Nedjelja, 01.08.2021 | 09:09
IZVOR: Pobjeda

Ivović pred četvrtfinale: Moramo biti na MAKSIMUMU

Vaterpolisti još nijesu stigli do idealne forme, samo na momente podsjećaju na izdanja od Evropskog prvenstva u Budimpešti, završno sa kvalifikacionim olimpijskim turnirom u Roterdamu. Još neke stvari ne štimaju, oscilacije su glavni problem, ali do četvrtfinala Aleksandar Ivović vjeruje da će se sve posložiti.




Foto: crnogorski_olimpijski_komitet/Instagram screenshot

Vjeruje u jaku energiju, u duh zajedništva i u to da će mladost, koja je fascinirana Igrama, odigrati meč i mečeve karijere.

“Igrali smo promjenljivo, ni jednu utakmicu konstantno, bilo je dobrih i loših stvari. Pokušaćemo u ovih nekoliko dana – do četvrtfinala, da analiziramo zašto nijesmo bili konstantni od početka do kraja. Mislim da je najveći problem bila koncentracija. Ne zbog loše fizičke spreme, jer se to obično dešava kada igrači nijesu fizički spremni, pa onda u završnicama pada koncentracija. A mi smo baš sa Španijom i Australijom odigrali dobro posljednje dvije četvrtine. Godinu i po smo u jakom trenažnom procesu i spremali smo se prvo za Roterdam pa za Tokio. Mislim da treba poboljšati koncentraciju i neke segmente u odbrani. Vidjeli ste da smo na nekoliko utakmica primili golova više nego što treba. Ali ima vremena”, kazao je Ivović.

Psiha je odlučujući faktor u završnicama velikih takmičenja. Za našeg reprezentativca to nije problem.

“Mislim da bi dosta psihički trebali da smo rasterećeniji za ovo što nas čeka, iako četvrtfinale nosi najveću dozu presije i tenzije. Momci, koji su ovdje, ne bi trebalo to da osjećaju, dosta su već napravili i treba da uživaju u ovom momentu, jer ovo bi moglo na najljepši mogući način da im obilježi karijere.”

Osim Španije sve ostale reprezentacije pokazale su samo na momente i potencijal i faktore zbog čega su na OI.

“Samo je Španija bila konstantna. Pokazali su najviše, a ako nastave najveći su favoriti. Ali, dug je turnir i u ostalim sportovima ima iznenađenja tako da je najbitnija druga sedmica. I svi tempiraju formu za četvrtfinale, jer ta utakmica vas ubacuje u turnir i određuje sudbinu. Vidjećemo, nadam se da ćemo tu biti pravi. Preostaje nam utakmica sa Srbijom i da čekamo ko će nam biti rival.”

Malo i drugačije na Crnu Goru gledaju od EP 2020.

“Svakako da je to usko vezano za rezultate koje postižete. Godinu i po, a počelo je od 2020. godine na EP, igramo dobar vaterpolo. Mislim da smo od 16 slavili u 15 mečeva. Iz priča, a poznajem dosta kolega iz drugih reprezentacija, vidim da nas uvažavaju i sa više respekta nego ranije. Ali, najbitnije je kako sebe gledamo i doživljavamo i da imamo vjeru da možemo da se nosimo sa najboljim reprezentacijama. Nekoliko nas starijih igrača to mišljenje treba da prenesu i na mlađe, koji se još traže, a sve ih ovo fascinira. Jer, ovo je najljepša pozornica za sportistu i utiče dosta stvari da li ćete u bazenu da pružite maksimum.”

Do četvrtfinala ,,ajkule” će imati još jednu provjeru i to sa aktuelnim olimpijskim šampionom (sjutra od sedam). Još jedna lijepa prilika da se uhvati zalet i igrači naoružaju samopouzdanjem.

“Moramo biti na maksimumu. Vjerujem da ćemo imati energiju koju smo imali na prethodnim turnirima – da klupa skače kada se uradi nešto dobro, da bodre momke u bazenu, da to bude cjelina koja bi mogla da nas uvede u polufinale”, poručio je Ivović.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

SDT objavio snimak: I imovina Katnića i Lazovića predmet ispitivanja (VIDEO)

Srijeda, 17.04.2024 | 13:45

Specijalno državno tužilaštvo i Specijalno policijsko odjeljenje svakodnevno preduzimaju brojne radnje u cilju identifikacije imovine okrivljenih bivšeg policijskog funkcionera Zorana Lazovića i bivšeg specijalnog tužioca Milivoja Katnića, i to kako one koja je upisana na okrivljene i članove njihovih porodica, tako i one za koju postoji određeni stepen sumnje da je upisana na druga fizička i pravna lica, a čiji su stvarni vlasnici okrivljeni i članovi njihovih porodica, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

UHAPŠENA direktorica ASK-a Jelena Perović

Srijeda, 17.04.2024 | 13:36

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) blokirali su jutros zgradu Agencije za sprječavanje korupcije u kojoj vrše pretres.

"Bio sam SVJEDOK tome": Danijel Alibabić o razvodu Meline i Harisa Džinovića - "Moja žena je jako bliska sa..."

Srijeda, 17.04.2024 | 16:57

Danijel Alibabić gostovao je u  emisiji „Moj dan, Blic dan” i izrazio svoj stav povodom sve češćih razvoda koji se dešavaju na javnoj sceni.

Pojedini maturanti na eksterni ispit ipak došli sa telefonima: Umotali ih u aluminijsku foliju, pod izgovorom da su ponijeli sendvič

Srijeda, 17.04.2024 | 13:16

Maturanti crnogorskih srednjih škola juče su polagali maturski, odnosno stručni ispit iz predmeta Crnogorski, srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost, a prema ocjeni direktora Ispitnog centra Crne Gore Miloša Trivića, prvi ispitni dan prošao je u najboljem redu, bez nepravilnosti.

Martinović: Perović UHAPŠENA jer je koristila službeno auto VIŠE nego što u SDT-u smatraju da je trebalo

Srijeda, 17.04.2024 | 15:51

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) nije saopštilo konkretno kojim radnjama je direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović zloupotrijebila službeni položaj, a kako je u izjavi za Pobjedu rekao njen advokat Nikola Martinović, izgleda da je Perović procesuirana zato što je službeno auto koristila više nego što u SDT-u smatraju da je trebalo.

Rijana nije ODOLJELA novom trendu -"Idem pod nož, SIGURNA SAM"

Četvrtak, 18.04.2024 | 12:23

Jedna od najpoznatijih pjevačica današnjice priznala je da planira estetski zahvat, jer je nezadovoljna jednim dijelom svog tijela.

Glavni grad: Janković stručni ispit položio osam i po mjeseci nakon imenovanja

Četvrtak, 18.04.2024 | 12:19

Glavni grad je u ostavljenom roku izjavio žalbu ministru unutrašnjih poslova Danilu Šaranoviću na rješenje inspektora Direktorata za zaštitu i spašavanja kojim se zabranjuje rad v.d. komandira Službe zaštite i spašavanja Zdravka Blečića, jer prema nalazu ne ispunjava uslove za to radno mjesto, saopšteno je iz Glavnog grada.

DPS podržala inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici

Četvrtak, 18.04.2024 | 12:17

Demokratska partija socijalista podržala je inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici, koju su predstavnici nevladinih organizacija i pojedinci uputili premijeru Vlade, Milojku Spajiću, navodi se u saopštenju ove partije.

Glumac Metju Mekonahi OTKRIO ko je zaslužan za njegovu USPJEŠNU KARIJERU - "Učinili su me BOLJIM"

Četvrtak, 18.04.2024 | 12:11

Metju Mekonahi tvrdi da je očinstvo pozitivno uticalo na njegovu karijeru.

Rađenović: Odović i Spajić OBMANULI zakupce morskog dobra

Četvrtak, 18.04.2024 | 12:04

Predsjednik Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Blažo Rađenović optužio je ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janka Odovića i premijera Milojka Spajića da su obmanuli zakupce morskog dobra.

Žakelj pred Zadar - ŽELIMO da već sjutra osiguramo plasman u ČETVRTFINALE

Četvrtak, 18.04.2024 | 11:58

Košarkaši Budućnost Volija u petak od 19 sati igraju drugu utakmicu četvrtfinala Admiralbet ABA lige.

Kanje Vest OSUMNJIČEN za nanošenje povreda - Nepoznati muškarac napao njegovu ženu?

Četvrtak, 18.04.2024 | 11:50

Reper Kanje Vest optužen je da je udario muškarca u lice nakon što je navodno seksualno napao i neprikladno dodirivao njegovu suprugu u Los Anđelesu.

Tamara Radunović brani EVROPSKU BRONZU

Četvrtak, 18.04.2024 | 11:38

Tamara Radunović biće jedina crnogorska reprezentativka na prvenstvu Evrope u boksu u Beogradu

"Nisam glumila, jedva sam ostala ŽIVA" - Poznata glumica OTKRILA najgoru scenu u svom novom filmu

Četvrtak, 18.04.2024 | 11:27

Voditelj Džimi Falon je pohvalio rekavši da je dobro što malo po malo pobjeđuje svoje strahove.

Poznata manekenka OTKRILA TAJNU svog dobrog IZGLEDA

Četvrtak, 18.04.2024 | 11:13

Žizel Bundšen brazilska manekenka, usmjerila je svoju energiju nakon razvoda na izdavanje knjige o kuvanju kojom je označila povratak u javnost, a u njoj je otkrila kako živjeti uravnotežen život kroz ishranu, fizičku aktivnost i velnes.