Ponedjeljak, 25.01.2021 | 09:22
IZVOR: cdm.me

Zogović: Insistiranjem na kohabitaciji stvara se utisak da Đukanović nije pobijeđen

Prevaziđena retorika lidera DPS-a Mila Đukanovića svakodnevno potvrđuje da odlazak DPS-a u političku prošlost predstavlja realnost, a galopirajuće klizanje prema marginalizaciji neminovnost, kazao je član predsjedništva DNP i poslanik Milun Zogović. Kako je istakao, svi što prije treba da shvate da nema kohabitacije sa Đukanovićem.




Foto: Skupština.me

“Retrogradnom, nacionalističkom i šovinističkom politikom nije se moglo u Evropsku Uniju. A Evropa se ne može dovijeka obmanjivati, kako je to činio Đukanovic i njegovo privatno političko preduzeće. Degutantno je da se u građanske vrijednosti  kune onaj ko je ukinuo većini građana sva prava sem prava na goli život. Onaj koji je policiju, tužilaštvo, sudstvo, vojsku, pa i zdravstvo pretvorio u partijske ćelije, surovi je diktator a ne demokrata i građanista, kako Đukanović sebe naziva. Naivno je misliti da više iko na Zapadu može popiti limunadu ruskog imperijalizma, srpskog hegemonizma i državnih udara od kojih Crna Gora “štiti” svijet i budućnost čovječanstva, limunadu, smiješanu u transparentno stečenoj “ničijoj kući”, za koju zluradi kažu da pripada nekom olinjalom diktatoru sa dlakom vuka a repom lisice”, kazao je Zogović.

Predlaže da uredništvo RTCG  pošalje hitno snimak drugog dnevnika od 24. 1. 2021. državnoj televiziji Sjeverne Koreje, “kako bi se njihove kolege na vrijeme, na najbolji način pripremile za izvještavanje sa sljedećeg kongresa Radničke partije, gdje će, po mojim informacijama, u do kraja neizvjesnom ishodu, Kim Džong Un biti ponovo izabran, a ujedno će u demokratskoj proceduri izabrati i nove potpredsjednike”.

“Time bi uredništvo RTCG, uz divljenje, dobilo i otvorenu političku podršku iz Sjeverne Koreje, koja bi mu mogla biti od presudnog značaja da i nakon reizbora savjeta RTCG zadrži kontrolu nad uređivačkom politikom partijskog glasila DPS-a”, ističe Zogović.

Kako je dodao, taman kada je narod počeo da diše, živi i osjeća slobodu, pojavi se Đukanovic da brani građane od slobode.

“Vjerovatno je srpska Crkva uništila fabrike i ostavila ljude bez posla u Crnoj Gori? Možda se Crkvi  sudilo u drugim državama za šverc cigareta? Da nije slučajno srpska Crkva vlasnik “ničije kuće” ispod Gorice, banaka i bankarskih računa, preko kojih je državna imovina presipana u privatne džepove? Je li srpska Crkva godinama komandovala javnom i tajnom policijom, koja je batinala, progonila, terorisala i hapsila građane, čuvajući jednoumlje da demokratija ni slučajno ne bi došla u Crnu Goru? Je li srpska Crkva hapsila i procesuirala građane, koji su dostojanstveno, mirnim litijama, koje su zadivile cijeli svijet, šetali put slobode? Zato nas Đukanović brani od srpske crkve. “Viteški nema šta, kao i uvijek, uostalom”, ističe Zogović.

Prema njegovim riječima, svi treba da shvate da nema kohabitacije sa Đukanovićem.

“A insistiranjem na kohabitaciji stvara se pogrešan utisak da Đukanović nije pobijeđen 30. avgusta 2021. godine, i usporava se rastakanje DPS-a. Đukanović je to prepoznao, pa zato i pojačava svoju šovinističku retoriku”, zaključio je Zogović.

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
***
25.01.2021 10:13

A šta mislis da odbacis,pola stanovništva crne gore,da ne postuješ,da nema pravo na nista,presaberi se,ne dozvoli da narod traži svoje,ni ti ni Đukanović nemožete bit bahati

5 1
Bogic PG.
25.01.2021 16:04

A mi ga savjetujemo da se vrati na planinu sa koje je došao u debelim opancima i čuva goveda i brave.

1 1

OSTALE VIJESTI

ZBCG: Neće nas začuditi ako Katnić do početka sudskog postupka dobije status SVJEDOKA SARADNIKA

Srijeda, 24.04.2024 | 16:30

Današnjom objavom u pojedinim medijima Zapisnika o saslušanju osumnjičenog Milivoja Katnića, i definitvno se potvrdilo da će odbrana bivšeg GST- a biti zasnovana žargonski formulisano “tovarenjem” ostalih osumnjičenih, saopšteno je iz koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

Dragaš: "Nekad je bio Milo Britva, a danas je samo BLIJEDA SJENKA"

Srijeda, 24.04.2024 | 16:11

Bivši predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, na “Drugačijoj radio vezi” bio samo blijeda sjenka nekadašnjeg Mila britve, jedva prepoznatljiv, umoran, usporen i maliciozan dok nevješto mijenja teze, kazao je Tihomir Dragaš, član Predsjedništva Pokreta Evropa sad.

Milović: Budva mora opet postati najprivlačniji grad za život i rad

Srijeda, 24.04.2024 | 12:35

Sistemsko urušavanje, neprepoznatljivost, stihijski razvoj, loši međuljudski odnosi, stanje komunalnog reda, pad sportskih rezultata, kulturna devastacija, negativni imidž, afere, korupcija, pad sistema vrijednosti, predstavljaju vrlo teško stanje u našem gradu koje traje skoro deceniju. Budva kao nekada vodeća turistička destinacija je nažalost izgubila vodeću poziciju grada koji diktira tempo razvoja Crne Gore, saopštio je nosilac liste nosilac liste “Budva može bolje” prof. dr Nikola Milović.

Mugoša: Potrebna hitna diskusija o statusu Montefarma, pacijente ne zanima prebacivanje odgovornosti

Srijeda, 24.04.2024 | 10:58

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša komentarisao je probleme onkoloških i drugih pacijenata koji se ovih dana suočavaju sa nestašicom ljekova.

Spajić: Kreće pretkvalifikacioni tender za dionicu autoputa Mateševo – Andrijevica

Srijeda, 24.04.2024 | 10:51

Premijer Milojko Spajić je danas na konferenciji za novinare najavio da danas ili sjutra kreće pretkvalifikacioni tender za dionicu autoputa Mateševo – Andrijevica.

SVEČANO OTVARANJE manifestacije “Dani Dragana Radulovića” u petak u KIC-u

Srijeda, 24.04.2024 | 16:40

Svečano otvaranje manifestacije "Dani Dragana Radulovića" održaće se u petak, 26. aprila, u 11 časova, u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović". Manifestaciju će otvoriti gradonačelnica Podgorice  Olivera Injac, a u programu će nastupiti djeca iz Umjetničkog ateljea "Arlekin" i hor "Zvjezdice", saopštili su iz Glavnnog grada. 

Predstavnici Glavnog grada NISU DOŠLI na sjednicu odbora za razgraničenje Podgorice i Tuzi

Srijeda, 24.04.2024 | 16:34

Prva sjednica novog organizacionog odbora koji se bavi razgraničenjem opštine Tuzi i Glavnog grada održana je jutros , ali bez predstavnika Glavnog grada. Iz opštine Tuzi pozivaju na dijalog, a iz Ministarstva javne uprave najavljuju sastanak za 8. maj, kada će vjeruju, početi sa radom.

ZBCG: Neće nas začuditi ako Katnić do početka sudskog postupka dobije status SVJEDOKA SARADNIKA

Srijeda, 24.04.2024 | 16:30

Današnjom objavom u pojedinim medijima Zapisnika o saslušanju osumnjičenog Milivoja Katnića, i definitvno se potvrdilo da će odbrana bivšeg GST- a biti zasnovana žargonski formulisano “tovarenjem” ostalih osumnjičenih, saopšteno je iz koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

Pjevač bio ŽRTVA VELIKE PREVARE - Promijenili su mu IDENTITET, prijatelji ga odmah pozvali: "Brate, da li...?"

Srijeda, 24.04.2024 | 16:22

Pjevač Isak Šabanović suočio se sa sajber nasiljem kada mu je hakovana email adresa kao i profili na društvenim mrežama.

Komisija za zdravstvo DPS: Još jedan slučaj MALIH BOGINJA u Rožajama, nadležni da preduzmu KONKRETNE MJERE

Srijeda, 24.04.2024 | 16:17

Prvi slučajevi obolijevanja djece od malih boginja potvrđeni su u Crnoj Gori i samo je pitanje dana kada će epidemija početi i u Crnoj Gori. Po našim saznanjima registrovan je još jedan slučaj u Rožajama iako se još niko nije zvanično oglasio povodom toga, saopštila je Komisija za zdravstvo DPS.

Dragaš: "Nekad je bio Milo Britva, a danas je samo BLIJEDA SJENKA"

Srijeda, 24.04.2024 | 16:11

Bivši predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, na “Drugačijoj radio vezi” bio samo blijeda sjenka nekadašnjeg Mila britve, jedva prepoznatljiv, umoran, usporen i maliciozan dok nevješto mijenja teze, kazao je Tihomir Dragaš, član Predsjedništva Pokreta Evropa sad.

NOVI TREND konturisanja lica - Evo kako da NAGLASITE sve što ŽELITE samo u dva poteza

Srijeda, 24.04.2024 | 16:00

Nezaobilazan korak u skoro svakoj makeup rutini.

Tamara Dragičević OŠTRO o BRAKU - "Nisam mu PRIŠLA na ulici i rekla da mi napravi dijete"

Srijeda, 24.04.2024 | 15:46

Tamara Dragičević, koja će uskoro roditi treće dijete, vrlo iskreno je govorila o pitanjima s kojima se suočava.

Prošlo je 19 GODINA od PRVOG SNIMKA na platformi YouTube: Sada ima preko 317 MILIONA PREGLEDA, a evo ko je na NJEMU (VIDEO)

Srijeda, 24.04.2024 | 15:34

A znati li koji je video najgledaniji ikada.

Šta treba da URADITE ako ste u AUTOMOBILU dok napolju JAKO GRMI?

Srijeda, 24.04.2024 | 15:05

Mnogi vjeruju da je automobil sigurno utočište tokom grmljavine, ali koliko je ta tvrdnja zapravo tačna?