Utorak, 20.07.2021 | 19:28
IZVOR: Nova M/rtcg.me

LEKIĆ: Premijer može biti Bečić, Abazović ili Radunović

Lider Demosa Miodrag Lekić kaže da bi trebalo sastaviti novu vladu i da iz političkih struktura treba izabrati premijera. Misli da u sve tri grupacije postoje političari koji bi mogli biti kompetentni predsjednici vlade navodeći kao potencijalne premijere Aleksu Bečića, Slavena Radunovića, Dritana Abazovića.




Foto: skupstina.me/I.Šljivančanin

Lekić u intervjuu za TV Nova M, kaže i kako misli da predlog da on bude premijer nije aktuelan.

“Situacija je sljedeća: jedna politička grupacija je to predložila, dok URA i Demokrate daju podršku Krivokapiću tako da ta tema nije uopšte na stolu i ja o njoj ni ne razmišljam. Smatram da bi trebalo sastaviti novu vladu i da iz političke strukture treba izabrati premijera. Mislim da u sve tri grupacije postoje političari koji bi mogli biti kompetentni predsjednici vlade, i da budem konkretan- mislim na Aleksu Bečića, Slavena Radunovića, Dritana Abazovića“, ističe Lekić.

Oni su se, objašnjava Lekić, dokazali kao opozicionari i mogli bi da zastupaju interes ukupne koalicije. Sa druge strane, nema takvo mišljenje i o aktuelnom premijeru.

„Po mom mišljenju je apsolutno nekompetentan, i koji čak koristi svoju poziciju za obračunavanje jer napada jednu komponentu parlamentarne većine i koja mu, istina, ne ostaje dužna“, navodi lider Demosa.

Lekić ipak kaže da ako bi došlo do saglasnosti da on bude premijer razmotrio bi tu ponudu.

Komentarisao je i stav lidera NOVE Andrije Mandića da se već radi na ostvarenju tzv. Srpskog sveta.

„Dakle, ono što pretpostavljam da je taj “srpski svet”, nisam aposlutnu za njegovu ofanzivu ovdje, ali sam jednako tako protiv antisrpskog sveta ili svijeta. Mislim da su to ekstremi koji se hrane ovdje i da se radi o duhovnim političkim blizancima i da je potrebno formirati jednu politiku koja je superiorna u kulturnom, emancipatorskom smislu“, ističe Lekić.

Na pitanje da li mu smetaju aktuelna naimenovanja direktora škola, Lekić kaže:

„Vidite prvo valja prokomentarisati to dio vlasti, mislite na URU. Ja mislim da URA ima prostor u strukturama vlade da se odnese na određen način i da spriječi takva rješenja. Rizikuje da bude licemjerno i ne baš naročito suptilno da ne možemo protumačiti. Ko je u Vladi odgovoran je za odluke Vlade“.

Ne ulazeći u pojedinosti o osobi, predsjednik Demosa kaže da plaćamo ceh formiranju Vlade gdje poslanici nisu znali ko čini njen sastav, na čelu sa premijerom.

„Mislim da eksperiment sa Ministarstvom prosvjete, kulture itd, koji je iz nekih apostolskih ili drugih razloga stavljeno u jednu strukturu, i vjerovatno ne najsrećnije rješenje sa ministarkom ako ona stoji iza ovakvih skandala koji se nažalost ponavljaju“, naveo je Lekić.

Lekić poručuje da se zalaže za postizanje povjerenja u parlamentarnoj koaliciji i da na bazi tog kvaliteta funkcionišu.

“Bez toga teško da možemo imati rezultate. Naravno da nisam zadovoljan ishodom sastanka, ali i dalje mislim da je ovo, makar bilo na momente haotično, bolje ili manje gore od one prethodne vlasti koja je imala visok stepen saglasnosti, jednu divnu disciplinu i formu i upravo u takvom ambijentu dolazilo do nevjerovatnih projekata političke korupcije tipa “Snimak” ili do toga da se predsjednik države bavi crkvenim pitanjima... Ne braneći ove tokove sadašnje koalicije, haotične priznajem, smatram da još uvijek je tu sudar ideja i pogleda, dakle nisam prestrog, ali ne mogu biti ni zadovoljan ishodom”, kaže Lekić.

Komentarišući situaciju sa ambasadorima, Lekić kaže da smo kao država napravili skandal, ili čak i bruku da Vlada i predsjednik države pišu različita obrazloženja šefovima država.

Riječ je, zaključuje Lekić za NOVU M, o još jednom fijasku.

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Brut
20.07.2021 20:58

Idi u penziju Lekiću , greota je više te gledat .

5 8
Brko
20.07.2021 21:15

Sad se vidi kolika mu je pamet kad predlaže zadriglog Radunovića za premijera .

6 8

OSTALE VIJESTI

Odžić Mikijelju: Otkud vam POMISAO da bi sa vama uopšte sarađivali

Srijeda, 24.04.2024 | 22:00

Nosilac liste građanske koalicije SDP, SD i LP Petar Odžić saopštio je da ta koalicija nikada nije ni razmišljala o saradnji sa koalicijom ”Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj. On je reagovao na saopštenje Mikijelja u kome se navodi da ta koalicija ne želi saradnju sa DPS, SDP i "satelit grupama".

Majke Srebrenice POZVALE Spajića da javno saopšti STAV o Rezoluciji UN o Srebrenici

Srijeda, 24.04.2024 | 21:51

"Majke Srebrenice" i pozvale premijera Milojka Spajića da javno saopšti stav o Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici.

"Birači "selice" NAJVEĆI PROBLEM u Šavniku, politički dijalog jedina opcija"

Srijeda, 24.04.2024 | 21:25

Birači "selice" najveći su problem što se tiče šavničkih izbora, a politički dijalog je jedina opcija za rješenje ove i više nego komplikovane političke situacije, ocijenili su sagovornici emisije "Okrugli sto" na TVCG.

Mikijelj: NEMA razgovora sa DPS, SDP i "satelit partijama", i ostale partije da se JASNO IZJASNE

Srijeda, 24.04.2024 | 21:01

Nosilac liste koalicije "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" na predstojećim lokalnim izborima Mladen Mikijelj kazao je da ta koalicija neće razgovarati o postizbornoj koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), Socijaldemokratskom partijom (SDP) i kako je kazao "satelitskim listama" i pozvao sve stranke da se jasno izjasne po tom pitanju.

Omeragić POTPISAO inicijativu da Crna Gora SPONZORIŠE Rezoluciju UN o memorijalizaciji genocida u Srebrenici

Srijeda, 24.04.2024 | 19:57

Portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić podržao je inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN-a o memorijalizaciji genocida u Srebrenici.

Zečević: "Zbog usporivača i ograda Podgorica postala grad PREPREKA"

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:35

Direktor JP “Putevi” Radoš Zečević kazao je da je zbog velikog broja usporivača i ograda Podgorica pretvorena u grad prepreka, ali da su primorani na to zbog nesavjesnih vozača.

Kako da brzo IZBIJELITE jaja za Uskrs?

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:30

Poslije ovog trika možete da napravite bilo koju šaru. 

"NE BRINEM, više razmišljam kako da mu POMOGNEM" - Prvo OGLAŠAVANJE supruge Nikole Rokvića

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:19

Pjevača su obučavali veoma stručni ljudi. 

Kompanija Meridianbet: Male pobjede i pozitivni primjeri za očuvanje životne sredine

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:14

U okviru JU Resursnog centra za mlade “Podgorica”, 20. aprila, je sprovedena akcija očuvanja životne sredine.

NAKON 60 godina - Poznata pjevačica u Kući slavnih rokenrola

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:08

Šer, Ozi Ozborn, Meri DŽ. Blajdž i „ Trajb kold kvest” su među zvijezdama koje će ove godine biti uvrštene u Kuću slavnih rokenrola.

Hana Huljić OTKRILA kako se snalazi u ULOZI majke -"Ta LJUBAV i taj OSMIJEH"

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:00

Hana Huljić Grašo progovorila je o majčinstvu. Petar Grašo i ona 2022. postali su roditelji djevojčice Albe.

Zbog toga se LOŠE OSJEĆATE: Ovu hranu nikada NE BI trebalo da JEDETE ujutru

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:48

Stručnjaci insistiraju da dan započnemo doručkom punim hranljivih sastojaka.

SUPER obrok - Pripremite TORTILJE SA JAJIMA za dobro jutro

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:47

Jaja su uglavnom naš prvi odabir kad je reč o spremanju doručka. Iako se najčešće odlučujemo za omlet, zašto ne biste probali nešto drugačije, poput tortilje. Recept za tortilju sa jajima ćete znamo često spremati.

SMJEŠTAJ stranaca na aerodromima mora BITI BOLJI

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:38

Granični prelazi na Aerodromima Podgorica i Tivat nemaju adekvatne materijalne uslove za zadržavanje lica, što je posebno problematično u slučajevima kada se osobe kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru, u matičnu zemlju vraćaju prevoznikom kojim su i došli, na šta nerijetko čekaju danima.

Rasta mora HITNO na OPERACIJU - Reper IZNENADIO sve izjavom (FOTO)

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:31

Reper Stefan Đurić Rasta hitno je hospitalizovan zbog nesnosnih bolova, a sada je otkrio da ide na operaciju.