Nedjelja, 07.02.2021 | 20:05
IZVOR: vijesti.me

“Tražili smo sastanak sa premijerom": Majke očekuju da nova vlast ispravi nepravdu

Bivše korisnice naknada za majke troje i više djece očekuju da će nova vlast ispraviti ono što im je uzela prethodna. Početkom godine, tražile su sastanak sa predstavnicima vlade, ali poziva još nema.




Foto: PR centar, arhiva

“Sastanak smo tražili sa premijerom gospodinom Krivokapićem, da na njemu bude prisutan ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, koji je inače jedan od potpisnika inicijative da se majkama vrati stečeno pravo u slučaju da opozicija preuzme vlast. Opozicija je preuzela vlast, sada su vlast. I očekujem od svih njih zajedno da konačno ta jedna nepravda prema majkama bude ispravljena”, kaže Željka Savković, predstavnica majki troje i više djece.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, početkom godine, u intervjuu "Vijestima" kazao je da su sve analize pokazale da je uvođenje dječjeg dodatka mnogo bolje rješenje za podsticanje nataliteta u Crnoj Gori nego što su naknade za majke.

Dječji dodatak za djecu do šest godina biće usvojen u Skupštini 18. februara, kao i besplatni udžbenici za sve osnovce ali iz ministarstva finansija nismo dobili odgovor, da li će se to u skorije vrijeme desiti i sa naknadama za majke.

“Smatram da sva djeca u Crnoj Gori treba da imaju dječiji dodatak. Smatram da je ovo jedan veliki pomak iz prazne kase, gdje će sama ta djeca i roditelji biti u septembru opušteni, zato što neće morati da izdvajaju za udžbenike, ali ono što hoću da kažem da niko u novoj vladi i vladajućoj većini ne posmatra i povezuje dječiji dodatak sa stečenim pravom koje oduzeto od majki. Srežite svuda gdje može da se sreže, može da se sreže na hiljadu mjesta, limitirajte zarade preko hiljadu eura pa da vidite kako će za sve u Crnoj Gori biti novca", predlaže Savković.

Ni partije vlasti nisu bile raspoložene za razgovor na ovu temu.

Nezvanično, kažu da će neka rješenja iz oblasti socijalne politike biti usvojena već 18. februara ali kada je riječ o naknadama za majke, tvrde da rade na najrealnijim rješenjima za ostvarivanje tog prava. Savković, ipak, ne gubi nadu.

KOMENTARI (5)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Miki
07.02.2021 21:47

Samo bi majkama dao koje imaju preko 50 god i koje su radile i imaju radnog staza preko 10 god A ove sto su nabupale po 3 i vise djece koje imaju 38 -40 god neka zasucu rukave i neka rade lako je lezati a drzava davati da primaju po 300 - 400 eura to drzava nemoze da izdrzi Pravedno je svim majkama preko 50 god i koje imaju preko 10 god radnog staza da daju neku prosjecnu penziju...

19 0
Nana
07.02.2021 22:27

Zenama koje ste doveli u zabludu da napuste sigurna radna mjesta , ostaviti steceno pravo

11 0
Sw en
07.02.2021 22:42

Ma kakve naknade Niaste ugovor potpisale sa drzavom o radjanju dece nego ste valjda osnovale porodicu i radjale decu za sebe i same odlucivale koliko cete roditi dece A ne srancun djevojke dok se ne omakne slucajno musko i onda stop sa radjanjem Meni je iskreno zao tih devojcica u porodici gde su sve podredjene sinu jedincu Zene kad se planira porodica ne pita se drza va

7 0
Lili
08.02.2021 08:31

DPS dao DPS uzeo.....kako da ne!!!! Samo prevarenim majkama sto su napustile posao!!!! Jada radim sto imam jedno za neku koja rodi vise. Valjda ste ih za sebe radjale????

5 0
malo morgen
08.02.2021 12:31

Jes za sebe su ih rađale a za doniranje organa niko ih ne pita

0 0

OSTALE VIJESTI

Gorčević: Usvojen Plan rasta za Zapadni Balkan, Crnoj Gori 400 miliona eura

Srijeda, 24.04.2024 | 14:00

Evropski parlament je usvojio Instrument za reformu i razvoj Zapadnog Balkana, čime Crna Gora dobija pristup preko 400 miliona eura povoljnih kredita i bespovratnih sredstava za ispunjavanje reformi, objavila je na mreži X ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

Radulović: Odbori direktora na “testu” nakon godinu dana

Srijeda, 24.04.2024 | 12:30

Rad Odbora direktora u državnim kompanijama koje posluju u okviru Ministarstva saobraćaja i pomorstva nakon godinu dana biće analiziran, poručio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović tokom predavanja studentima Ekonomskom fakulteta u Podgorici koji nastavu prate na engleskom jeziku.

Spajić: Građani ne treba da strahuju, penzije neće pobjeći

Srijeda, 24.04.2024 | 11:20

Građani ne treba da strahuju za svoje penzije, saopoštio je predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić.

Novi VOLI u Staroj Varoši

Srijeda, 24.04.2024 | 09:10

U Staroj varoši, u srcu Podgorice novi Voli market otvara svoja vrata 26. aprila u 10h.

"Cijene goriva zavisiće od dešavanja na Bliskom istoku"

Srijeda, 24.04.2024 | 08:41

Iako cijene nafte na svjetskim berzama trenutno padaju, u Crnoj Gori rastu pa su od početka godine uvećane i do 20 centi po litru. Hoće li biti stabilizacije na tržištu, u ovom trenutku, ocjenjuje za Radio Crne Gore analitičar Davor Dokić, teško je prognozirati. Sve će zavisiti, kaže, od dešavanja na Bliskom istoku. Na izvršnoj vlasti je, kaže, ako bude ekstremnih povećanja cijena da se, kako je učinila prethodna vlada, odluči na smanjenja akciza na gorivo.

Tri znaka koja otkrivaju narcisoidnu majku

Srijeda, 24.04.2024 | 14:13

Narcisoidni roditelji se često fokusiraju na sopstvene potrebe i želje, zanemarujući potrebe svoje djece. Međutim, ponekad možda nije lako prepoznati narcise, posebno kada su u pitanju naši najbliži.

Gorčević: Usvojen Plan rasta za Zapadni Balkan, Crnoj Gori 400 miliona eura

Srijeda, 24.04.2024 | 14:00

Evropski parlament je usvojio Instrument za reformu i razvoj Zapadnog Balkana, čime Crna Gora dobija pristup preko 400 miliona eura povoljnih kredita i bespovratnih sredstava za ispunjavanje reformi, objavila je na mreži X ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

Stao čuveni londonski Big Ben

Srijeda, 24.04.2024 | 13:49

Čuveni londonski sat Big Ben, smešten na sjeveroistočnom kraju Vestminsterske palate, stao je danas, što je iznenadilo stanovnike Londona

Veterinar otkriva PET ŽIVOTINJA koje NIKADA ne bi izabrao za KUĆNE LJUBIMCE

Srijeda, 24.04.2024 | 13:20

Ističući svoje iskustvo sa različitim životinjama, veterinar je objasnio prednosti i mane pojedinih kućnih ljubimaca.

Volite li SMOKI? Popularnu grickalicu moguće je napraviti kod kuće i to u zdravijoj verziji

Srijeda, 24.04.2024 | 12:51

Poznato je da je smoki mnogima omiljena grickalica iz djetinjstva, ali ono što mnogi ne znaju jeste da je ovaj popularni proizvod moguće napraviti kod kuće i u zdravoj verziji.

ANIME NIGHT u Cineplexxu i 4 nova filma

Srijeda, 24.04.2024 | 12:49

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx.

Sreća će se useliti u kuću, a pare u novčanik: Samo nabavite jedan predmet i postavite ga blizu ulaznih vrata

Srijeda, 24.04.2024 | 12:30

Ovaj predmet može da se drži ne samo u kući, već i na radnom mjestu.

Milović: Budva mora opet postati najprivlačniji grad za život i rad

Srijeda, 24.04.2024 | 12:35

Sistemsko urušavanje, neprepoznatljivost, stihijski razvoj, loši međuljudski odnosi, stanje komunalnog reda, pad sportskih rezultata, kulturna devastacija, negativni imidž, afere, korupcija, pad sistema vrijednosti, predstavljaju vrlo teško stanje u našem gradu koje traje skoro deceniju. Budva kao nekada vodeća turistička destinacija je nažalost izgubila vodeću poziciju grada koji diktira tempo razvoja Crne Gore, saopštio je nosilac liste nosilac liste “Budva može bolje” prof. dr Nikola Milović.

"Rafa može da osvoji Rolan Garos - ako se povrijede Alkaras, Đoković, Siner i ostali"

Srijeda, 24.04.2024 | 12:10

Bivši trener i stric Rafaela Nadala, Toni je govorio za "As" posle drugog uzastopnog turnira Španca bez pauze.

Mekan i pun ukusnih sjemenki: Pripremite BRZI POSNI HLJEB

Srijeda, 24.04.2024 | 11:53

Posni hlebovi su pravo olakšanje zbog njihove brze i jednostavne pripreme.