Subota, 27.02.2021 | 19:38
IZVOR: Nova M

Vučević PONOSAN što je na ALL STAR-u: Krajnji cilj je NBA titula

Kada vas jednom izaberu za utakmicu najvećih zvijezda najjače lige na svijetu, to se može okrakterisati kao nagrada za odličnu sezonu. Ali, kada i drugi put stigne taj poziv, jasno je, to je potvrda vrhunskog kvaliteta.




Foto: NFH Ball/YouTube screenshot

Taj kvalitet je as Orlanda, Nikola Vučević – crnogorski centar ponovo na “All-staru”, 7. marta u Atlanti. Nije krio oduševljenje.

“Prelijep je osjećaj. Kroz istoriju NBA-a mnogo velikih igrača nijesu bili izabrani. Veoma je teško! Među toliko igrača, koji zaslužuju taj poziv svake godine, izaberu samo 12, od toga pet startera i sedam rezervi. Nije to lako uspjeti. Posebno mi je drago što sam to uspio da uradim drugi put, nadam se ne i posljednji. Takođe, i zbog toga što rezerve biraju treneri. To ima posebnu draž, jer oni su ipak ti koji vas gledaju svakodnevno, prate vaše igre i pripremaju se kada igrate protiv njih. Veoma mi je drago”.

Među 24 vrhunska igrača momak iz Bara, Sombora i Ljubljane. Vučević – Jokić i Dončić potvrda su kvaliteta i talenta jugoslovenske košarke.

“Zaista je tako. Imati tri ‘All-star’ igrača u sezoni je velika stvar. U posljednje vrijeme pojavilo se mnogo odličnih igrača sa tih prostora, koji ne samo da su tu, već imaju značajne uloge. Pogotovo Jokić i Dončić koji su kanidati za MVP-a, a znamo da se to nikada prije nije desilo. Uz to, njih dvojica veoma su mladi. Uvijek mi je drago da vidim da se naši igrači ovdje dobro snađu. Ima ih sve više mladih i dobro koriste priliku kad im se ukaže. To je odlična stvar za njihov razvoj i dodatna motivacija za igrače sa naših prostora koji gledaju i prate NBA. Biće mi baš drago da se Nikola, Luka i ja vidimo u Atlanti i družimo, s obzirom da zbog svih pravila NBA lige nijesmo imali mnogo prilike za to. Biće to još jedno lijepo iskustvo”.

NBA stručnjaci smatraju da je Vučević sve zaslužio predanim radom. Ove sezone oborio je lični rekord po broju postignutih poena (43), krajem januara prebacio magičnu brojku od 10 hiljada poena u NBA ligi, te upisao treći “tripl-dabl” što nije uspio niti jedan centar Orlanda. Pitali smo Nikolu šta bi bila kruna blistave karijere?

“Krajnji cilj je NBA titula. To je veoma teško ostvariti, treba mnogo toga da se poklopi. Treba imati sreće. Ne možete odlučiti da odete u najbolji klub određene godine i nadate se tome. Tu je ‘Salary cap’, trejdovi dosta je komplikovano. Nadam se da ću jednog dana imati priliku da se borim za NBA prsten. Indvidualno, ne postavljam ciljeve oko nagrada. Jedino što sebi kažem kad počne nova sezona, jeste da bude bolja od prošle. Da igram još bolje, da napredujem…Kad tako bude, onda dođe do nagrada, kao što je ‘All-star’. Uvijek i prija kada oborite rekorde – dugo sam u Orlandu, prestigao sam klupske legende po broju poena, skokova ili asistencija. To uvijek prija, tako da se nadam da ću uspjeti da oborim još koji rekord”.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OBLAČNO sa SUNČANIM INTERVALIMA - Pročitajte šta nam najavljuju meteorolozi za ČETVRTAK

Srijeda, 24.04.2024 | 22:04

U četvrtak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Odžić Mikijelju: Otkud vam POMISAO da bi sa vama uopšte sarađivali

Srijeda, 24.04.2024 | 22:00

Nosilac liste građanske koalicije SDP, SD i LP Petar Odžić saopštio je da ta koalicija nikada nije ni razmišljala o saradnji sa koalicijom ”Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj. On je reagovao na saopštenje Mikijelja u kome se navodi da ta koalicija ne želi saradnju sa DPS, SDP i "satelit grupama".

Majke Srebrenice POZVALE Spajića da javno saopšti STAV o Rezoluciji UN o Srebrenici

Srijeda, 24.04.2024 | 21:51

"Majke Srebrenice" i pozvale premijera Milojka Spajića da javno saopšti stav o Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici.

Crvena Zvezda SAVLADALA Partizana i izborila novo FINALE KUPA

Srijeda, 24.04.2024 | 21:42

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Partizan sa 2:0, i tako izborili plasman u finale Kupa Srbije.

Četiri horoskopska znaka koje tokom proljeća očekuje mnogo LIJEPIH STVARI

Srijeda, 24.04.2024 | 21:35

Proljeće je po mnogima najljJepše doba godine, ono u kojem se priroda budi, a mnogima se popravlja i raspoloženje.

"Birači "selice" NAJVEĆI PROBLEM u Šavniku, politički dijalog jedina opcija"

Srijeda, 24.04.2024 | 21:25

Birači "selice" najveći su problem što se tiče šavničkih izbora, a politički dijalog je jedina opcija za rješenje ove i više nego komplikovane političke situacije, ocijenili su sagovornici emisije "Okrugli sto" na TVCG.

Mikijelj: NEMA razgovora sa DPS, SDP i "satelit partijama", i ostale partije da se JASNO IZJASNE

Srijeda, 24.04.2024 | 21:01

Nosilac liste koalicije "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" na predstojećim lokalnim izborima Mladen Mikijelj kazao je da ta koalicija neće razgovarati o postizbornoj koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), Socijaldemokratskom partijom (SDP) i kako je kazao "satelitskim listama" i pozvao sve stranke da se jasno izjasne po tom pitanju.

Radonjić će morati sačekati TITULU - Crnogorskom stručnjaku IZMAKAO evropski trofej

Srijeda, 24.04.2024 | 20:51

Dejan Radonjić će morati da se strpi za jubilarni 30. trofej u trenerskoj karijeri.

Zbog Evrovizije PORASLO INTERESOVANJE putnika za OVAJ GRAD

Srijeda, 24.04.2024 | 20:39

Groznica  koja prati takmičenje  za pjesmu Evrovizije uticala je na povećanje internetskih pretraživanja za putovanja u grad Malme za 176 posto u periodu  između sseptembra 2023. i aprila 2024., objavila je u srijedu španska firma za online rezervacije putovanja eDreams ODIGEO.

Nakon sukoba u VIP loži tivatskog Arsenala, podnijete PREKRŠAJNE PRIJAVE protiv više osoba

Srijeda, 24.04.2024 | 20:26

Nakon verbalnog, a potom fizičkog konflikta članova rukovodstava fudbalskih klubova Arsenal iz Tivta i Mornar iz Bara 21. aprila, policijski službenici su protiv više lica podnijeli prekršajne prijave zbog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.