Ponedjeljak, 17.05.2021 | 18:51
IZVOR: b92.net

Đoković - Biću SPREMAN za "ROKENROL u Parizu"

Novak Đoković u nedjelju nije uspio da odbrani trofej na Mastersu u Rimu, ali nije ni nezadovoljan.




Foto: ATP Tour/Twitter/Screenshot

Prvi teniser svijeta je poslije velike borbe u tri seta položio oružje protiv vječitog rivala, Španca Rafaela Nadala.

Teniseru sa Majorke to je bila deseta titula u Rimu i njegov 36. masters čime se izjednačio po broju titula sa Novakom na turnirima Serije ATP 1.000.

Novak, koji je već stigao u Beograd, sumirao je utiske posle meča na "Foro Italiku".

"Bio sam srećan što igram sa njim, jer je to taman pred Rolan Garos. Nema većeg izazova od tog nego da igrate sa Rafom u jednom finalu na šljaci. Lako je moglo da se dogodi da ispadnem sa turnira u četvrtfinalu. Veoma sam zadovoljan time kako sam se borio. Nivo tenisa bio je sve viši, igrao sam i dan prije toga odlično", kaže Đoković.

Još jednom se osvrnuo na taj finalni okršaj sa Nadalom.

"Mislim da sam i finale igrao na visokom nivou. Nažalost, odlučujući momenti u prvom i trećem setu išli su na njegovu stranu. Bilo je to pomalo i nesrećno. Igrali smo gotovo tri sata kvalitetnog tenisa. Naravno da sam razočaran što nisam pobijedio, ali istovremeno, veoma sam zadovoljan nivoom tenisa koji sam uspio da nađem u kasnijoj fazi turnira", dodao je Đoković.

Sve misli okrenute su, naravno, ka Rolan Garosu, ali nedelju prije toga igraće na drugom dijelu Srbija Opena u Beogradu.

"Pred odlazak u Pariz, sve mi daje neki dobar osjećaj. Tek sad počinjem da se osjećam na šljaci onako kako sam želeo. Ako uspijem da igram kao u polufinalu i finalu imam šanse da doguram daleko u Parizu. Naravno, daleko je još pričati o tome", kaže Novak.

Slijedi mu, kako je rekao, nekoliko dana odmora, pa će ponovo prionuti na posao.

"Prvo što ću narednih dana uraditi je da se što je moguće više odmorim, jer sam proveo dosta vremena sa reketom na terenu. Osvježiću se, regrupisati i početi da treniram za nekoliko dana pred Srbija Open. IGraćemo kod kuće, najverovatnije ćemo imati i publiku na tribinama, tako da će biti sjajno osjetiti tu energiju. Važno je otići u Pariz sa dobrim osjećajem, kako na terenu, tako i van njega. Proveću neko vrijeme i sa porodicom, to ne bih mogao da sam otišao u Pariz ranije".

Beograd će svakako biti važan u tom smislu dizanja forme.

"Imaću, nadam se, novu seriju mečeva. Ne znam koliko, ali se nadam da ću biti spreman za "rokenrol u Parizu". Posljednjih nekoliko dana mi je dalo na samopouzdanju na šljaci, pronašao sam igru, sada sve to treba održati i dostići vrhunac u Parizu", zaključio je Đoković.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Mekan i pun ukusnih sjemenki: Pripremite BRZI POSNI HLJEB

Srijeda, 24.04.2024 | 11:53

Posni hlebovi su pravo olakšanje zbog njihove brze i jednostavne pripreme.

Nikola Rokvić PJEŠKE prešao preko 30 kilometara, otkrio koliko je novca sakupljeno od kada je krenuo na put

Srijeda, 24.04.2024 | 11:41

Nikola Rokvić oglasio se kratkim videom u kojem je saopštio koliko novca je "Fondacija Porodica" koju je osnovao sa suprugom Bojanom prikupila za dva dana, od trenutka kada je on krenuo u svoju humanu misiju i hodočašće.

Spajić: Građani ne treba da strahuju, penzije neće pobjeći

Srijeda, 24.04.2024 | 11:20

Građani ne treba da strahuju za svoje penzije, saopoštio je predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić.

Na Medicinskom fakultetu u Podgorici od sada i specijalizacije iz ANESTEZIJE i URGENTNE MEDICINE

Srijeda, 24.04.2024 | 10:59

U cilju stručnog usavršavanja doktora medicine na Mediciinskom fakultetu u Podgorici, pored postojećih specijalizacija iz radiologije i porodične medicine, uvedene su još dvije i to iz oblasti anestezije, reanimacije i intenzivne medicine, kao i specijalizacija iz urgentne medicine, što je i utvrđeno Pravilnikom o specijalizacijama zdravstvenih radnika i zdravstvenih sradanika, koji je donijelo Ministarstvo zdravlja.

Mugoša: Potrebna hitna diskusija o statusu Montefarma, pacijente ne zanima prebacivanje odgovornosti

Srijeda, 24.04.2024 | 10:58

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša komentarisao je probleme onkoloških i drugih pacijenata koji se ovih dana suočavaju sa nestašicom ljekova.

Simpsonovi „ubili“ lika koji se 35 godina redovno pojavljivao u toj popularnoj seriji (FOTO)

Srijeda, 24.04.2024 | 10:33

"Simpsonovi" su u novoj epizodi emitovanoj proteklog vikenda "ubili" Lerija "Barsku mušicu". Redovni gost "Moovog bircuza" umro je u birtiji čiji je redovan gost bio još od prvih epizoda popularne serije 1989. godine.

"Drugarstva do neba dopunismo kumstvima" - Poslušajte novi recital Momčila Zekovića Zeka (VIDEO)

Srijeda, 24.04.2024 | 10:25

Posluštajte!

UP - Uhapšen vozač zbog prekoračenja brzine, vozio 133 km/h

Srijeda, 24.04.2024 | 10:12

M.S. je priveden sudiji za prekršaje.

Legendarni Vuja najavio kraj karijere: Ja sam trener u godinama…

Srijeda, 24.04.2024 | 10:02

Legendarni Veselin Vujović je između redova najavio da bi hrvatski Nekse mogao možda biti posljednji klub u njegovoj trenerskoj karijeri.

Selin Dion se BORI, i ne odustaje: Neće me zaustaviti ništa, pa ni sindrom ukočene osobe

Srijeda, 24.04.2024 | 09:39

Karijera pjevačice Selin Dion pauzirana je od kada joj je dijagnostifikovana autoimuna bolest 2022. godine. Muzička diva, međutim, kaže da je ništa, pa ni sindrom ukočene osobe neće zaustaviti.