Ponedjeljak, 25.01.2021 | 14:46
IZVOR: Kolektiv.me

Najsavremenija radiološka dijagnostika – iskorak u borbi za očuvanje zdravlja

„Star si koliko su ti stari krvni sudovi“, često to čujemo. Oboljenja kardiovaskularnog sistema predstavljaju i dalje jedan od vodećih uzroka smrti.




Foto: Moj Lab

Osim prevencije, od velike važnosti je i pravovremena dijagnostika oboljenja krvnih sudova. Dopler ultrasonografija je bezbolna procedura bez rizika koja omogućava uvid u stanje arterija i vena, utvrđivanje postojanja ateroskleroze i suženja arterija, arterijske ili venske tromboze, slabosti venskih zalistaka i proširenih vena. Pravovremena i tačna dijagnostika krvnih sudova može omogućiti sprječavanje velikog broja oboljenja uključujući trombozu, moždani udar, gangrenu ekstremiteta, plućnu emboliju... Preporuka stručnjaka je da se dopler ultrazvučni pregled srca i krvnih sudova vrata radi preventivno nakon 50. godine života, a brojna su stanja koja zahtijevaju redovno praćenje sofisticiranim aparatima vođenim znanjem i iskustvom dokazanih stručnjaka.

Zahvaljujući ultrazvuku nove generacije Acuson Sequoia, najsavremenijem uređaju čije prednosti do sada nisu bile dostupne pacijentima u našoj zemlji, omogućena je široka paleta dijagnostičkih pregleda uključujući ehokardiografiju i kolor dopler.

Digitalnim rendgen aparatom sa minimalnom dozom zračenja precizni, rendgenski snimci skeleta, abdomena, urotrakta, pluća i srca.

U Moj Lab poliklinici, u prilici ste da prepustite radiološku dijagnostiku dokazanom stručnjaku iz ove oblasti, dr Srđi Iliću.

Foto: Moj Lab

“Ideja razvoja “Moj Lab” Poliklinike kao dijagnostičkog centra bazirana na najsavremenijoj tehnologiji, principijelnom poštovanju dijagnostičkih standarda u radiologiji kao i praćenju tokova razvoja radiološke dijagnostike je vizija  u koju vjerujem, zbog čega mi je istovremeno i izazov i priznanje da budem dio tima dijagnostičkog centra koji će sigurno da znači veliki korak naprijed za zdravstveni sistem Crne Gore.”

Foto: Moj Lab

Dr Srđa Ilić, specijalista radiologije, diplomirao je  na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2006. godine. Specijalizaciju iz radiologije je završio 2013. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. U Beču je stekao Evropsku

diplomu iz radiologije (European Diploma in Radiology), izdatu i sertifikovanu od strane Evropskog borda radiologa (European Board of Radiology).

Svoje profesionalno iskustvo iz više različitih oblasti dijagnostičke radiologije je stekao u Centru za radiološku dijagnostiku Kliničkog centra Crne Gore. Usavršavanja iz posebnih dijagnostičkih radioloških oblasti završavao je u Zagrebu, Beogradu i Novom Sadu.

Osim opštih radioloških pregleda, posjeduje dugogodišnje iskustvo iz oblasti neuroradiologije, dijagnostike oboljenja krvnih sudova, oboljenja koronarnih krvnih sudova srca, oblasti transplantacione medicine.

Svoje znanje je dijelio sa studentima Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, gdje je radio je kao asistent u nastavi na predmetu Radiologija i nuklearna medicina i kao mentor na specijalizaciji iz radiologije iz oblasti neuroradiologija i radiologija kardiovaskularnog sistema.

Foto: Moj Lab

PR objava

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Aleksandra Prijović održala koncert, pa priznala - "NE SJEĆAM se kad sam bila ovako BOLESNA"

Utorak, 16.04.2024 | 08:52

Aleksandra Prijović drugi je koncert u Rijeci održala uprkos problemima sa zdravljem.

kONZUMACIJA ove SALATE izaziva najveći broj TROVANJA, tvrde stručnjaci

Utorak, 16.04.2024 | 08:41

U slučaju da ste se ikada pitali koja je najrizičnija namirnica koju možete konzumirati, rezultati nedavnog istraživanja mogli bi vas poprilično iznenaditi.

Ćerka Siniše Mihajlovića TRUDNA: Sin će nositi ime po djedi - "Moj tata je UVIJEK BIO LAV"

Utorak, 16.04.2024 | 08:30

Italijanski mediji objavili su vijest da je ćerka Siniše Mihajlovića, Virdžinija, trudna i da čeka sina!

Savić odbio zahtjev Piperovića, čeka se odluka o pritvoru

Utorak, 16.04.2024 | 06:59

Katnić i Lazović su u nedjelju uhapšeni po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore.

Nakon SUNČANIH DANA stiže PROMJENA VREMENA - Utorak u ZNAKU ovih TEMPERATURA

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 22:04

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju za utorak najavljuju promjenljivo oblačno vrijeme. 

Zašto bi trebalo da držite FOLIJU u ZAMRZIVAČU?

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:58

Stavljanje folije u zamrzivač će vam mnogo olakšati život.

POGLEDAJTE - Viktor Đukanović postigao PRVI GOL u novoj sezoni (VIDEO)

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:46

Crnogorski reprezentativac i fudbaler švedskog Hamarbija, Viktor Đukanović postigao je prvi gol u novoj sezoni šampiona Švedske koji je počeo nedavno.

Katnić nakon tužilačkog zadržavanja ODBIO hranu i terapiju?

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:39

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić odbio je jutros hranu i da popije ljekove.

Jakara: Ofanzivni skokovi su ODLUČILI MEČ

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:32

Svima je jasno da je SC Derbi propustio veliku šansu u Beogradu.

Popularni pjevač NAPAO publiku na nastup -"Nikada nas ovdje više nećete vidjeti" (VIDEO)

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:22

Na mrežama su stigle brojne prozivke na račun publike.