Subota, 12.06.2021 | 10:35
IZVOR: nova.rs

Koliko njih ste gledali? Ovo je lista DESET NAJBOLJIH humorističkih SERIJA

Ukoliko ste ljubitelji pravih humorističkih serija pogledajte u nastavku deset sitkoma koji predstavljaju najbolje serije ikada po izboru publike. Fanovi su pretpostavljali da će se "Prijatelji" ubjedljivo naći kao prvi na listi, ali su na kraju  bili iznenađeni rezultatima.




Foto: Youtube screenshot/FME

Portal „Rankel“ objavio je svoju listu najgledanijih serija. Prema mišljenju gledalaca u anketi u kojoj je glasalo oko hiljadu ljudi, prvo mjesto je zauzela humoristička serija „The office“ koja je zbacila sa trona najpopularniju seriju „Prijatelji“.

U nastavku možete pogledati prvih deset serija koje su osvojile najviše glasova publike.

10. Frejžer (Frasier)

Frejžer američka je polučasovna komična serija. Serija je spin-of serije kafić Uzdravlje. Osvojila je rekordnih 37 Emija, a premijerno je emitovana na NBC-ju od 1993. do 2004. Serija se bavi životom doktora Frejžera Krejna.

9. Moderna porodica (Modern family)

Radnja prati tri različite, ali međusobno povezane porodice – porodicu Džeja Pričeta, kao i porodice njegove ćerke Kler i sina Mičela. Kreatori serije Kristofer Lojd i Stiven Levitan ovaj koncept osmislili su kroz razgovor o sopstvenim „modernim porodicama.“

8. Vesele sedamdesete (That 70 Show)

Serija prati život Erika Formena (Tofer Grejs) i njegovih pet prijatelja: Donu Pincioti (Lora Pripon), njegovu devojku i komšinicu; Stivena Hajda (Deni Masterson), buntovnog rokera; Majkla Kelsoa (Ešton Kučer), priglupog narcisoidnog ženskaroša; Džeki Berkhart (Mila Kunis), srednjoškolsku navijačicu preokupiranu bogatstvom i statusom i Feza (Vilmer Valderama), budalastog momka stranog porijekla čija su domovina i pravo ime nepoznati svima osim njemu i čiji hormoni su van kontrole. Erik vozi karavan Vista Kruzer iz 1969, koji mu je otac poklonio u prvoj epizodi.

7. Parkovi i rekreacija (Parks and recreation)

Radnja prati grupu službenika koji su zaposleni u departmanu za parkove i rekreaciju u izmišljenom gradu Poniju u Indijani. Glavnu ulogu tumači Ejmi Poler, a ostatak glumačke ekipe čine Rašida Džouns, Aziz Ansari, Nik Oferman, Obri Plaza, Kris Prat, Adam Skot, Rob Lou, Džim O’Her i Reta.

6. Štreberi (The big bang theory)

Leonard i Šeldon su izvanredni fizičari – genijalci u laboratoriji, ali društveno nesnađeni bilo gdje drugdje. Njihova prelijepa, snalažljiva komšinica Peni uči ih ponešto o životu.

5. Princ iz Bel Aira (The fresh Prince of Bel-Air)

Princ iz Bel Aira je američka humoristična serija. Radnja se odvija na Bel Airu. U uvodnoj špici serije mladi Vil Smit priča kako ga je majka, zbog tučnjave na košarkaškom igralištu u zapadnoj Filadelphiji, poslala da živi kod teče i tetke u Bel Air. Podeblji tečak Fil, uspješan je advokat koji je studirao na prestižnom univerzitetu. Njegova žena, Vivian je profesorka na koledžu. Njihov butler, Džefri, stalno nasmijan i na sarkastičan način kritikuje svoju platu i posao.

4. Kako sam upoznao vašu majku (How I Meet You Mather)

Radnja sitkoma smještena je u 2030. godinu i otac priča djeci kako je upoznao njihovu majku, tako da se prava radnja odigrava u sadašnjosti. Ideju autora je bila: „Napišimo nešto o našim prijateljima iz mladosti i ludorijama koje smo pravili u Njujorku“. Glavna muzička tema serije je preuzeta iz kompozicije Hey Beautiful (Hej, lepotice) grupe The Solids čiji su članovi tvorci ove serije.

3. Sajnfeld (Seindfeld)

Sajnfeld se smatra jednim od najboljih i najuticajnijih sitkoma svih vremena. Udruženje scenarista Amerike svrstalo je Sajnfeld na drugo mjesto liste najbolje napisanih televizijskih serija svih vremena (odmah iza Porodice Soprano).

2. Prijatelji (Friends)

Bogatašica Rejčel Grin bježi sa sopstvenog vjenčanja i srijeće svoju prijateljicu iz djetinjstva Moniku Geler, njujoršku glavnu kuvaricu. One postaju cimerke i Rejčel se pridružuje Monikinoj grupi prijatelja samaca u srednjim 20-im godinama koju čine: glumac u usponu i ženskaroš Džoi Tribijani, sarkastični poslovni čovjek Čendler Bing, ekscentrična maserka i muzičarka Fibi Bufe i nedavno razvedeni nesigurni paleontolog Ros Geler, Monikin stariji brat. Rejčel postaje konobarica u fiktivnom menhentskom kafiću Central Perk, gdje se ekipa najčešće okuplja. Kada nisu tamo, obično se nalazi u Monikinom i Rejčelinom stanu u Vest Vilidžu ili preko puta u Čendlerovom i Džoijevom stanu.

1. U kancelariji (The office)

Radnja prati svakodnevicu zaposlenih u jednom od ogranaka izmišljene kompanije Dander Miflin za prodaju papira. Glavni lik u seriji je Majkl Skot, regionalni menadžer ogranka kompanije u Skrantonu, koga u prvih sedam sezona igra Stiv Karel. Ostatak glumačke ekipe čine Rejn Vilson, Džon Krasinski, Džena Fišer, B. Dž. Novak i Ed Helms.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

VIDEO: “Maestralna..." Gledaoci hipnotisani novom serijom na Netfliksu

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 10:49

U režiji dobitnika Oskara, Stivena Zejlijana, Ripli počinje kada sitnog kriminalca, Toma Riplija (Endrju Skot), dočeka bogati Herbert Grinlif.

"To je sve što nam TREBA"- Lažni trejler za nastavak Džejmsa Bonda prikupio MILIONE PREGLEDA (VIDEO)

Nedjelja, 31.03.2024 | 17:06

Prije nekoliko dana na Jutjubu je objavljen lažni trejler za nastavak filmova o Džejmsu Bondu, a kreiran je uz pomoć vještačke inteligencije. Fanovi tako u ulozi agenta 007 priželjkuju Henrija Kavila, a kao Bondovu devojku Margo Robi.

Revija “Svjetska književnost na filmu” XII od 22. - 24. aprila u sali DODEST

Petak, 19.04.2024 | 10:16

April u KIC-u „Budo Tomović“ tradicionalno je rezervisan za reviju “Svjetska književnost na filmu” u okviru koje će dvanaesti put zaredom prikazati neka od najboljih ekranizovanih književnih djela, a sve u čast Svjetskog dana knjige.

Stiže biografski film o pjevaču Frenku Sinatri - Glavna uloga dodijeljena OVOM GLUMCU

Petak, 19.04.2024 | 10:04

Reditelj Martin Skorseze nastavlja sa planovima da snimi biografski film o pjevaču Frenku Sinatri. 

De Niro otkrio - Ovo su njegovi OMILJENI GLUMCI svih vremena

Četvrtak, 18.04.2024 | 10:52

Malo je glumaca koji se mogu uporediti s Robertom De Nirom. Dobitnik je dva Oscara i sedam nominacija u glumačkim kategorijama. De Niro je titan holivudskog filmskog platna koji je u filmovima Martina Scorsesea, Francisa Forda Coppole i Quentina Tarantina ostvario neke od svojih najupečatljivijih uloga.

Zbog Evrovizije PORASLO INTERESOVANJE putnika za OVAJ GRAD

Srijeda, 24.04.2024 | 20:39

Groznica  koja prati takmičenje  za pjesmu Evrovizije uticala je na povećanje internetskih pretraživanja za putovanja u grad Malme za 176 posto u periodu  između sseptembra 2023. i aprila 2024., objavila je u srijedu španjska firmaza online rezervacije putovanja eDreams ODIGEO.

Nakon sukoba u VIP loži tivatskog Arsenala podnijete PREKRŠAJNE PRIJAVE protiv više osoba

Srijeda, 24.04.2024 | 20:26

Nakon verbalnog, a potom fizičkog konflikta članova rukovodstava fudbalskih klubova Arsenal iz Tivta i Mornar iz Bara 21. aprila, policijski službenici su protiv više lica podnijeli prekršajne prijave zbog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

Zašto je SJAJNO da djeca ODRASTAJU sa psima?

Srijeda, 24.04.2024 | 20:18

Odrastanje beba u prisustvu pasa, posebno štenaca, može imati brojne pozitivne učinke na njihov emocionalni, socijalni, i fizički razvoj.

"Učim tekst i malo me BOLI glava od CRNOGORSKIH AKCENATA" -Hrvatska glumica objavom NASMIJALA mnoge (FOTO)

Srijeda, 24.04.2024 | 20:06

Hrvatks glumica Sanja Vejnović u Crnoj Gori snima drugi dio filma Zaliv, a na svom se Instagramu našalila zbog jezičnih izazova s kojima se suočava dok čita scenario

Omeragić POTPISAO inicijativu da Crna Gora SPONZORIŠE Rezoluciju UN o memorijalizaciji genocida u Srebrenici

Srijeda, 24.04.2024 | 19:57

Portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić podržao je inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN-a o memorijalizaciji genocida u Srebrenici.

Anđelka Stević Žugić PRVI PUT o skandalu u kom se našla kada je ZAPOČELA NOVU VEZU: "NAJVAŽNIJA mi je što dotična osoba nije...."

Srijeda, 24.04.2024 | 19:49

Glumica Anđelka Stević Žugić se 2020. godine razvela od Darija Prpića sa kojim ima sina Jakšu.

Četiri ZDRAVE namirnice za GRICKANJE koje mogu SMANJITI RIZIK od srčanog udara

Srijeda, 24.04.2024 | 19:40

Mnogi ljudi vole grickati tokom posla, ali i dok se odmaraju i opuštaju uz gledanje filmova i serija.

"Samo to NEMOJ": Ksenija Knežević OTKRILA šta ZAMJERA Knezu

Srijeda, 24.04.2024 | 19:23

Pjevačica se zbog slične stvari pokajala. 

DPS: Izvještaj Stejt departmenta POTVRDIO NESPOSOBNOST Vlade i sveobuhvatno uništavanje sistema

Srijeda, 24.04.2024 | 19:16

Izvještaj Stejt departmenta za prethodnu godinu potvrđuje da je parlamentarna većina od 30. avgusta nesposobna da funkcioniše, a kamoli da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima i podjelama koje su upravo oni i njihovi politički istomišljenici i koalicioni partneri u prethodnom periodu stvorili u Crnoj Gori, saopšteno je iz DPS-a.

Kulinarski TRIK za koji vam NIKO NIJE REKAO - Zašto iskusne domaćice prekrivaju MASLAC ČAŠOM

Srijeda, 24.04.2024 | 19:08

Maslac je proizvod koji je uvijek u frižideru, jer se često dodaje tokom pripreme raznih jela: peciva ili čak običnih sendviča.