Ponedjeljak, 05.04.2021 | 08:54
IZVOR: Kolektiv.me

Premijer Zdravko Krivokapić zatražio ostavku ministra Vladimira Leposavića

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da je zatražio ostavku ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.




Foto: gov.me/B.Ćupić

“Niko nije više u fazi da može četiri godine da čeka isticanje svog mandata. Ulje na vatru donijela je izjava minsitra Leposavića", dodao je on.

Ostavku je zatražio, jer je to, dodaje, najbolji način da "ličnim činom pokažemo svoju odgovornost".

"U nedjelju sam mu poslao poruku da se sam vadi iz onoga što je zakuvao. Ali je njegova izjava je ostala na istom fonu i nisam sebi mogao dopustiti taj luksuz nego sam reagovao u ime Vlade i kazao ono što je činjenica. Tražio sam ostavku Leposavića jer smatram da je to najbolji način da ličnim činom pokažemo svoju odgovornost. To sam uradio u petak, to sam uradio i danas želeći da zaštitim prvo integritet ove Vlade. Pošto je Leposavić ostao dosljedan svom stavu donio sam tešku odluku - predlog o razrješenju člana Vlade, u ovom slučaju ministra Leposavića".

Krivokapić je dodao da je Leposavić čovjek rijetke intligencije i izuzetnog poznavanja prava,a lu da ničija biografija ne može biti opravdanje za bilo kakve aktivnosti.

"Da je to uradio ministar poljoprivrede ja bi rekao uradio je iz neznanja. Ali je on ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava. Za taj nivo kompetencije je nedopustivo da ministar pravde iznosi svoje privatne stavove. Ničija biografija ne može biti opravdanje zan bilo kakve aktivnosti. Samo djela svjedoče o nama", kazao je premijer.

Krivokapić je dodao da želi najbolje narodu.

"Da li želimo da ovu smjenu uradi neko drugi a ne mi sami. Ja nemama nikakav problem, ja želim najbolje ovom narodu. Ako oni nemaju stprljenja i ne veruju u to, prvi ću da podnesem ostavku. To je najlakše. Ja nosim naslijeđeno breme koje je toliko teško da vam to ne mogu opisati ali ću ga nositi dok narodu ne bude odgovaralo".

Prema njegovim riječima, ovo je pokušaj rušenja Vlade.

"Ovo je pokušaj rušenja Vlade iznutra, i na tome rade mnogi i predstavnici i pojedinih vladajućih partija. Osjećam pipke hobotnice, koje još uvijek ne možemo da osiječemo. stvaraju se dva bloka - jedan ultra srpski, drugi ultra komitski".

/// Krivokapić: Ovo je pokušaj rušenja Vlade iznutra; stvaraju se dva bloka ultra srpski i ultra komitsko patriotski

Odluku da zatraži smjenu Leposavića, kaže, nije donio pod pritiskom.

"Nema tog pritiska. Vrlo sam crnogorski nastrojen prema pritisku, i moja odluka nije donijeta na bazi ucjena, pritiska, skupova. Ja sam tu odluku bio donio već u ponedjeljak i u petak sam odlučio da je materijalizujem. Da li sam odugovlačio? Sedam dana u odnosu na tu ključnu odluku nije neki vremenski period koji bi mogao da predstavlja moj grijeh", naglasio je premijer Krivokapić.

KOMENTARI (20)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Miro
05.04.2021 10:07

Mozda ti Krivokapicu BOG I SVECI CRNOGORSKI OTVORE UM DA NE LUTAS U BEZDAN..DA SE BAVIS CG A OCERAS ZMIJE I SKORPIJE KOJE NAS NAPADAJU I OCE DA NAM OTMU...GRDNO SU SE PREVARILI I TI AKO IDES SA VRAGOVIMA...VRCI SE U SEBE I SVOJ DOM..KAKO CUVAS SEBE CUVAJ CG...VUKOVI SU DF OKO VAS I BEOGRACKI PASALUK DA VI GLAVU SMRVE I DA VE PLJUNU KAD VI IM POSA OBAVITE...DA VI UKINETE NJEGOSU JEZIK S KOJIM JE PISAO I GOVORIO...IMA LI UMA LJUCKOGA TVOJA MINISTRICA...SVETO MJESTO KRUNU CG DA POKLONIS SRPSKIM POPOVIMA...UPAMET SE DOVEDI PREMIJERU...I POKAJSE. Pred samim sobom i bogom koji te cuje dje god da jesi.. AKO TI NIJE KASNO..OVO TI GOVORIM KA BRATU...JESI MI BRAT ALI NE CINIS DOBRO..JER NIJESI SVJESAN SKORPIJA I GAMADI...BUDI COJEK I JUNAK...DA NEBI BIO KUKAVICA...i Izdajnik SRAMOTIS ONE STO SU OBNOVILI NASU ZEMLJU SVETU I SACUVALI CG OBNOVILI I SACUVALI ZIVOTE NARODA CG...KUKALA TI MAJKA...SLUSAS IZRODE...I VRAGOVE....SVJETINE KOJA IZMISLJA I LAZE....TOLIKO OD MENE NIJESAM TI PAMETAN..A TI CINI STO TI DRAGO...SVEJEDNO...BICE STO CE BITI...

24 39
Podgorica
05.04.2021 10:12

Sto bi Ovakav mu je svaki posao

19 19
Anna
05.04.2021 11:06

E, ovako nam je sve od kad je nova vlada. Teško nama, eto....

16 15
Njegos
05.04.2021 11:06

mozda je konferencija ispred hrama,

16 7
Vule
05.04.2021 11:06

Pedala za Leposavica

18 8
Miga
05.04.2021 11:20

Samo jos jednu rakiju....pa dolazi

8 2
Vesna
05.04.2021 11:31

Dolje sluge velikosrpske politike! Dolje cetnicka minisyarka, dolje izrodi i izdajnici Crne Gore! Stidi te se

17 25
M
05.04.2021 14:04

Zbog takve, maloumne price, smo tu gdje jesmo. Ako mislis da sa svojim mozgom, mozes bilo koga nazvati izrodom, samo zato sto ne voli okg drps, onda se ne nadaj boljitku u opljackanoj drzavi. Popi nesto za smirenje, sad tek stize neko od koga ce vam biti muka. Ne mislis da je ovo rasko izborio😂😂

7 4
Vesna
05.04.2021 11:34

A koji je to tvoj " smjer " izrode! Guras Crnu Gofu u srbijanske kandze! Nece da moze!

12 19
Vesna
05.04.2021 11:56

Zakon o vjerama je bio po Venecijanskoj komisiji a vi ste ga Krivokapicu u 2 sata izjutra, kukavicki kao sto cine izrodi ponistili! Dolje Vlada!

7 11
ana
05.04.2021 12:17

Ovaj narod ne zna za bolje, pa im je šok kad se pojave obrazovani i pošteni ljudi.

17 5
Sanj
05.04.2021 12:44

ON JE NAIVAN KAO I TI..VI NEZNATE NITI VIDITE STO SE VALJA IZA BRDA..DOK NE IZADJES NA BRDO..A TO JE UMNI POSAO..KOJEGA NAZALOST NEMATE NI VI NI PREMIJER..AKO OCETE MOZETE I VI ICI PRAVINOM...

3 4
Vladan
05.04.2021 12:18

Milo 2.0

3 6
Miroslav
06.04.2021 09:39

Ko uma ima Drzace se Mila ko nema potonuce ka svi .NE od Mila ,,,MILO JE SAMO COVJEK KOJI RADI SVOJ POSA RADNO MJESTO...BOG SAMI ZNA ZASTO???? no od Sv..PETRA CETINJSKOGA..KOJI NE TRPIO KAO MAJKA SVOJE DIJETE ...NO NI MAJKA LUDOGA SINA NEMOZE PODNIJETI KAD PRECERA BOZJU...TAKO I SV..PETAR A DJE SU JOS 17 svetaca koje Crna gora ima...LJUDI SVE OVO STO SE CINI JE OD BOGA...KORONA JE OD GOSPODA..KO SE PROMIJENI BLAGO NJEMU...KO CE PO STAROME...SAMI BOG ZNA STA CE MU SE DESITI...LJUDI...IMATE ,,,AMANET ,,,SV.PETRA DRZITE SE NJEGA DA BI SE SPASILI SVAKI POJEDINAC...,,,SABERITE SE ..ZADNJA NAM JE URA,,,SVI POD JEDNO SUNCE KOJE NAS GRIJE,,,VELI SV.PETAR CETINJSKI...BOG SVAMA NARODE..SVOGA SE POSLA DOVATI....SAMI BIRATE ...JA ZNAM KAKO NEZNAM ALI ZNAM..ZAR SE NE BOJITE KLETVE SV..PETRA CETINJSKOGA...ja se bojim i kad spavam...OD DRUGOGA NEMAM STRAHA...

0 0
Jeśa
05.04.2021 13:10

Nova vlada je i pocela sa dugo ocekivanim smjenama :-)

4 1
Lord
05.04.2021 15:21

Braćo i sestre, da li vam je sada jasno da vam ni Krivokapić, ni Đukanović, ni Marković, ni bilo ko drugi neće ništa pomoći dok ne zaradite sami, ma koliko im god klicali i barjačimi za nji’ove interese.

8 2
Miki
05.04.2021 16:13

Ovdje bi ja stavio Medojevica i Knezevica da se pitaju Jer ovo ne vodi nigdje Mi smo glasali bolje da bi nam bilo A ne postavi nekog pa ga odma macinjes to nigdje u svijetu nema Stanite na laptu malo... Treba o narodu Crne Gore da se razmislja i ovako je sve u haosu nemoze se prezivjeti...

5 4
Mile
05.04.2021 19:19

Genocida nije bilo. Pravedno su kažnjene ubice krvavih ruku od krvi srpskih civila. Heroj Orić prvi pobjegao. Da bi se NATO ufuljao u Bih smišljena je ujdurma koja je poluistine. Treba žaliti te ubice krvavih ruku ali nisu da se slave. Koja je cijena ufuljavanja nata u CG.

2 2
A
05.04.2021 21:41

Kad ne možeš narodu da pružiš bolji život onda napravi aferu od ničega . Dosadili ste ka daste 30 godina na vlasti

1 1
Miro
08.04.2021 21:24

Ja im se divim kako su ovi,,, MILO ,,,,,OPSTA OD DOMACIH I STRANIH IZRODAI POGANI SVOGA RODA IZDAJNISI SEBE I BOGA I COVJEKA.....NESRETNICI..PRODALI VJERU ZA VECERU...SVEVISNJI GOSPOD NEKA BUDE MILU UPOMOC I SVI CG SVECI A ON TU POMOC IMA JER DA NEMA OTISA BI DAVNO...DOPALE IH MUKE NJEGOVE ..KO MU NE VJEROVA...

0 0

OSTALE VIJESTI

GO DPS: Potvđeni mandati novoizabranim predsjednicima opštinskih odbora

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:50

Na juče održanoj sjednici Glavnog odbora DPS, potvrđeni su mandati novim predsjednicima opštinskih odbora koji su birani na lokalnim unutarstranačkim izborima na kojima je članstvo partije po prvi put u političkoj istoriji Crne Gore dobilo priliku da, neposrednim putem, izabere predsjednike opštinskih odbora u svojim sredinama., saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Šaranović: Izjava Đeljošaja nije poruka Vlade, izražavam neslaganje sa pokušajem relativizacije hapšenja Perović

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:40

Izjava potpredsjednika Vlade Nika Đeljošaja nije poruka Vlade. Izražavam neslaganje sa pokušajem relativizacije hapšenja Jelene Perović, rekao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

"Nakon pobjede nad Đukanovićem počela demokratija unutar partija"

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:09

Profesor na Fakultetu političkih nauka Beograd Miloš Bešić smatra da je dobro što je udruživanje partija u drugom planu, jer ono što se dešava sa ispunjavanjem privremenih mjerila (IBAR) ozbiljna stvar. 

Zirojević: Virus Čarapić se širi PES-om, ko je u pravu – Mišo 1 ili Mišo 2?

Četvrtak, 18.04.2024 | 18:13

Kolega Mišo Laković je, prije samo tri dana, suprotno odredbama Poslovnika, svojim glasom (kao zamjena) doprinio odbijanju inicijative za kontrolno saslušanje ministra vanjskih poslova, uz obrazloženje da je ista “zastarjela””, saopšđtio je poslanik i portparol SD-a, Nikola Zirojević. 

Đeljošaj o hapšenju Perović: Izvještavanje bilo cirkus, Albanci joj možda pomognu da vrati novac ako je oštetila budžet

Četvrtak, 18.04.2024 | 15:15

Potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj ocijenio je da je izvještavanje medija povodom hapšenja direktorice Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelene Perović zbog potrošnje goriva i kilometraže bilo cirkus.  

Posljednji radni dan biće obilježen OVIM temperaturama

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:56

Šta nam meteorlozi najavljuju za petak?

GO DPS: Potvđeni mandati novoizabranim predsjednicima opštinskih odbora

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:50

Na juče održanoj sjednici Glavnog odbora DPS, potvrđeni su mandati novim predsjednicima opštinskih odbora koji su birani na lokalnim unutarstranačkim izborima na kojima je članstvo partije po prvi put u političkoj istoriji Crne Gore dobilo priliku da, neposrednim putem, izabere predsjednike opštinskih odbora u svojim sredinama., saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Cicipas siguran, Lajović takođe u četvrtfinalu

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:32

Stefanosu Cicipasu otvorio se put do završnice ATP turnira u Barseloni.

Protest ispred Nikšićkog pozorišta: Traže smjenu ili ostavku Janka Jelića

Četvrtak, 18.04.2024 | 20:35

NVO „Bunt Scena“ organizovala je protest ispred Nikšićkog pozorišta, sa grupom građana, zahtijevajući smjenu ili ostavku umjetničkog direktora Nikšićkog pozorišta Janka Jelića zbog, kako su istakli, stavova iskazanih u saopštenju kojim obrazlaže odluku da se predstava “ IzloŽene“ ne može igrati u Nikšićkom pozorištu, prenosi RTNK.

Jauković: Dobile smo tešku grupu u kojoj nema autsajdera

Četvrtak, 18.04.2024 | 19:31

Prvi cilj ženske rukometne selekcije Crne Gore na ovogodišnjem Evropskom šampionatu biće plasman u glavnu rundu, izjavila je Đurđina Jauković nakon današnjeg žrijeba u Beču.

Berancu zadržavanje 72 sata, osumnjičen za dječju pornografiju

Četvrtak, 18.04.2024 | 18:30

Beranska policija uhapsila je D.R. (42) iz tog grada, zbog sumnje da je počinio krivično djelo iskorišćavanje djece za pornografiju.

Zirojević: Virus Čarapić se širi PES-om, ko je u pravu – Mišo 1 ili Mišo 2?

Četvrtak, 18.04.2024 | 18:13

Kolega Mišo Laković je, prije samo tri dana, suprotno odredbama Poslovnika, svojim glasom (kao zamjena) doprinio odbijanju inicijative za kontrolno saslušanje ministra vanjskih poslova, uz obrazloženje da je ista “zastarjela””, saopšđtio je poslanik i portparol SD-a, Nikola Zirojević. 

Milatović: Uvesti školski obrok i regulisati produženi boravak

Četvrtak, 18.04.2024 | 17:48

Predsjednik države Jakov Milatović je danas u razgovoru sa regionalnom direktorkom UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju Ređinom De Dominići i šefom misije UNICEF-a Huanom Santanderom ukazao da je u školama u Crnoj Gori poželjno uvesti školski obrok, čime bi se unaprijedila briga o djeci u školama.  

Beživotnoj kosi vratićete sjaj jednom namirnicom iz frižidera: Nećete vjerovati koliko je jednostavno

Četvrtak, 18.04.2024 | 17:21

Zahvaljujući svojim korisnim osobinama, majonez je u stanju da izazove na kosi takav pozitivan efekat, koji ponekad ne mogu proizvesti mnoga industrijska sredstva za njegu kose. Prilično neobična komponenta za njegu kose.

Mjesec danas ulazi u znak Djevice: Lijepe vijesti za tri znaka

Četvrtak, 18.04.2024 | 17:02

Mjesec, planeta koja se najbrže kreće, ušla je danas oko 16 časova u Djevicu, gdje će donijeti pozitivan obrt događaja za Djevice, Jarčeve i Bikove.