Utorak, 08.06.2021 | 16:45
IZVOR: klix.ba

VIDEO: Objavljeni prvi tizeri za NOVU Opel Astru - evo kako će izgledati

Kompanija Opel je objavila tizeri za nadolazeću Astru...




Foto: Youtube screenshot/RorocaR

Obnovljena Astra će imati oštar dizajn, a tizeri nagovještavaju značajne promjene unutrašnjosti u odnosu na odlazeći model. Kompaktni hatchback će definitivno biti drugačiji u odnosu na francuskog rođaka Peugeota 308, kako izgledom eksterijera, tako i u unutrašnjosti.

Karakteristike dizajna eksterijera podjećaju na najnoviji crossover Mokka, tu su slična matrix LED svijetla između kojih je Opelov takozvani Vizor prvobitno viđen na konceptu GT X Experimental iz 2018. godine. Jedan od teasera prikazuje i dio stražnjeg dijela te okriva da će nova Astra postati još jedan model s imenom ispisanim u centralnom dijelu vrata prtljažnika, nešto slično kao u slučaju Volkswagenovog Golfa, Fordovog Focusa i SEAT-ovog Leona.

U unutrašnjosti će se nalazidi dvostruki ekran koji podsjeća na Mokku i njen 12-inčni potpuno digitalni klaster kombinovan sa 10-inčnim ekranom infotainment sistema. Centralni ekran kod Astre je blago naget prema vozaču, a tu su i neka tradicionalna dugmad za brzi pristup.

Upravljač se čini profinjenijim u odnosu na onaj u Mokki i drugačiji od onog u Peugeotu 308. Logotip na upravljaču je redizajnirana verzija predstavljena krajem 2020. godine.

O tehničkim specifikacijama zasad nema zvaničnih detalja, ali se zna da će Astra prvi put u svojoj istoriji biti elektrifikovana. Ako u tome bude slična Peugeotu 308, mogu se očekivati dva plug-in hibrida, modeli s pogonom na prednje točkove s električnim motorom od 81 kW i baterijom od 12,4 kWh. U slučaju Peugeota je tu benzinski motor sa 150 ili 180 KS, dok kombinovana snaga iznosi 180, odnosno 225 KS. Francuski hatchback u obje plug-in hibridne konfiguracije može preći 50 km korištenjem samo električnog pogona.

Plug-in hibridna Astra bi trebala biti dostupna ud konvencionalni 1,2-litarski trocilindrični motor s turbopunjačem i dizelski 1,5-litarski motor s izborom između 6-stepenog manuelnog i osmostepeni automatski mjenjač. Postoje glasine o elektrificiranom OPC modelu visokih performansi sa oko 300 KS i pogonom na sva četiri točka, ali zvanične potvrde zasad nema.

Opel će obnovljenu Astru predstaviti uskoro te započeti proizvodnju u Russelsheimu u Njemačkoj nešto kasnije ove godine.

Hatchbacku će se pridružiti i praktičniji Sports Tourer karavan.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Ova UKUSNA namirnica SMANJUJE APETIT i doprinosi GUBITKU KILOGRAMA

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:32

Dobro balansirana ishrana je jedan od najvažnijih faktora ukoliko želimo da smršamo.

Mandić: IZVJESNO da će tokom juna doći do PROŠIRENJA Vlade

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:23

Izvjesno je da će tokom juna doći do proširenja Vlade, što će dati novi zamah kada su u pitanju svi zacrtani planovi parlamentarne većine, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić tokom današnjeg susreta sa Natašom Pirc Musar, predsjednicom Slovenije.

IRF - Uz dodatne edukacije i treninge do jake profesionalne ličnosti

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:20

Polaznice prve generacije programa razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja „Women on Boards“ Marija Janković, Ivana Đurović i Radmila Ivanović ističu važnost interakcije s inspirativnim liderkama u okviru samog programa, naglašavajući da je povezivanje s uspješnim ženama ključno za njihov dalji profesionalni put.

Sačuvajte ZDRAVLJE jednog od VITALNIH ORGANA: Ovo VOĆE može znatno poboljšati funkciju jetre

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:09

Njena primarna funkcija je izlučivanje toksina iz tijela.

"UPOZNALE smo se na hemoterapiji": Plesačica OTRKILA DETALJE o Kejt Midlton

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:57

Princeza Kejt Midlton je nedavno saopštila da se liječi od karcinoma i time pokušala da stane na put svim teorijama zavjere koje su kružile.

Poznata rediteljka o BRAKU sa 33 MLAĐIM GLUMCEM - "Ne shvatam FASCINACIJU našom razlikom u godinama"

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:48

Britanska redateljika Sam Tejlor Džonson (57) kaže da je  učudi što ljudi toliko komentirišu razliku u godinama između nje i supruga Aarona Tejlora J Džonsona (33), koji bi trebao biti novi Džejms Bond . Par se vjenčao još 2012. nakon tri godine veze, a s komentarima na račun godina suočavaju se od samog početka.

ANKETA: Da li treba POVEĆATI KAZNE za NEPROPISNO parkiranje u Podgorici?

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:29

Glasajte u našoj novoj anketi.

Ministarstvo finansija: Čistoća mora da SMANJI PLATE 10 odsto

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:15

Preduzeću Čistoća stiglo je mišljenje Ministarstva finansija o primjeni Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, za društva koja posluju sa gubitkom, u kojem se ukazuje da se smanjenje fonda zarada može izvršiti smanjenjem zarada zaposlenih i/ili smanjenjem broja zaposlenih.

Za UKLANJANJE nečistoće i NJEGU kože iskoristite ove PRIRODNE SASTOJKE koje imate kod kuće

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:07

Zdraviji su od hemijskih, zagađujućih i opasnih proizvoda.

Važio je za NEŽENJU, a onda je ONA osvojila njegovo SRCE - Otkrivena TAJNA SREĆNOG BRAKA Džordža i Amal Kluni

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:48

Stručnjak za govor tijela otkriva ključ uspjeha veze najintrigantnijeg para u Holivudu.