Četvrtak, 29.04.2021 | 13:23
IZVOR: Kolektiv.me

20 godina EXIT festivala - Stižu Asaf Avidan, Artbat, Meduza, Sabaton, Hot Since 82 i mnogi drugi

Vijest da je gradonačelnik Novog Sada potvrdio da će proslava dvije decenije EXIT festivala biti održana ove godine izazvala je oduševljenje festivalskih fanova širom svijeta, i probudila je nadu da, uz ubrzanu vakcinaciju i poštovanje mjera, možemo gledati u skori izlaz iz pandemije.




Foto: EXIT

Svoj glas za proslavu 20 godina festivala danas je dalo 20 novih izvođača, odlučni da nakon svega što smo preživjeli u prethodnih 14 mjeseci na Petrovaradinskoj tvrđavi od 8. do 11. jula ujedinjeni slavimo život! Na zahtjev publike stiže Artbat, trenutno jedni od vodećih svjetskih elektronskih izvođača, čiji fan je i veliki David Guetta, zatim sjajan izraelski kantautor Asaf Avidan, hitmejkeri Meduza s preko milijardu slušanja na video i striming platformama, tech house majstor Hot Since 82, i jedan od najvećih evropskih hevi metal bendova Sabaton. U novoj jakoj postavi posebno se ističu vlasnik megahita „Breaking Me", njemački producent i DJ Topic, globalno voljena muzička umjetnica Amira Medunjanin, kao i super popularni domaći electro-rock duo Buč Kesidi. Svi oni pridružuju se ranije objavljenim headlinerima, koje predvode David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz, Four Tet, Solomun, Boris Brejcha, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Honey Dijon, Metronomy, Sheck Wes i mnogi drugi. Na nekoliko bina festivala stiže žanrovski šarenolik line up, koji pokazuje da će ovog ljeta u Novi Sad ponovo stizati izvođači i bendovi na turnejama.

Svoje nastupe potvrdila je i jaka regionalna ekipa, koju čine Ida Prester s Lollobrigidom, Nemesis, Dram, E-Play, Deep Steady i Šajzerbiterlemon, i domaća trance postava, koju čine Pion live, Imaginarium live i DJ-i Aquapipe, DaPeace, Mozza i Ched. Za lakšu organizaciju dolaska na festival, EXIT je danas za sve prijatelje lansirao omiljenu prodajnu akciju „Kupi 4, zgrabi 5", u kojoj se na četiri kupljene ulaznice peta dobija besplatno. Sama akcija će biti dostupna do isteka ograničene količine zaliha.

Tobias Topic, njemački DJ, svoj stil opisuje kao „melanholičnu plesnu muziku", uz tekstove koji su balade, ali s bitovima koji te tjeraju da đuskaš. Njegovi platinasti hitovi „Breaking Me", nastao u saradnji sa švedskim izvođačem A7S i „Home", s Nico Santosom već sad broje stotine miliona pregleda na You Tube, a bio je nominovan i za MTV nagradu u kategoriji najboljeg njemačkog izvođača. 

Proslavi 20. godišnjice EXIT festivala ove godine pridružuje se i Amira Medunjanin, izuzetna umjetnica jedinstvenog glasa, i jedna od najuspješnijih „world music" izvođačica sa ovih prostora, poznata po njegovanju tradicionalnog zvuka i sevdalinki. Buč Kesidi, bend iz Pančeva, trenutno je najpopularniji disko rokenrol elektro bend kod nas, a njihovi nastupi čekaju se nestrpljivo još od objavljivanja albuma „Euforija". Line up obogaćuju i indi elektro too-much-pop rokenrol bend sa beogradskih opština d r a m, jedna jedina Ida Prester sa svojim dobro poznatim bendom za žurke Lollobrigida, alternativni rok sastav E-play, beogradski garažni trio Šajzerbiterlemon, ska-jazz velikani Deep Steady, i petočlani melodični death metal bend iz Beograda Nemesis. I Exitova trance pozornica objavljuje prvi dio spiska izvođača, koji predvode Pion live, Imaginarium live, kao i DJ-i Aquapipe, DaPeace, Mozza i Ched.

20. GODIŠNJICA EXIT FESTIVALA

Velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala održaće se od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila neka od najvećih svjetskih i regionalnih imena, kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Asaf Avidan, Artbat, Meduza, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Hot Since 82, Solomun, Paul van Dyk, Sabaton, Metronomy, Honey Dijon, Dax J, Kobosil, Denis Sulta, Topic, Laibach i mnogi drugi. Svi detalji u vezi s ulaskom na festival biće na vrijeme objavljeni na zvaničnom sajtu Exita, u skladu s budućim epidemiološkim mjerama Vlade Republike Srbije.

ULAZNICE

U prodaji se trenutno nalazi ograničen kontigent ulaznica za EXIT festival 2021. po promo cijeni od 6.990 dinara, i uz uštedu od 40 odsto u odnosu na finalnu cijenu. Ulaznice se mogu nabaviti putem zvanične stranice festivala, kao i putem prodajne mreže Gigs Tix. Sve ulaznice kupljene za izdanje 2020. važe za ulaz na ovogodišnji festival.

Danas je pokrenuta popularna akcija „Kupi 4, zgrabi 5", koja će biti dostupna do isteka veoma ograničenih zaliha.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Karte za Montenegro Beer Fest u prodaji: Kerber i Buč Kesidi prvi otkriveni, a čeka nas još iznenađenja!

Subota, 20.04.2024 | 15:47

Cetinje će i ovog ljeta biti epicentar vrhunske zabave jer se četvrti Montenegro Beer Fest održava 26. i 27 . jula 2024. godine. Ovogodišnje izdanje festivala za sva čula donosi uzbudljiv novi koncept sa čak sedam regionalnih zvijezda. Za sada nam je poznato da će neki od njih biti ljevoruki Indi rokenrol, elektro, disko, duo iz Pančeva, Buč Kesidi, kao i bend koji već četiri decenije publici nudi najkvalitetniji rok, Kerber. Organizatori će nam blagovremeno otkrivati i preostalih pet regionalnih zvijezda.

Još jedna SPEKTAKULARNA PROSLAVA 21. maja - U Bar stiže Gibonni

Četvrtak, 11.04.2024 | 13:36

Proslava 21. maja u Baru.

VIDEO - Počelo Proljeće u Kotoru: Kultna YU Grupa i VIS Tetra priredili veliku r’n’r feštu

Subota, 06.04.2024 | 10:00

Proljećnim koncertom “VIS Tetra” i kultne “Yu Grupe” sinoć je počeo program nove manifestacije u organizaciji Turističke organizacije Kotor - “Proljeće u Kotoru”.

Jadranka Barjaktarović i Severina 21. MAJA na Cetinju - Manifestacija „Maj u hiljadu boja“, nastupiće i ove MUZIČKE ZVIJEZDE

Četvrtak, 04.04.2024 | 10:20

Povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu organizuju manifestaciju „Maj u hiljadu boja“ koja će biti održana od 17. do 22. maja.

Od osnivača RATM do braće Cavalera: Gitarski zvuk na Exitu pojačava preko 30 bendova!

Srijeda, 03.04.2024 | 14:39

Furiozni rifovi odjekivaće Petrovaradinskom tvrđavom ovog jula na EXIT festivalu!

Marija Šerifović otkrila zbog čega nije u “Zvezdama Granda”: Ne znam kako će se ovo završiti

Utorak, 23.04.2024 | 19:48

Pjevačica Marija Šerifović nije se pojavila na posljednja dva snimanja muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”, a sada se oglasila na svom Jutjub kanalu i otkrila o čemu je riječ.

Nikola Rokvić PJEŠKE prešao preko 30 kilometara, otkrio koliko je novca sakupljeno od kada je krenuo na put

Srijeda, 24.04.2024 | 11:41

Nikola Rokvić oglasio se kratkim videom u kojem je saopštio koliko novca je "Fondacija Porodica" koju je osnovao sa suprugom Bojanom prikupila za dva dana, od trenutka kada je on krenuo u svoju humanu misiju i hodočašće.

Planeta ljubavi ulazi u Bika: Tri znaka očekuje sudbinski susret do 23. maja

Srijeda, 24.04.2024 | 13:40

Venera, planeta ljubavi, mijenja znak 29. aprila i ulazi u zemljanog Bika, gdje će se zadržati do 23. maja. Ovakva planetarna pozicija donijeće lijepe susrete za Bikove, Djevice i Jarčeve.

Podaci Ministarstva - Podnijeto 18 KRIVIČNIH PRIJAVA zbog sumnje u falsifikat diplome

Srijeda, 24.04.2024 | 08:57

Od početka 2024. godine do danas, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je podnijelo 18 krivičnih prijava zbog sumnje u falsifikat obrazovne isprave, saopšteno je Gradskom portalu tog resora.

Sam je sebi najgori neprijatelj na putu do sreće: Ovo je najtužniji horoskopski znak

Utorak, 23.04.2024 | 21:09

Osobe rođene u ovom znaku horoskopa poznate su po svojoj neodlučnosti i mračnom razmišljanju, što dovodi do toga da su uvijek nesrećni ili depresivni.

VIŠI SUD: Miloševiću dozvoljeno da NAPUŠTA Nikšić

Srijeda, 24.04.2024 | 18:44

Bivšem direktoru Uprave prihoda i carina, Radu Miloševiću, odlukom sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, Gorana Šćepanovića, ukinuta je zabrana napuštanja Nikšića, u kojem stanuje, koja mu je određena nakon što je, u junu prošle godine, pušten iz pritvora.

Sok od koprive: Recept za OSVJEŽAVAJUĆI napitak pun GVOŽĐA

Srijeda, 24.04.2024 | 18:30

Ovo su idealni dani da napravite ukusan, osvježavajući, domaći sok od biljaka kojih ima na svakom koraku, a među njima posebno mjesto zauzima kopriva.

Popović izabrana za PREDSJEDNICU Apelacionog suda

Srijeda, 24.04.2024 | 18:21

Sutkinja Apelacionog suda Mirjana Popović izabrana je za predsjednika tog suda, odlučio je Sudski savjet nakon današnjeg intervjua.

Bilčik: Najveći izazov biće POVLAČENJE NOVCA, Spajić ima odličan tim

Srijeda, 24.04.2024 | 17:50

Poslanik Evropskog parlamenta (EP) i predsjedavajući Delegacije odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Evropske unije (EU) i Crne Gore Vladimir Bilčik saopštio je da premijer Crne Gore Milojko Spajić oko sebe ima odličan tim ljudi, i uz široki koncenzus u parlamentu Crna Gora može imati benefite od Plana rasta i povući novac.

Koprivica: "Perović dala USLOVNI OTPUST iz zatvora lažnom svjedoku ubistva"

Srijeda, 24.04.2024 | 17:40

Jedan od važnijih, ako ne i najvažniji mehanizam u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala je Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću, poručio je Momo Koprivica, potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju.

PARAN ili NEPARA BROJ? Koliko jaja treba OBOJITI za Uskrs prema narodnom običaju

Srijeda, 24.04.2024 | 17:33

Tradicionalno se  farbaju jaja ili na Veliki četvrtak ili na Veliki petak, u skladu sa običajima njihovog kraja. Ali koliko bi jaja trebalo ofarbati?

Poznata pjevačica prvi put progovorila o RAZVODU - "Previše je BOLNO bilo"

Srijeda, 24.04.2024 | 17:23

Ilma Karahmet po prvi put progovorila o razvodu

Nadal: Ako se budem ovako osjećao NEĆU IGRATI na RG, ali NI ZAVRŠITI KARIJERU

Srijeda, 24.04.2024 | 17:11

Legendarni španski teniser Rafael Nadal na startu Mastersa u Madridu igraće protiv Ameriknca Darvina Blanka, a pred taj meč održao je konferenciju za medije, na kojoj je pričao o ciljevima u Madridu, ali kasnije tokom sezone.

Joković pronašao RJEŠENJE za viškove sirovog mlijeka, OTKUPIĆE ga Bosna i Hercegovina

Srijeda, 24.04.2024 | 17:09

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je da će Bosna i Hercegovina otkupiti 250.000 litara mlijeka od crnogorskih proizvođača i prerađivača mlijeka.

TUŽAN POTEZ bivšeg muža Bojane Janković: Član „Beogradskog sindikata“ na ovaj način iskazao BOL koju OSJEĆA

Srijeda, 24.04.2024 | 17:02

Nekadašnja voditeljka Bojana Janković pronađena je mrtva 19. aprila, u 47. godini života.