Petak, 18.06.2021 | 11:00
IZVOR: Kolektiv.me

Veče novih pjesama na Trgu nezavisnosti od 21h

KIC "Budo Tomović", uz podršku Glavnog grada, RTCG-a i PAM-a, večeras (petak, 18.jun) organizuje drugo veče Festivala crnogorske narodne pjesme "Stare note - novi zvuci" na Trgu nezavisnosti od 21 sat, a predstaviće se najpoznatiji crnogorski pjevači sa novim narodnim pjesmama. 




Foto: KIC "Budo Tomović"

Osim na Trgu nezavisnosti, publika će festival moći da prati na Drugom programu TVCG, Satelitskom programu TVCG, Radiju Crne Gore, kao i na portalu RTCG.

"Nakon sinoćnje lijepe, emotivne i efektne večeri, na kojoj smo predstavili mlade izvođače, do 30 godina, iz 10-tak crnogorskih gradova, na otvorenoj sceni na glavnom gradskom trgu, večeras će publika biti u prilici da čuje 22 nove kompozicije koje su izvođači snimili tokom posljednje dvije godine, a od kojih će većina biti premijerno izvedena", saopšteno je iz KIC-a "Budo Tomović".

Foto: KIC "Budo Tomović"

Nastupiće poznata imena tradicionalnog crnogorskog melosa: Branka Šćepanović, Zdravko Đuranović, Igor Đurović, Tanja Šeter, Nezo Haverić, Zoran Džiknić, Dragan Račić, Dijana Hazirović, Jelena Boljević, Radoje Simonovića, Goran Jokanović, Marijana Martinović Marković, Milica Brković Pavićević, Rajko Bulatović, Milica Milović, Nikola Bušković, Luka Radović, Eki Smajović, Milica Vojinović, Kenan Kurtanović, Katarina Kovačević i Seka Tomičić. Takođe, publika će čuti i pjesmu pripremljenu za ovaj Festival, nedavno preminulog mladog pjevača, Momira Lukovca koji je bio učesnik i prethodnih KIC-ovih festivala. 

Učesnike će pratiti orkestar pod vođstvom Aleksandra Saše Magovčevića (harmonika), u sastavu: Ivan Peković (harmonika), Vasilije Vukadinović (klarinet) Milena Ćuković (flauta), Ivan Stanojević, Boban Janković, Jana Radunović, Ivan Papović, Marijana Jelenić (violine), Rade Magovčević (gitara) Nikola Nedeljković (bas gitara) i Boban Popović (bubanj). 

Podršku Festivalu dali su i svi podgorički i crnogorski mediji.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

CNP u Sarajevu: “671-LOV” u programskom segmentu MESS festivala

Petak, 19.04.2024 | 14:17

Predstava “671-LOV”, prema tekstu i u režiji Hane Rastoder, iz najnovije produkcije Crnogorskog narodnog pozorišta, biće izvedena u nedjelju, 21. aprila u Sarajevskom ratnom teatru – SARTR, u okviru 29. programa “Modul memorije”, Internacionalnog teatraskog festivala MESS.

Ivona Čović Jaćimović imenovana za vršiteljku dužnosti Gradskog pozorišta

Četvrtak, 18.04.2024 | 13:14

Glumica i producentkinja Ivona Čović Jaćimović imenovana je za vršiteljku dužnosti Gradskog pozorišta Podgorica.

Ramona Horvath Trio 20. aprila u KIC-u

Srijeda, 17.04.2024 | 10:07

Džez trio rumunske pijanistkinje Ramone Horvat nastupiće premijerno u Crnoj Gori u okviru manifestacije “Mjesec poštovanja džeza - JAM 2024” u subotu, 20. aprila u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u 20 sati.

CNP: Predstava “671-LOV” u Kraljevskom pozorištu Zetski dom

Utorak, 16.04.2024 | 12:45

Predstava “671-LOV”, prema tekstu i u režiji mlade crnogorske autorke Hane Rastoder, u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta, biće izvedena u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju u srijedu 17. aprila s početkom u 20 sati.

CNP: Predstava „Smrt i njeni hirovi“ na Sceni Studio

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 11:13

Predstava „Smrt i njeni hirovi“, prema Žozeu Saramagu, u adaptaciji Kate Đarmati i režiji Lidije Dedović, biće izvedena 15. i 16. aprila na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta. Sve ulaznice za oba izvođenja su rasprodate.

KCCG - Dr Marinko Paunović novi direktor OPERACIONOG BLOKA

Subota, 20.04.2024 | 09:48

Imenovan Paunović.

VIDEO - Ovo je spot o kojem se priča: OSAM MILIONA PREGLEDA za samo sedam sati od objave

Subota, 20.04.2024 | 09:19

Svakim novim albumom, Tejlor Svift obara sopstvene rekorde i iznova oduševljava publiku.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Preminuo Brano Mićunović

Petak, 19.04.2024 | 21:50

Crnogorski biznismen Branislav Brano Mićunović (71) preminuo je danas u Budvi, prenose mediji.

"Plavi" srušili ekipu Zadra - Budućnost u POLUFINALU ABA lige

Petak, 19.04.2024 | 21:09

Košarkaši Budućnosti Voli plasirali su se u polufinale plej-ofa ABA lige, pošto su sa 2-0 u seriji eliminisali Zadar.

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

Subota donosi PROMJENLJIVO VRIJEME - Evo kada se očekuje KIŠA

Petak, 19.04.2024 | 20:23

U subotu se u Crnoj Gori prijepodne očekuju duži sunčani periodi, od sredine dana povećanje oblačnosti, tokom noći slaba, a u južnim predjelima umjerena do jaka kiša, moguće i grmljavina, saopšteno je iz Zavoda za hidrologiju i seizmologiju (ZHMS).

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.