Subota, 06.03.2021 | 14:02
IZVOR: Kolektiv.me

DPS Glavnog grada: OTKAZ doktoru Kavariću, još jedan dokaz revanšizma nove vlasti

Da je laž cijela priča nove vlasti kako neće postupati u skladu s revanšizmom dokaz je i najnoviji slučaj otkaza uručenog doktoru Nenadu Kavariću, saopšteno je iz odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Glavnog grada.




Foto: arhiva, PR Centar

"Doktor Kavarić i njegova porodica decenijama liječe građanke i građane bez obzira na njihova politička, nacionalna i vjerska opredjeljenja, i u skladu s Hipokratovom zakletvom, ali sve to nije dovoljno novim vlastima da  Kavarića puste da na miru nastavi da radi taj posao. Političko opredjeljenje Kavarića razlog je radikalnih mjera nove vlasti koja mu je uručila otkaz".

ČITAJTE I OVO - Nebojša Kavarić nakon 32 GODINE rada u Domu zdravlja OSTAO BEZ POSLA

Iz DPS-a podsjećaju građane da "doktor Kavarić dobija otkaz u trenutku kad ponestaje energije među zdravstvenim radnicima, zbog toga što Crna Gora i definitivno gubi bitku sa virusom Covid 19".

"Takođe ih podsjećamo na to da je, bez obzira na njena politička opredjeljenja, u vrijeme kad je DPS obavljala vlast u Crnoj Gori, aktuelna ministarka zdravlja bila načelnica odjeljenja za pulmologiju u Kliničkom centru Crne Gore. Sličan status je imala i aktuelna direktorica KCCG. To znači da su se do 30. avgusta bez obzira na partijsku pripadnost mogle pokrivati odgovorne funkcije, a sada oni sa drugačijim stavom ne mogu da dobiju obično radno mjesto, već se tjeraju na ulicu. Da li nova vlast namjerava da se bori protiv pandemije tako što će otpustati ljekare, dokazane profesionalce sa bogatim radnim iskustvom? Ili još jednom potvrđuju da ih nije briga za zdravlje građana, već im je samo stalo do grubog političkog revanšizma, koliko god to života stajalo? Nova većina se bavi isključivo nepotizmom, političkim zapošljavanjem i brutalnim revanšizmom prema kritičarima i neistomišljenicima. Ipak, moraju biti svjesni da im vrijeme ističe i da će ih bruka i sramota zbog ovakvog ponašanja pratiti zauvijek", zaključeno je iz odbora DPS-a Glavnog grada.

ČITAJTE I OVO - Bošković: Otkaz KAVARIĆU još jedna potvrda političkog revanšizma nove Vlade

KOMENTARI (5)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
krokodilske suze
06.03.2021 14:48

Kome ova ovolika pisanija !? Ovima što vas nijesu glasali ?

3 1
Marko
06.03.2021 15:14

Hahahhahaahhaa...dobri ste...Ovi kako su krenuli ima da zapošljavaju i da bi dobili glas na izborima. Ili da daju pedeset eura za ličnu kartu....vi to nikada niste radili

0 2
Rajka
06.03.2021 19:41

Sami sebi ce jamu iskopati zlobnici.

2 1
Herceg novi
06.03.2021 21:17

Niste ne vi iz dps htjeli zaposlit nikoga ko nece glasat za vas

2 0
Misko
06.03.2021 23:55

Sta je DrPSovci, nijeste navikli da se postuje zakon, vi bi vjerovatno nesto smutili da se pitate. Ostao covjek bez posla, sto nije lijepo, ali zakon je jednak za sve i ako bude srece postovace se u buduce! Dosta je bilo korumpiranog sudstva i nepostovanja zakona!

1 0

OSTALE VIJESTI

Đuričković: Mandić promijenio vanjsko-politički kurs države

Utorak, 23.04.2024 | 15:38

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković komentarisao je izjave predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića na sastancima u Palma de Majorci – Španija, tokom Konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica EU.

Milatović: IZNENAĐEN sam odlukom da Zenović predvodi listu PES-a, državni interes NAJVAŽNIJI

Utorak, 23.04.2024 | 14:01

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je iznenađen odlukom da glavni pregovarač Predrag Zenović bude imenovan za nosioca izborne lliste PES-a za lokalne izbore u Budvi. On je poručio da državni interes, a to je dobijanje privremenih mjerila, mora biti ispred bilo kog partijskog i ličnog interesa.

Milatović: Zalažem se da naša ekonomija i ŽIVOTNI STANDRD do kraja mog mandata budu što bliži slovenačkom

Utorak, 23.04.2024 | 13:31

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da Sloveniju percipira kao iskrenog prijatelja, da se ta zemlja zalagala za učlanjenje Crne Gore u NATO, ali i da je veliki zagovornik ulaska Crne Gore u Evropsku uniju (EU).

Eraković: Jovanovski će biti NA ČELU Komisije za praćenje uspostavljanja softvera

Utorak, 23.04.2024 | 12:28

Poslanik DPS-a Jevto Eraković saopštio je danas da će profesor doktor Srđa Jovanovski biti na čelu Komisije koja će raditi na pripremi tendera za dobijanje softverskog rješenja za kontrolu podataka prikupljenih tokom poipisa.    

Nikolić: U Crnoj Gori cijene veće nego u razvijenijim zemljama EU, kažite građanima šta će biti sa fondom PIO

Utorak, 23.04.2024 | 12:22

Šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić tokom jučerašnje skupštinske rasprave osvrnuo se na planiranu reformu penzionog sistema.

Đuričković: Mandić promijenio vanjsko-politički kurs države

Utorak, 23.04.2024 | 15:38

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković komentarisao je izjave predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića na sastancima u Palma de Majorci – Španija, tokom Konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica EU.

Čisti zidovi bez krečenja: Tri sastojka ukloniće sve fleke i unijeti svježinu u prostoriju

Utorak, 23.04.2024 | 15:32

Postoje djelovi stana koje stalno čistimo i brišemo, ali i neki kojima ne posvećujemo pažnju tako često, a mogu da naruže izgled životnog prostora.

Danas je RUŽIČASTI MJESEC - Skrivene TAJNE izlaze na vidjelo, a evo kako će UTICATI na sve

Utorak, 23.04.2024 | 15:19

Astrološka pojava koja će uticati na sve znake.

Rasta HITNO hospitalizovan: Reper ima jake bolove (FOTO)

Utorak, 23.04.2024 | 15:10

Reper Stefan Đurić Rasta završio je u Hitnoj pomoći, a pored njega je kao podrška i djevojka Marija Balaban.

IRF podržao razvoj mladih košarkaških talenata i još jednom pokazao društvenu odgovornost

Utorak, 23.04.2024 | 15:09

Investiciono-razvojni fond i Košarkaški savez Crne Gore potpisali su danas Ugovor o sponzorstvu u cilju pružanja finansijske podrške crnogorksoj košarci i njenoj reprezentaciji.

UP: Blokada puta Cetinje - Podgorica bivših zaposlenih farbike "Košuta" održaće se u četvrtak

Utorak, 23.04.2024 | 15:02

Blokada magistralnog puta Podgorica – Cetinje – Budva u organizaciji bivših zaposlenih u fabrici "Košuta" održaće se u četvrtak 25. aprila, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Sindikat Čistoće: SMANJENJE ZARADA zaposlenima nesumnjivo će proizvesti VELIKE ŠTETE po preduzeće

Utorak, 23.04.2024 | 14:50

Ukoliko dođe do smanjenja zarada zaposlenih u podgoričkoj Čistoći za 10%, kako ovih dana imamo priliku da čitamo u medijima, zaposleni koji obavljaju najteže poslove na terenu, po svim vremenskim uslovima, 365 dana u godini, prije svih će osjetiti posljedice loših odluka i nemogućnosti organa upravljanja i rukovodstva da obezbijede dovoljan iznos sredstava za zarade i investiciona ulaganja, što je jedan od osnovnih postulata za poslovanje svakog privrednog društva, ocijenio je predsjednik Sindikalne organizacije Čistoće Srđan Pejović.

Unija slobodnih sindikata - Hitno SNIZITI AKCIZE na gorivo

Utorak, 23.04.2024 | 14:26

Unija slobodnih sindikata Crne Gore poziva Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo poskupljenje nafte i naftnih derivata, iskoristi mogućnost umanjenja akciza i time, prateći akciju ograničavanja marži na 43 proizvoda (cca 500 artikla), zaokruži paket pomoći i podrške građanima i privredi u zaštiti od izražene inflacije.

ANKETA: U gradu u regionu uveli BESPLATNIH 30 sati parkiranja za NOVOPENE RODITELJE: Da li bi nešto slično trebalo UVESTI i kod nas?

Utorak, 23.04.2024 | 14:24

Glasajte u našoj novoj anketi. 

Vuković: Nema ukidanja doprinosa ni Fonda PIO, građani mogu biti mirni

Utorak, 23.04.2024 | 14:40

Poslanici crnogorskog parlamenta imali su danas pitanja i za ministra finansija Novicu Vukovića.