Četvrtak, 29.04.2021 | 13:12
IZVOR: rts.rs

Po kvalitetu života, obrazovanju ... Ovo je najbolja ZEMLJA za život za 2021. godinu

Kako navodi američka medijska kompanija "U.S. News end World Report", u nedavno objavljenoj listi najboljih zemalja na svijetu za život za 2021. godinu, izabrana je Kanada.




Foto: Ilustracija, pixabay.com

Zemlje se kategorišu i biraju prema stepenu agilnosti, moći društveno odgovornom poslovanju, položaju žena, rasnoj jednakosti.

Na rang listi „Najboljih zemalja za 2021." anketirano je ukupno 17.326 pojedinaca iz 36 zemalja u četiri regije - Amerike, Azije, Evrope i Bliskog istoka i Afrike - koji su anketirani tako da je 78 zemalja rangirano na svjetskoj sceni.

Kanada je takođe zauzela prvo mjesto po kvalitetu života i društvenoj svrsi. Ima dobro tržište rada, brine o ljudskim pravima i posvećena je socijalnoj pravdi, smatra se da nije korumpirana i poštuje imovinska prava.

Najviše priznanja Kanada je dobila u oblastima obrazovanja, kvalitetnog penzionisanja, ekološkog i zdravog života.

Zauzela je prvo mjesto i kada je društveno odgovorno poslovanje u pitanju, drugo mjesto za rasnu jednakost i šesto mjesto za preduzetništvo.

Izveštaj se prati i objavljuje svake godine, a za 2020. godinu izabrana je bila Švajcarska. Prema objavljenoj listi za ovu godinu to su, pored Kanade, Japan, Njemačka, Švajcarska, Australija, SAD, Novi Zeland, Velika Britanija, Švedska , Holandija.

Zanimljive činjenice o Kanadi

Tri kanadska ostrva nalaze se na listi 10 najvećih ostrva na planeti Zemlji, a to su: Bufin ostrva, ostrvo Viktorija i ostrvo Elesmer. Kanada ima više od tri miliona jezera, od kojih su dva, Grejt Ber i Grejt Slejv najveća.

Toronto je najveći grad u Kanadi, ima oko šest miliona ljudi. Zatim, Montreal, sa četiri miliona stanovnika i drugi najveći grad na svijetu sa francuskim govornim područjem.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Vele
29.04.2021 14:33

PROMJENE DOLAZE PROMJENOM ...NARODA...SVAKOG POJEDINCA KOJI TREBA DA NAUCI ISTINITA PRAVILA ZAKONE. PONASANJA I KVALITETA. ZIVOTA NA ZEMLJI...SVAKA TAKVA ZEMLJA CE BITI USPJESNA I BOGATA ...STA GOD DA POSJEDUJE ILI DA NE POSJEDUJE...COVJEK NA ZEMLJI REMETI ZAKONE ..SAM COVJEK SVAKI POJEDINAC JE ODGOVORAN...AKO ZELIS DA MIJENJAS SPOLJASNJOST SVIJET I NESTO SPOLJA PRVO SEBE DOVEDI U BALANS U NORMU POSTUJ ZAKONE PRIRODE BOGA...UKOLIKO TO NE POSTUJEMO NIJEDNA ZEMLJA NEMA BOLJITKA....SAM COVJEK JE REMETILAC SVEGA ZATO STO JE ZAROBLJENIK SVEGA I SVACEGA...A TREBA DOCI DO POTPUNE SLOBODE...moze nekome biti na korist...ako razmisli...JER NIKADA NIKO DRUGI NIJE KRIV ZA MOJE NEZNANJE SAMO JA SAM SEBE....ZATO NE KRIVI DRUGE....

1 0

Nova studija - Ovo su TOP 10 GRADOVA koje turisti žele ponovo da POSJETE

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:02

Dominiraju na listi top deset gradova koje turisti žele opet da posjete.

Ponovo da ZABLISTA - SPASITE NAKIT uz pomoć JEDNE SITNICE iz kupatila

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:47

Ovaj trik se takođe može primijeniti i kod srebrnog nakita koji je oksidirao. 

Kako da brzo IZBIJELITE jaja za Uskrs?

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:30

Poslije ovog trika možete da napravite bilo koju šaru. 

Kompanija Meridianbet: Male pobjede i pozitivni primjeri za očuvanje životne sredine

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:14

U okviru JU Resursnog centra za mlade “Podgorica”, 20. aprila, je sprovedena akcija očuvanja životne sredine.

NAKON 60 godina - Poznata pjevačica u Kući slavnih rokenrola

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:08

Šer, Ozi Ozborn, Meri DŽ. Blajdž i „ Trajb kold kvest” su među zvijezdama koje će ove godine biti uvrštene u Kuću slavnih rokenrola.

Hana Huljić OTKRILA kako se snalazi u ULOZI majke -"Ta LJUBAV i taj OSMIJEH"

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:00

Hana Huljić Grašo progovorila je o majčinstvu. Petar Grašo i ona 2022. postali su roditelji djevojčice Albe.

Zbog toga se LOŠE OSJEĆATE: Ovu hranu nikada NE BI trebalo da JEDETE ujutru

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:48

Stručnjaci insistiraju da dan započnemo doručkom punim hranljivih sastojaka.

SUPER obrok - Pripremite TORTILJE SA JAJIMA za dobro jutro

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:47

Jaja su uglavnom naš prvi odabir kad je reč o spremanju doručka. Iako se najčešće odlučujemo za omlet, zašto ne biste probali nešto drugačije, poput tortilje. Recept za tortilju sa jajima ćete znamo često spremati.

SMJEŠTAJ stranaca na aerodromima mora BITI BOLJI

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:38

Granični prelazi na Aerodromima Podgorica i Tivat nemaju adekvatne materijalne uslove za zadržavanje lica, što je posebno problematično u slučajevima kada se osobe kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru, u matičnu zemlju vraćaju prevoznikom kojim su i došli, na šta nerijetko čekaju danima.

Rasta mora HITNO na OPERACIJU - Reper IZNENADIO sve izjavom (FOTO)

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:31

Reper Stefan Đurić Rasta hitno je hospitalizovan zbog nesnosnih bolova, a sada je otkrio da ide na operaciju.