crne Gore, formirati Međuresorsku radnu grupu koja će se baviti provjerom inostranih obrazovnih isprava na privatnim i javnim obrazovnim ustanovama u regionu.

BS: DSA da zbog kratkoročnih ličnih i partijskih interesa ne urušava prava koja smo zajedno mukotrpno sticali

Četvrtak, 18.04.2024 | 15:43

Bošnjačka stranka je pozvala Demokratski savez Albanaca da zbog kratkoročnih ličnih i partijskih interesa ne urušavaju prava koja su zajedno mukotrpno sticali.    

Đeljošaj o hapšenju Perović: Izvještavanje bilo cirkus, Albanci joj možda pomognu da vrati novac ako je oštetila budžet

Četvrtak, 18.04.2024 | 15:15

Potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj ocijenio je da je izvještavanje medija povodom hapšenja direktorice Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelene Perović zbog potrošnje goriva i kilometraže bilo cirkus.  

Alkaras: Novak nije ranjiv, stvar je u tome što smo navikli da osvaja sve

Četvrtak, 18.04.2024 | 15:09

Iako Novak Đoković u ovoj sezoni još nema nijednu titulu, jednog od njegovih najvećih rivala Karlos Alkaras ne smatra da je srpski teniser ranjiviji nego ranije.

Ovo voće SNIŽAVA krivni pritisak

Četvrtak, 18.04.2024 | 15:01

Višnja je voće koje je u savremenoj ishrani vrlo zastupljeno pa ga nalazimo u mnogim proizvodima.

Abazović: Baš sam se NAJEŽIO, čekam vas

Četvrtak, 18.04.2024 | 14:56

Bivši premijer i lider GP URA Dritan Abazović reagovao je nakon što je Vlada na današnjoj sjednici usvojila zaključak da prosljedi Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) dokumentaciju o sporazumu o lobiranju koji je bivša Vlada, na čijem je čelu bio, sklopila s kompanijom Bipartizan Solution Inc. iz Vašingtona.