Ponedjeljak, 08.03.2021 | 11:39
IZVOR: jutarnji.hr/nova.rs

“Pomišljala sam na SAMOUBISTVO”: Šokantni detalji intervju Harija i Megan o kojem BRUJI SVIJET

Specijalni intervju koji su princ Hari (36) i Megan Markl (39) dali Opri Vinfri, koji je trajao dva sata i emitovan je na TV CBS, zaista je bio bombastičan, kako se i najavljivalo.




Foto: YouTube screenshot/Inside Edition

Mladi kraljevski par je Opri ispričao brojne javnosti nepoznate činjenice, objašnjavajući razloge iza svoje odluke da odstupe s dužnosti starijih članova kraljevske porodice, prenosi Jutarnji. Svakako najšokantniji trenutak intervjua bilo je Meganino priznanje da se borila s mislima o samoubistvu, kao i to da Palata nije htjela da joj pomogne kada ih je zamolila za stručnu pomoć.

U razgovoru s Oprom, Megan je razjasnila brojne tračeve vezane za njen odnos s drugim članovima kraljevske porodice. Rekla je da je kraljica Elizabeta “divna”, a ispričala je i detalje sukoba s vojvotkinjom Kejt oko haljina za male djeveruše – otkrivši ko je koga rasplakao.

Segment koji je samu Opru naviše šokirao i o kom je tokom cijelog intervjua pokušala više da sazna, bilo je Meganino priznanje da su određeni članovi kraljevske porodice za vrijeme njene prve trudnoće s Arčijem bili vrlo zabrinuti oko toga koliko će biti tamna koža njenog djeteta. To što nisu osudili rasizam jedna je od mnogih stvari koje je princ Hari zamjerio svojoj porodici, a otkriveno je i to da je do raskola s Palatom jednim dijelom došlo i zbog toga što su Arčiju po rođenju uskratili titulu princa.

Par je u intervjuu ekskluzivno otkrio da je njihovo drugo dijete koje stiže na ljeto – djevojčica, a zbog toga su, priznaju, nevjerovatno uzbuđeni.

Hari je govorio o ostalim članovima kraljevske porodice rekavši da je i dalje vrlo blizak s kraljicom, te da se nada da će vrijeme pomoći da se izliječi njegov odnos s bratom, ali i da njegov otac, princ Čarls, više ne odgovara na njegove pozive. Rekao je da ga je otac “iznevjerio”.

Tokom intervjua, Hari se često osvrtao na svoju pokojnu majku, princezu Dajanu, ističući kako potpuno razumije kroz šta je sve prolazila. Megan je priznala Opri da su se ona i Hari vjenčali tri dana prije vjenčanja.

“Tri dana prije našeg vjenčanja mi smo se zapravo vjenčali. Niko to ne zna, ali nazvali smo nadbiskupa (Kanteburija) i samo smo mu rekli: ‘Ovo sve, ovaj spektakl je za svijet, ali mi želimo da naš brak bude samo među nama’.

Opra je upitala Megan kako se nosila s komentarima i medijskim napisima, opisujući to iskustvo kao “neizdrživo”.

“Gotovo zvuči neizdrživo, kao da je došlo do tačke preloma”, kaže Opra.

“Jednostavno više nisam htjela da budem živa”, odgovara Megan u suzama, rekavši kako se “stidjela” da to prizna Hariju zbog “gubitka koje je pretrpio”. Tada je bila u petom mjesecu trudnoće i život u Ujedinjenom Kraljevstvu joj je bio nepodnošljiv.

“To je bila prava i zastrašujuća, stalna misao”, kaže ona. Kada se slomila i otkrila svoje misli Hariju, kaže da ju je satima samo držao u naručju. Više je nije ispuštao iz vida. Zahvaljujući njemu nikada nije bila sama. Megan kaže da je pomoć potražila u “instituciji”, željela je da joj neko pruži pomoć jer nije znala sama da se nosi sa situacijom i pritiskom. Nadala se da će joj Palata pomoći u pronalasku stručne pomoći.

Foto: YouTube screenshot/CBC News: The National 

“Zahtjev je odbijen”, rekla je, jer ona nije bila službenica koju plaća Dvor.

“Jeste li razmišljali o samoubistvu?”, pita Opra.

“Da”, odgovara Megan.

“Mislila sam da bi to bilo najbolje rješenje za sve.”

“Zašto mislite da kraljevska porodica nije željela od Arčija da stvori princa?”, pita Opra vojvotkinju.

“Zašto mislite da je to tako? Mislite li da je to zbog njegove rase?”, pita.

“Mogu vam dati iskren odgovor”, kaže Megan.

“U onim mjesecima kada sam bila trudna, otprilike u isto vrijeme kada vodimo razgovor o tome da on neće dobiti sigurnost, neće dobiti titulu, ističe se zabrinutost i vode se razgovori o tome koliko će njegova koža biti tamna kad se rodi”, ističe.

Hari je rekao da su on i Megan želeli “da predahnu” od “neprestane navale posla” s kojom su se suočavali kao radni članovi kraljevske porodice.

“Moja najveća briga bila je ponavljanje istorije”, govori Hari.

“I ono što sam vidio je da se istorija zaista ponavlja.”

Princ Hari kaže da ugovori s kompanijama kao što su Netflix i Spotify “nikad nisu bili dio plana”. Kaže da je do toga došlo kad ga je njegova porodica “doslovno finansijski odsjekla”, uskratili su mu gotovo sav novac, a on je pak odjednom morao sam da plaća i obezbjeđenje.

Ali kaže da ima novac koji mu je majka ostavila. Princ Hari povlači paralele između tretmana Megan i njegove majke, princeze Dajane.

“Znate, meni je zaista laknulo i srećan sam što sjedim ovde i razgovaram s vama sa suprugom kraj sebe”, kaže.

“Jer ne mogu zamisliti kako je moralo biti mojoj majci koja je sama prolazila kroz ovo prije svih tih godina, jer ovo je sve bilo nevjerovatno teško za nas dvoje – ali barem smo se imali jedno drugo”, dodaje Hari.

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Kerber
08.03.2021 12:09

Zato će baba Kraljica živjeti 175 godina .

1 1
nina
08.03.2021 15:42

odigrala je filmsko vjencanje, pa sad prica kako joj je lose bilo

1 4

Kovačević: POVEĆATI KAZNEza nepropisno parkiranje

Četvrtak, 25.04.2024 | 11:53

Nepropisno parkiranje u glavnom gradu idalje jedan od najvećih problema sa kojima se suočavaju gradske službe.

Italijanski recept za FENOMENALNE ŠPAGETE, prave se praktično ni od čega

Četvrtak, 25.04.2024 | 11:39

Italijani su majstori za pripremu ukusne hrane od vrlo malo namirnica i koje su cijenovno prihvatljive.

Nadal: "NADAM se olimpijskom dublu sa Alkarazom, VOLIO bih to"

Četvrtak, 25.04.2024 | 11:28

Rafael Nadal je potvrdio da želi da igra sa Karlosom Alkarazom u dublu na Olimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta.

Bivši dečko Tejlor Svift komentarisao pjesmu koja je POSVEĆENA NJEMU - "Nisam je SLUŠAO, ali...."

Četvrtak, 25.04.2024 | 11:16

Tejlor Svift  nedavno je objavila novi album The Tortured Poets Department koji je postao apsolutni hit.

Razmislite dobro prije kupovine - Ovi automobili su NAJJEFTINIJI za održavanje

Četvrtak, 25.04.2024 | 11:02

U početku su troškovi održavanja niski i slični za većinu brendova.

Ni nalik današnjem - POGLEDAJTE kako je Dubai izgledao '70-ih i '80-ih godina

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:53

Na stranici Dubai Scoops objavljena je kompilacija fotografija Dubaija iz perioda '70-ih i '80-ih godina kada se izgled grada u mnogome razlikovao u odnosu na danas.

Laković: "Prethodna Vlada KORISTILA AKCIJE tužilaštva za PROMOCIJU svoje politike"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:44

Proces "dritanizacije" započeo je glasanjem DPS-a u Parlamentu za vladu koju je vodio Dritan Abazović, kazao je poslanik Pokreta Evropa sad Miodrag Laković.

FANOVI RAZOČARNI - Netfliks OTKAZUJE jednu od najpopularnijih serija

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:38

Netfliks je odbacio predstojeći nastavak jedne od svojih najuspješnijih serija “Vještac” (The Witcher) kao dio novog niza programskih rezova.

Vuković Kuč: Selektivnost, netransparentnost i revanšizam karakterišu rad SDT-a

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:30

“Evidentno je da u posljednje vrijeme tri elementa – revanšizam, selektivnost i netransparentnost u radu karakterišu funkcionisanje SDT-a i tužilaštva”, istakla je Aleksandra Vuković Kuč, potpredsjednica DPS-a,  podsjetivši javnost da je ta partija u posljednje četiri godine podnijela na stotine krivičnih prijava zbog eklatantnih kršenja zakona, zloupotrebe službenih položaja i golog kriminala i lopovluka u našoj državi, a da tužioci na te prijave još uvijek nijesu regovali.

Alkaras - Novak me iznenadio, prijatelji su mi rekli za to

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:26

Karlos Alkaras je pred start turnira u Madridu dao veliki intervju za Marku.