Četvrtak, 11.02.2021 | 09:31
IZVOR: Kolektiv.me

Crnogorski Telekom prva telekomunikaciona kompanija u Crnoj Gori s priznanjem „Izvrsnost u izazovima“

Konsultantska kuća SELECTIO od aprila prošle godine priznanjem „Izvrsnost u izazovima“, nagrađuje one kompanije koje demonstriraju visok nivo brige za svoje zaposlene tokom pandemije koronavirusa.




Foto: Telekom

Cilj priznanja „Izvrsnost u izazovima“, uz naglašavanje važnosti kvalitetnog upravljanja zaposlenima, jeste podsticanje dijeljenja dobrih praksi koje su mnoge kompanije pokrenule tokom ovog perioda pandemije.

Nosiocima ovog priznanja se početkom ovog mjeseca pridružio i Crnogorski Telekom, kao prva telekomunikaciona kompanija iz Crne Gore s ovim priznanjem.

Kako bi neka kompanija dobila ovo priznanje, mora proći kroz nezavisnu evaluaciju svojih praksi upravljanja zaposlenima, pri čemu se procjenjuju agilnost i prilagodljivost kompanije, organizacija rada u kriznom periodu, komunikacija sa zaposlenima, inicijative koje su pokrenute kako bi se osigurali zdravlje i dobrobit zaposlenih te tehnološka spremnost kompanije za nove načine rada.

Ono po čemu se Crnogorski Telekom u periodu pandemije istakao jeste efikasno i pravovremeno upravljanje krizom s naglaskom na osiguravanje zdravlja, sigurnosti i dobrobiti zaposlenih. U kompaniji je stavljen fokus i na kvalitetnu kriznu komunikaciju te na zadržavanje osjećaja povezanosti među zaposlenima. Benefiti za zaposlene su očuvani tokom kriznog perioda te su svi zaposleni dodatno nagrađeni zbog svoje posvećenosti kvalitetnom radu u ovim izazovnim okolnostima.

„Telekom je, kao najveći operator u Crnoj Gori, u periodu pandemije uprkos veličini i broju zaposlenih pokazao zavidan nivo spremnosti na transformaciju, kako u tehnološkom tako i u organizacionom smislu. Osim što smo za većinu koleginica i kolega u rekordno kratkom roku organizovali rad od kuće (uključujući primjer Call Centra kojeg smo po prvi put u istoriji Telekoma izmjestili iz svojih prostorija), takođe smo nastavili da razvijamo i implementiramo digitalna rješenja kako bismo unaprijedili sopstvene poslovne procese i ponudili ista rješenja partnerima. Zdravlje naših  zaposlenih je bio naš glavni fokus, što smo pokazali kroz blagovremeno obezbjeđivanje neophodne zaštitne opreme i prije uvođenja zvaničnih mjera. A da zdravlje naših koleginica i kolega i dalje ostaje naš prioritet, potvrdili smo kroz mnoge druge preduzete aktivnosti kao što su uvođenje modela rada od kuće, obezbjeđivanje brzih testova kao i pulsnih oksimetara za naše zaposlene, konstantna komunikacija sa kolegama u izolaciji i njihovim porodicama.

Na brigu o zaposlenima nije uticao ni ekonomski pritisak tokom pandemije, pa smo u cijeloj 2020. godini, uprkos pritisku na prihode zbog ekonomske krize, u fokusu imali očuvanje poslova i benefita za zaposlene. Takođe, u Telekomu smo u prethodnom periodu prošli kroz različite organizacione promjene kako bismo se pripremili za drugačiji, agilniji način rada, vodeći posebno računa o liderstvu tokom krize i pronalaženju načina da se zaposleni u novim okolnostima dodatno motivišu i uključe u procese, dobiju adekvatan odgovor za obavljeni posao. Zahvaljujući izvanrednom zalaganju naših zaposlenih kvalifikovali smo se za ovo priznanje koje predstavlja potvrdu da smo u stanju da se brzo transformišemo i na taj način ostanemo pouzdan partner korisnicima i lokalnoj zajednici“, izjavila je Dina Cibulskaja, izvršna direktorica Crnogorskog Telekoma.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Majke Srebrenice POZVALE Spajića da javno saopšti STAV o Rezoluciji UN o Srebrenici

Srijeda, 24.04.2024 | 21:51

"Majke Srebrenice" i pozvale premijera Milojka Spajića da javno saopšti stav o Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici.

Crvena Zvezda SAVLADALA Partizana i izborili novo FINALE KUPA

Srijeda, 24.04.2024 | 21:42

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Partizan sa 2:0 I tako izborili plasman u finale Kupa Srbije

Četiri horoskopska znaka koje tokom proljeća očekuje mnogo LIJEPIH STVARI

Srijeda, 24.04.2024 | 21:35

Proljeće je po mnogima najljJepše doba godine, ono u kojem se priroda budi, a mnogima se popravlja i raspoloženje.

Birači "selice" NAJVEĆI PROBLEM u Šavniku, politički dijalog jedina opcija

Srijeda, 24.04.2024 | 21:25

Birači "selice" najveći su problem što se tiče šavničkih izbora, a politički dijalog je jedina opcija za rješenje ove i više nego komplikovane političke situacije, ocijenili su sagovornici emisije "Okrugli sto" na TVCG.

Mikijelj: NEMA razgovora sa DPS, SDP i "satelit partijama", i ostale partije da se JASNO IZJASNE

Srijeda, 24.04.2024 | 21:01

Nosilac liste koalicije "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" na predstojećim lokalnim izborima Mladen Mikijelj kazao je da ta koalicija neće razgovarati o postizbornoj koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), Socijaldemokratskom partijom (SDP) i kako je kazao "satelitskim listama" i pozvao sve stranke da se jasno izjasne po tom pitanju.

Radonjić će morati sačekati TITULU - Crnogorskom stručnjaku IZMAKAO evropski trofej

Srijeda, 24.04.2024 | 20:51

Dejan Radonjić će morati da se strpi za jubilarni 30. trofej u trenerskoj karijeri.

Zbog Evrovizije PORASLO INTERESOVANJE putnika za OVAJ GRAD

Srijeda, 24.04.2024 | 20:39

Groznica  koja prati takmičenje  za pjesmu Evrovizije uticala je na povećanje internetskih pretraživanja za putovanja u grad Malme za 176 posto u periodu  između sseptembra 2023. i aprila 2024., objavila je u srijedu španska firma za online rezervacije putovanja eDreams ODIGEO.

Nakon sukoba u VIP loži tivatskog Arsenala, podnijete PREKRŠAJNE PRIJAVE protiv više osoba

Srijeda, 24.04.2024 | 20:26

Nakon verbalnog, a potom fizičkog konflikta članova rukovodstava fudbalskih klubova Arsenal iz Tivta i Mornar iz Bara 21. aprila, policijski službenici su protiv više lica podnijeli prekršajne prijave zbog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

Zašto je SJAJNO da djeca ODRASTAJU sa psima?

Srijeda, 24.04.2024 | 20:18

Odrastanje beba u prisustvu pasa, posebno štenaca, može imati brojne pozitivne učinke na njihov emocionalni, socijalni, i fizički razvoj.

"Učim tekst i malo me BOLI glava od CRNOGORSKIH AKCENATA" -Hrvatska glumica objavom NASMIJALA mnoge (FOTO)

Srijeda, 24.04.2024 | 20:06

Hrvatks glumica Sanja Vejnović u Crnoj Gori snima drugi dio filma Zaliv, a na svom se Instagramu našalila zbog jezičnih izazova s kojima se suočava dok čita scenario