Subota, 17.04.2021 | 13:04
IZVOR: telegraf.rs

NAJLUKSUZNIJI model MERCEDESA do sada: Kraljevski apartman na četiri točka

Nastao u čast slavnog pretka od pre jednog vijeka, novi Mercedes-Maybach S-Class je zaista nešto posebno...




Foto:Youtube screenshot/ AirCar

Nekadašnja ekskluzivna njemačka marka luksuznih automobila - Maybach, koju je Mercedes-Benz krajem devedesetih vratio na scenu, ovih dana obiljeležava 100 godina od osnivanja.

Vijek od predstavljanja modela Maybach 22/70 HP W3, Mercedes je odlučio da obilježi posebnom verzijom svoje najluksuznije limuzine Mercedes-Maybach S.

Možda neočekivano za vrijeme u kome veliki SUS motori, ili postaju sve manji, ili ustupaju mjesto svojim električnim naslednicima, štutgardska kompanija je odlučila da posebno izdanje S klase pokreće V12 tvin turbo motor zapremine 6 litara, sa 621 konjskom snagom i 4Matic pogonom na sva četiri točka.

Jubilarni Mercedes-Maybach S-Class nastao je na osnovi najekskluzivnije verzije S klase, sa produženim međuosovinskim rastojanjem i dužinom od gotovo cijelih 5,5 metara.

Odlikuju ga brojni ekskluzivni elementi koje ne poseduju ni najopremljeniji modeli "obične" S klase, kao što su redizajnirana prednja maska i drugačiji branici, unapređeni prednji farovi, ukrasni hromirani detalji i duplo slovo "M" na zadnjim stubovima.

Kupac ima mogućnost izbora većih točkova (od 19 do 21 inč), a spisak svega luksuzno čime ova "lađa na točkovima" obiluje je podugačak:

vazdušno oslanjanje, aktivno upravljanje zadnjim točkovima, elektirčno otvaranje zadnjih vrata, panoramski krov, digitalna instument tabla i veliki ekran infotejnment sistema opremljeni Mercedesovim MBUX Assist sistemom sa glasovnim i gestovnim kontrolama, ambijentalno osvjetljenje, vrhunsko 4D Surround ozvučenje, kao i Drive Pilot sistem asistencije vozaču koji omogućava 3. nivo autonomne voženje, odnosno može sam da upravljanje limuzinom do brzine od 60 kilometara na sat.

Izvor: telegraf.rs

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Marko
17.04.2021 20:12

Mičite ovo da ne vidi predsjednik ili Duško...

5 0
Rajka
18.04.2021 23:02

Stvarno divan napredak autoindustrije, ko može da ga priušti ovo je baš luksuzno, ima li AGN sistem (Automatsko Gaženje Naroda) ?

0 0

FANOVI RAZOČARNI - Netfliks OTKAZUJE jednu od najpopularnijih serija

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:38

Netfliks je odbacio predstojeći nastavak jedne od svojih najuspješnijih serija “Vještac” (The Witcher) kao dio novog niza programskih rezova.

Vuković Kuč: Selektivnost, netransparentnost i revanšizam karakterišu rad SDT-a

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:30

“Evidentno je da u posljednje vrijeme tri elementa – revanšizam, selektivnost i netransparentnost u radu karakterišu funkcionisanje SDT-a i tužilaštva”, istakla je Aleksandra Vuković Kuč, potpredsjednica DPS-a,  podsjetivši javnost da je ta partija u posljednje četiri godine podnijela na stotine krivičnih prijava zbog eklatantnih kršenja zakona, zloupotrebe službenih položaja i golog kriminala i lopovluka u našoj državi, a da tužioci na te prijave još uvijek nijesu regovali.

Bliži se NAJPRESTIŽNIJI modni događaj godine - Za ULAZNICU treba IZDVOJITI "VRTOGLAVU CIFRU"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:21

Bliži e prvi ponedjeljak u  maju, a on je svake godine zakazan za najpoznatiji i najprestižniji modni događaj na svijetu - Met Galu. 

Haris Džinović OTKRIO da li je spreman za NOVU ŽENU - "Mora da bude NORMALNA"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:12

Nakon brojnih izjava koje je dao o razvodu i, sada bivšoj supruzi Melini, pjevač Haris Džinović je odgovorio na pitanje "da li je spreman za novu ljubav?"

Nova studija - Ovo su TOP 10 GRADOVA koje turisti žele ponovo da POSJETE

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:02

Dominiraju na listi top deset gradova koje turisti žele opet da posjete.

Ponovo da ZABLISTA - SPASITE NAKIT uz pomoć JEDNE SITNICE iz kupatila

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:47

Ovaj trik se takođe može primijeniti i kod srebrnog nakita koji je oksidirao. 

Kako da brzo IZBIJELITE jaja za Uskrs?

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:30

Poslije ovog trika možete da napravite bilo koju šaru. 

Kompanija Meridianbet: Male pobjede i pozitivni primjeri za očuvanje životne sredine

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:14

U okviru JU Resursnog centra za mlade “Podgorica”, 20. aprila, je sprovedena akcija očuvanja životne sredine.

NAKON 60 godina - Poznata pjevačica u Kući slavnih rokenrola

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:08

Šer, Ozi Ozborn, Meri DŽ. Blajdž i „ Trajb kold kvest” su među zvijezdama koje će ove godine biti uvrštene u Kuću slavnih rokenrola.

Hana Huljić OTKRILA kako se snalazi u ULOZI majke -"Ta LJUBAV i taj OSMIJEH"

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:00

Hana Huljić Grašo progovorila je o majčinstvu. Petar Grašo i ona 2022. postali su roditelji djevojčice Albe.