Četvrtak, 01.04.2021 | 08:24
IZVOR: Pobjeda

Vlada raspodjelila BUDŽET: Krivokapiću 11 puta VIŠE, Đukanoviću trećina MANJE

Predloženim ovogodišnjim budžetom predsjedniku države Milu Đukanoviću budžet je srezan za trećinu - na 782,3 hiljade eura. Smanjenje je doživjela i Skupština, ali svega za desetinu na 8,8 miliona eura. Ali, zato je premijeru budžet povećan 11 puta na 2,29 miliona eura u odnosu na prošlu godinu, piše Pobjeda.




Foto: Screenshot, Al Jazeera Balkans/You Tube

U skladu s tim povećanjem Generalnom sekretarijatu Vlade je prihod prepolovljen na 3,4 miliona eura. Savjet za privatizaciju treba da dobije 140 hiljada, što je osam puta manje nego lani.

Sve ostale izmjene su manje. Savjet za građansku kontrolu rada policije dobio je 1,3 hiljade eura više (43,9 hiljada), Ustavni sud 160 hiljada manje (966,4 hiljade), Sudski savjet dva miliona manje (27,4 miliona), a Tužilački 400 hiljada manje (9,2 miliona).

Savjet za NATO treba da dobije 19,2 hiljade eura, za trećinu manje nego lani.

Ministarstvo pravde, kojem je pridružen resor ljudskih i manjinskih prava, treba da dobije 3,6 miliona eura, što je 1,4 miliona manje, nego što su lani dobila ova dva ministarstva. ZIKS će dobiti 50 hiljada manje (10,35 miliona). MUP će dobiti 95,37 miliona eura, osam miliona manje, a Ministarstvo odbrane sedam miliona manje (43,4 miliona).

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja treba da dobije 321,7 miliona eura, od čega se na socijalnu zaštitu odnosi 104,6 miliona eura. Nekadašnje Ministarstvo finansija lani dobilo je 145,45 miliona, a bivše Ministarstvo rada i socijalnog staranja 102 miliona.

Uprava prihoda treba da dobije 12,25 miliona eura, dok je nekadašnja Poreska uprava lani dobila 9,1 milion eura, a Uprava carina 7,9 miliona, umjesto lanjskih milion više.

Upravi za statistiku, zbog ovogodišnjeg potpisa, prihod je povećan 2,1 milion na 4,5 miliona. Za Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa predviđeno je 707,7 hiljada eura, 80 hiljada manje. Uprava za katastar i državnu imovinu treba da dobije 35,6 miliona eura, isto kao i nekadašnja Uprava za imovinu, s tim što je lani i bivša Uprava za nekretnine dobila pet miliona.

Ministarstvo vanjskih poslova treba ove godine da dobije 16,2 miliona, tri miliona manje nego lani.

Četovorostruko ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta treba da dobije 216 miliona eura, a Uprava za sport još sedam miliona, dok su lani četiri njegova konstituenta dobila: Ministarstvo prosvjete 169 miliona, nauke šest miliona, kulture 7,8 miliona i sporta 8,6 miliona eura.

Uprava za zaštitu kulturnih dobara biće u minusu 190 hiljada eura (540 hiljada).

Predviđeno je da budžet Ministarstva ekonomskog razvoja iznosi 21 milion eura, od čega je 8,3 miliona predviđeno za turizam. Nekadašnje Ministarstvo ekonomije je lani dobilo 13,8 miliona eura. Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma dobilo je dva miliona manje (8,1 milion) od nekadašnjeg Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Agenciji za zaštitu konkurencije dodijeljeno je 180 hiljada manje (633 hiljade eura), a Ministarstvu kapitalnih investicija 7,1 milion. Lani je bivše Ministarstvo saobraćaja i pomorstva imalo budžet od 33,2 miliona eura.

Za Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je predložen budžet od 34 miliona eura, dok je lani bio 1,3 miliona manji.

Ministarstvo zdravlja treba da dobije 2,3 miliona, 1,1 milion eura manje, Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija 10,7 miliona eura, skoro isto kao nekadašnje Ministarstvo javne uprave.

Savjet za NATO treba da dobije 19,2 hiljade eura, 11 hiljada manje.

Za Nacionalnu turističku organizaciju je ove godine predviđeno 2,85 miliona eura, 600 hiljada više, a za Upravu za inspekcijske poslove skoro istih pet miliona.

Predloženo je da budžet Fonda PIO iznosi 454 miliona, pet i po miliona više nego lani, dok je Fondu zdravstva namijenjeno 302 miliona, 20 miliona više.

Zavod za zapošljavanje dobija 39 miliona eura, četiri miliona više.

I ANB će dobiti 1,7 miliona eura manje, odnosno sedam miliona, a Agencija za sprečavanje korupcije 1,49 miliona, 200 hiljada manje.

Za Državnu revizorsku instituciju je predložen skoro isti budžet od 2,13 miliona eura. RTCG će dobiti 1,1 milion manje (13,8 miliona), a CANU 650 hiljada eura manje (1,35 miliona eura).

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Miro
01.04.2021 23:00

Milo nezna i Dusko IVAN ..a 30 i nekolika napravili BUDZETA ....A VI SE POFALISTE DOK TE KREDITE POTROSITE...A NESPOSOBNI DA STVORITE..I DA SE SNADJETE KAO DOMACINI PRAVI MISLITE I CINITE ZA DOBRO SVOJE KUCE CG...TO SE VIDI KOIKI VAM JE INTEKT SVJESNOSTI...JEDAN NAPISASTE I MISLITE DA STE UCINJELI CUDO...ONI NIKAD NIUSTO NE OKASNISE NITI SE FALISE ...VIDJE CEMO VAS ZA GODINU DANA...SAD SAM SVE SIGURNI DA SU VI DALI VLAST DA VAS CRNOGORSKI NAROD UPOZNA..I MISLIM DA BI MI SVI BI SRECNI DA. VI RADITE I NASTAVITE DJE SU ONI STALI..ZA DOBRO OVE DRZAVE ALI NIJE TAKO...MISLIM DA SMO SVI POLUDJELI OD DOBRA I PREJELI SE...A SPOSOBNI I MUDRI RADILI I DANJU I NOCU ..NEKA IM JE OD MENE CAS I HVALA uvijek su bili BEZ UVREDA BLACENJA ...PETLJANJA TRACARENJA ..OSUDJIVANJA..BLEBETANJA....SAMO SE CUO VAS GLAS ZLE RIJECI KOJA TRUJE SVO COVJECANSTVO...OVAJ NAROD CE POMRIJETI DOK GOD IMAMO ONAKAV ZLI RECNIK U PARLAMENTU...PARLAMENT PO ZAKONU BOGA TREBA DA JE KAO JEDNA PORODICA...I VLADA......DJE TOGA NEMA GOS...DRAGA NEMA VAJDE...IMATE VLAST I OPET SE BUNITE ..PRIJETITE ..GALAMITE NA LJUDE...NIJESTE SVJESNI SVOGA RADNOG MJESTA..MANITE SE VASEG LICNOG OSJECANA NACIJE ...VJERE ..VI TU PRESTAVLJATE CG I SVAKOG GRADJANINA...VAS MINISTAR NECE DA PRIZNA ZLO KOJE SE DESILO U SREBRENICU...DA LI POSTOJI NORMALAN UM NA VASELJENI ZEMLJI..DA MU SE KOSA NA GLAVI JEZILA...DA KAZE TREBA DA SE DOKAZE...LJUDI SU UBIJENI...TACKA... Posjecate na SIROMASTVO..DOBRIM I KVALITETNIM LJUDIMA...BOG DAJE IZ OBILJA...I NIKADA NISTA NE FALI.. BOG PODARI...

0 0

"NE BRINEM, više razmišljam kako da mu POMOGNEM" - Prvo OGLAŠAVANJE supruge Nikole Rokvića

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:19

Pjevača su obučavali veoma stručni ljudi. 

Haris Džinović OTKRIO da li je spreman za NOVU ŽENU - "Mora da bude NORMALNA"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:12

Nakon brojnih izjava koje je dao o razvodu i, sada bivšoj supruzi Melini, pjevač Haris Džinović je odgovorio na pitanje "da li je spreman za novu ljubav?"

Alkaras - Novak me iznenadio, prijatelji su mi rekli za to

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:26

Karlos Alkaras je pred start turnira u Madridu dao veliki intervju za Marku.

Zečević: Zbog usporivača i ograda Podgorica postala grad PREPREKA

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:35

Direktor JP “Putevi” Radoš Zečević kazao je da je zbog velikog broja usporivača i ograda Podgorica pretvorena u grad prepreka, ali da su primorani na to zbog nesavjesnih vozača.

Keković: Priča oko RADNE NEDJELJE prebačena na politički teren; Mulešković: Vlada bi morala dati mišljenje, POČINJE SEZONA

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:10

Nakon što je ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj povukao sa dnevnog reda sjednice Socijalnog savjeta tačku koja se odnosi na uvođenje radne nedjelje zbog dodatnih konsultacija, ova inicijativa i dalje ostaje bez odgovora. Uprkos činjenici da turistička sezona uskoro počinje a da je odluka da se u toku ljeta dozvoli rad nedjeljom, usaglašena od strane socijalnih partnera, iz Ministarstva ekonomskog razvoja nema ni naznake kada bi se ovo pitanje moglo naći ponovo na sjednici Socijalnog savjeta, kao ni obrazloženje zašto rok za njeno održavanje nije ispoštovan, piše Gradski.me.

Milović: Bićemo ponovo grad razvoja i pravih vrijednosti, pobijedićemo u Budvi

Četvrtak, 25.04.2024 | 22:06

Večeras je u Budvi predstavljena pobjednička izborna listu ,,Budva može bolje!” prof. dr Nikola Milović, koja će nastupiti na predstojećim lokalnim izborima 26. maja.

Vrijeme sjutra: Promjenljivo oblačno uz ove temperature

Četvrtak, 25.04.2024 | 21:56

Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a od sredine dana ponegdje slaba kiša, najavljuju iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).

SMUTI SA BOROVNICAMA: Povećava energiju i ubrzava metabolizam (RECEPT)

Četvrtak, 25.04.2024 | 21:13

- Isprobajte recept za antiejdžing smuti sa borovnicama. Ova kombinacija sastojaka sjajno djeluje na organizam i tako pomaže da se olakša rad digestivnog trakta, poveća energija i ubrza metabolizam, kaže Tatjana Popović, health coach i nutricionista.

Pusić: Prije 2020. izgledalo da će Crna Gora do 2022. završiti proces ili biti članica EU

Četvrtak, 25.04.2024 | 20:58

Deklarativno, crnogorska vlast je apsolutno na evropskom putu, no gledajuću političku istoriju partnera koji čine koaliciju na vlasti, sigurno ima određenih pitanja, ocijenila je u razgovoru za Televiziju E nekadašnja šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić.

Trik za kojim internet luduje: Evo šta je prirodna i jeftina zamjena za botoks

Četvrtak, 25.04.2024 | 20:10

Na društvenim mrežama kruži novi trend za njegu kože – tvrdi se da korica od banane može da transformiše vaše lice i da djeluje poput prirodnog botoksa, prenosi blic.rs.

Nova pravila na dodjeli Oskara: Proširuje se broj nominovanih u jednoj kategoriji

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:56

Američka filmska akademija od 2025. godine uvodi nova pravila. Već sada se zna da će 2025. godine dodjela biti organizovana 2. marta. Nominacije će biti poznate 17. januara 2025. godine.

Mljekarima ne odgovara prodaja mlijeka za 40 centi

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:34

Članovi Udruženja prerađivača mlijeka Crne Gore i Udruženja farmera Crne Gore odbili su ponudu mljekare “Franco” iz Bosne i Hercegovine koja se ponudila da otkupi višak mlijeka po 40 centi po litru. Oni su o tome informisali resornog ministra Vladimira Jokovića, sa kojim će se ujutru sastati.

Vujović: Završetak procesa usvajanja medijskih zakona doprinijeće pozitivnom IBAR-u u junu

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:23

Završetak procesa usvajanja medijskih zakona doprinijeće pozitivnom mišljenju za dobijanje IBAR-a, čime će Crna Gora dodatno potvrditi svoju posvećenost EU integracijama i napretku u medijskim reformama. To je zaključeno na sastanku ministarke kulture i medija Tamare Vujović sa generalnim direktorom DG CONNECT, Robertom Violom, na kojem su razgovarali o reformi medijskih zakona u Crnoj Gori i napretku koji je postignut u tom procesu.

Nadal ekspresno "pregazio" tinejdžera i zakazao duel sa De Minorom

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:04

Španski teniser Rafael Nadal je uspio da savlada Darvina Blenča sa 2:0 u setovima i plasira se u drugo kolo Mastersa u Madridu.

Milatović: SDT žmuri na nepočinstva vlasti, šta je sa predmetom oko puta Meljine-Petijevići?

Četvrtak, 25.04.2024 | 18:39

Gotovo četiri godine ćutanja Specijalnog državnog tužilaštva povodom stotinu prijava koje je DPS podnijela, s pravom otvaraju pitanje o selektivnosti i netrasparentnosti u radu ove institucije, navodi Sonja Milatović poslanica DPS-a u Skupštini, povodom prijava koje je DPS podnijela SDT-u u posljednje četiri godine.