Četvrtak, 08.07.2021 | 21:30
IZVOR: Kolektiv.me

Sea Dance festival snažno za produženje sezone uz Brejchu, Maceo Plexa i Tale Of Us!

Sea Dance, dobitnik nagrade za Najbolji evropski festival, nakon godine pauze na 4 dana se vraća u tirkiznu uvalu plaže Buljarica u Budvi!




Foto: Screenshot YouTube/Sea Dance Festival

Osim ranije najavljenog termina od 27. do 29. avgusta u pripremi je još jedan specijalan dan iznenađenja čiji program će uskoro biti objavljen. Sedmo izdanje festivala u Crnu Goru donosi fantastičan line up sastavljen od vodećih međunarodnih i regionalnih muzičkih zvijezda elektronske i trap/hip hop scene koje predvode Boris Brejcha, Maceo Plex, Tale Of Us, Senidah, Vojko V, Ann Clue, Tijana T, z++, domaćini Who See kao i P.S., 84Bit i Raven TK u b2b setu sa Proximusom. Već s prvim imenima Sea Dance se pozicionirao kao najjači festival ovog ljeta na Jadranskoj obali, što je ogroman podstrek oporavku crnogorskog turizma od posljedica pandemije, kao i produžetku turističke sezone i restartu festivalske scene cijelog regiona. Početak prodaje ulaznica za sedmi Sea Dance planiran je za četvrtak, 15. jula.

„Imajući u vidu izuzetan interes inostranih turista za EXIT, možemo očekivati ogroman broj gostiju i za Sea dance, pogotovo onih iz Zapadne Evrope. Zadovoljstvo nam je što ćemo biti u prilici da sa još jednim sjajnim festivalskim izdanjem produžimo sezonu i budemo jedan od važnih faktora oporavka budvanskog i crnogorskog turizma. Sea Dance je jedan od omiljenih festivala našeg tima i u naredne četiri Exitove noći prenijećemo tu emociju na gotovo 200.000 ljudi koji će proći kroz kapije Petrovaradinske tvrđave, kako bi mnogi od njih upisali posjetu Budvi i Crnoj Gori za kraj avgusta", izjavio je Dušan Kovačević, osnivač i čelni čovjek Exita i Sea Dance Festivala.

„Uvažavajući činjenicu da je opština Budva sa preko 50 odsto učešća u ukupnom turističkom prometu države metropola domaćeg turizma, Vlada Crne Gore je i u izazovnom ekonomskom trenutku izazvanom pandemijom koronavirusa uspjela da izdvoji 200,000 eura kako bi podržala Opštinu i Sea Dance Festival zbog višestrukih benefita.  Imajući u vidu broj inostranih i domaćih turista koji će posjetiti Sea Dance, ovaj događaj imaće pozitivan efekat na ukupan turistički promet, ali i dodatno promovisati Crnu Goru kao odgovornu i sigurnu destinaciju. Prije samo par mjeseci organizacija jedne ovakve manifestacije bila je nezamisliva, te je ovo još jedan pokazatelj napora i konkretnih rezultata koje je Vlada ostvarila na saniranju epidemiološke situacije i stvaranju uslova za uspješnu turističku sezonu," kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

« Pred nama je sedmi "Sea Dance" festival, koji je, slobodno možemo reći, postao tradicija turističke ponude Budva i veoma nam je drago što će naši gosti i ove godine imati priliku da uživaju u muzičkom spektaklu. Pored brojnih napora sa kojima se bori naša turistička privreda, Opština Budva je uspjela da obezbijedi sredstva u iznosu od 300.000 eura, kako bi smo podržali festival i omogućili kontinuitet u našoj turističkoj privredi u kojoj festivali zauzimaju posebno mjesto. U turističkoj sezoni koja dolazi poslije godinu dana izmijenjenih životnih navika zbog pojave korona virusa, veoma nam je važno da imamo kvalitetnu i sadržajnu ponudu i da našim gostima obezbijedimo prijatan boravak u našem gradu. Vjerujem da će festival, kao i prethodnih godina, privući goste ne samo iz regiona, već iz raznih zemalja svijeta, što nam je posebno važno u ovom trenutku kada pokušavamo da oporavimo našu turističku privredu. Koristim priliku da pozvoem sve one koji planiraju ljetnji odmor da posjete Budvu i našu rivijeru, uživaju u našim plažama, muzičkim i kulturnim festivalima, kao i brojnim drugim ponudama koje smo pripremili, a mi ćemo se potruditi kao dobri domaćini, da se osjećaju prijatno i kao kod svoje kuće », poručio je predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević.

Organizatori razvili su bezbjednosne protokole, kao poseban mehanizam mjera zaštite, kako bi u pandemijskom i postpandemijskom periodu bilo moguće organizovati događaje većeg formata. Oni se upravo uspnešno primnenjuju u Novom Sadu, a ista praksa biće i u Budvi. Na festival će moći da uđu svi kojima je prošlo 14 dana od potpune vakcinacije protiv COVID-19, imaju dokumentaciju da su preležali koronu, posjeduju negativan PCR test koji nije stariji od 72 sati i brzi antigenski testa – BAT koji nije stariji od 48 sati.

Prethodnih šest godina jadranskom obalom odzvanjali su hitovi megastarova kao što su The Prodigy, David Guetta, Skrillex, Fatboy Slim, Sven Väth, Nina Kraviz, Alice Merton, Richie Hawtin, Jamiroquai, Underworld, Rudimental, Róisín Murphy, Hurts, Lost Frequencies, John Newman, Sean Paul, Robin Schulz, Nile Rodgers, ali i najvećih regionalnih muzičkih imena koji su u Budvu privukli blizu 300.000 ljubitelja dobrog zvuka sa svih meridijana.

Brojni svjetski mediji, među kojima su i CNN, New York Times, Guardian, Conde Nast, Metro, Daily Mirror, Daily Express i drugi, preporučuju Sea Dance kao jedan od najboljih svjetskih festivala na morskoj obali, a svom višemilionskom auditorijumu savjetuju da ljetnji festivalski odmor provedu upravo u Crnoj Gori, etablirajući Budvu i crnogorsku obalu kao eksluzivnu i modernu turističku destinaciju. Kroz dosadašnjih šest izdanja Sea Dance dosad je donio više od 50 miliina eura crnogorskom turizmu i ekonomiji.

Ulaznice u prodaji od 15. jula!

U četvrtak, 15. jula počeće prodaja ulaznica za ovogodišnji Sea Dance festival. U prodaji će se naći ulaznice po cijeni od 24,99 Eur s čak 50% popusta u odnosu na finalnu cijenu. Ulaznice se mogu kupiti posredstvom Gigstix prodajne mreže, na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore.

Više informacija može se naći na zvaničnom sajtu Sea Dance Festivala. Na sajtu zvanične turističke agencije www.exittrip.org, dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i razne opcije za smještaj i prevoz.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Karte za Montenegro Beer Fest u prodaji: Kerber i Buč Kesidi prvi otkriveni, a čeka nas još iznenađenja!

Subota, 20.04.2024 | 15:47

Cetinje će i ovog ljeta biti epicentar vrhunske zabave jer se četvrti Montenegro Beer Fest održava 26. i 27 . jula 2024. godine. Ovogodišnje izdanje festivala za sva čula donosi uzbudljiv novi koncept sa čak sedam regionalnih zvijezda. Za sada nam je poznato da će neki od njih biti ljevoruki Indi rokenrol, elektro, disko, duo iz Pančeva, Buč Kesidi, kao i bend koji već četiri decenije publici nudi najkvalitetniji rok, Kerber. Organizatori će nam blagovremeno otkrivati i preostalih pet regionalnih zvijezda.

Još jedna SPEKTAKULARNA PROSLAVA 21. maja - U Bar stiže Gibonni

Četvrtak, 11.04.2024 | 13:36

Proslava 21. maja u Baru.

VIDEO - Počelo Proljeće u Kotoru: Kultna YU Grupa i VIS Tetra priredili veliku r’n’r feštu

Subota, 06.04.2024 | 10:00

Proljećnim koncertom “VIS Tetra” i kultne “Yu Grupe” sinoć je počeo program nove manifestacije u organizaciji Turističke organizacije Kotor - “Proljeće u Kotoru”.

Jadranka Barjaktarović i Severina 21. MAJA na Cetinju - Manifestacija „Maj u hiljadu boja“, nastupiće i ove MUZIČKE ZVIJEZDE

Četvrtak, 04.04.2024 | 10:20

Povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu organizuju manifestaciju „Maj u hiljadu boja“ koja će biti održana od 17. do 22. maja.

Od osnivača RATM do braće Cavalera: Gitarski zvuk na Exitu pojačava preko 30 bendova!

Srijeda, 03.04.2024 | 14:39

Furiozni rifovi odjekivaće Petrovaradinskom tvrđavom ovog jula na EXIT festivalu!

Šćekić: Crna Gora posvećena saradnji sa Srbijom

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:56

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, upriličio je prijem ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, Nebojše Rodića. 

Konačno je stigao KRAJ j retrogradnog Merkura - Ove PROMJENE čekaju vaš horoskopski znak

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:48

 Kraj retrogradnog Merkura! Konačno je stigao 25. april 2024. godine, dan kada će se dosta stvari promijeniti. 

UDES u Podgorici - Ima povrijeđenih

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:41

Jedna osoba je povrijeđena u udesu dva automobila koji se dogodio na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog ispred Skupštine Crne Gore.

Crvena Zvezda suspendovala tim-menadžera Nebojšu Ilića

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:41

KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da je u periodu od 72 sata, do utvrđivanja činjenica suspendovao člana našeg kluba Nebojšu Ilića, saopšteno je iz beogradskog kluba.

Ova UKUSNA namirnica SMANJUJE APETIT i doprinosi GUBITKU KILOGRAMA

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:32

Dobro balansirana ishrana je jedan od najvažnijih faktora ukoliko želimo da smršamo.

Mandić: IZVJESNO da će tokom juna doći do PROŠIRENJA Vlade

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:23

Izvjesno je da će tokom juna doći do proširenja Vlade, što će dati novi zamah kada su u pitanju svi zacrtani planovi parlamentarne većine, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić tokom današnjeg susreta sa Natašom Pirc Musar, predsjednicom Slovenije.

IRF - Uz dodatne edukacije i treninge do jake profesionalne ličnosti

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:20

Polaznice prve generacije programa razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja „Women on Boards“ Marija Janković, Ivana Đurović i Radmila Ivanović ističu važnost interakcije s inspirativnim liderkama u okviru samog programa, naglašavajući da je povezivanje s uspješnim ženama ključno za njihov dalji profesionalni put.

Sačuvajte ZDRAVLJE jednog od VITALNIH ORGANA: Ovo VOĆE može znatno poboljšati funkciju jetre

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:09

Njena primarna funkcija je izlučivanje toksina iz tijela.

"UPOZNALE smo se na hemoterapiji": Plesačica OTRKILA DETALJE o Kejt Midlton

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:57

Princeza Kejt Midlton je nedavno saopštila da se liječi od karcinoma i time pokušala da stane na put svim teorijama zavjere koje su kružile.

Poznata rediteljka o BRAKU sa 33 MLAĐIM GLUMCEM - "Ne shvatam FASCINACIJU našom razlikom u godinama"

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:48

Britanska redateljika Sam Tejlor Džonson (57) kaže da je  učudi što ljudi toliko komentirišu razliku u godinama između nje i supruga Aarona Tejlora J Džonsona (33), koji bi trebao biti novi Džejms Bond . Par se vjenčao još 2012. nakon tri godine veze, a s komentarima na račun godina suočavaju se od samog početka.