Petak, 27.08.2021 | 13:35
IZVOR: Kolektiv.me

FOTO/VIDEO: Meduza, Satori i Bajaga za savršeno otvaranje SEA DANCE festivala!

„U momentu kada stigneš na Sea Dance, pomisliš – DA, OVO JE ŽIVOT! Samo na Balkanu se može vidjeti takvo kolektivno plesanje i uživanje u muzici!“ - Satori.




Foto: Sea Dance

Veliko finale ljeta i kruna sezone, Sea Dance festival počeo je sinoć na plaži Buljarica kod Budve. Poseban dan, ove sezone dodat kako bi se pojačala festivalska ponuda, bio je nošen fantastičnim i izuzetno inspirisanim nastupima Meduze i Satorija, kao i velikana roka ovih prostora Bajage i njegovih Instruktora. Hedlajneri su prve večeri biranim riječima govorili o lokaciji festivala, kao i o prilici da nastupaju pred brojnom publikom, jer je ovaj nastup jedan od rijetkih koji imaju ove godine. 

Više od 6.000 ljudi iz oko 30 zemalja svijeta dočekalo je svitanje uz glavnu binu Sea Dance-a, smještenu na pola metra od mora, a prava ludnica očekuje se večeras kad na Buljaricu stiže jedno od najvećih elektronskih imena današnjice Maceo Plex, praćen regionalnim muzičkim trendseterima – Tijanom T, Vojkom V, Foxom i Surrealom! Kako je i najavljeno, ulaz na festival bio je pod propisanim mjerama i kontrolom potrebnih kovid dokumenata što je rigorozno sprovođeno kako bi se od festivalskog prostora napravila potpuno bezbjedna zona. Uprkos dužem procesu organizacija ulaska, što je za neke značilo i brzo angtigensko testiranje, na ulazima ni u jednom trenu nisu zabilježena čekanja, niti gužve.

Foto: Sea Dance

Regionalna rok legenda Bajaga je sa svojim Instruktorima na Sea Dance donio pravi rokenrol. Nad tirkiznom uvalom odjekivali su vanremenski hitovi ovih muzičkih majstora, a najemotivnije je bilo kada su u glas sa publikom pjevali „Godine prolaze”, „Muzika na struju”, „Moji su drugovi”, „Tišina”, „Ti se ljubiš” i „Plavi safir”. „Vremeplov zvani Bajaga i Instruktori plovi već punih 36 godina i ovo je jedno od najljepših mjesta na koje je sletio”, rekao je Bajaga tokom nastupa.

Multitalentovani umjetnik Satori donio je magiju na otvaranje Sea Dance-a i kroz svoj jedinstveni live nastup, satkan od emocija i etno-elektronskog zvuka. Publika je imala priliku da čuje numere sa njegovog nadolazećeg albuma „Vinča“, a najveću pažnju zadobile su obrade tradicionalnih narodnih pjesama „Moj dilbere” i „Đelem đelem”. Satori je izrazio oduševljenje što je dio Sea Dance festivala: 

„U momentu kada stigneš, pomisliš – DA, OVO JE ŽIVOT! Samo na Balkanu se može vidjeti takvo kolektivno plesanje i uživanje u muzici".

Planetarno popularni producentski trojac Meduza, apsolutno oduševljeni lokacijom festivala, premijerno su predstavili jadranskoj obali svoj specifičan „Meduza sound“. Nastup su otvorili svojim novim remiksom pjesme „Bad Habits” od Eda Sheerana, dok su publiku do usijanja doveli festivalskim himnama kao što su „Piece of Your Heart“, „Lose Control“ i „Paradise“. 

Meduza; Foto: Sea Dance

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, koji je posjetio otvaranje festivala, izjavio je da Sea Dance vidi kao „krunu uspješne turističke sezone“.

„Ovo je događaj koji budi i afirmiše kosmopolitsku svijest, mislim da će u publici biti prisutno više od 40 nacionalnosti. Radujemo se ovakvim događajima i nadamo se da će ovakvih sadržaja u Crnoj Gori biti sve više. Organizatori su sve uradili da se poštuju epidemiološke mjere“, rekao je Abazović. 

Osnivač i direktor Exita i Sea Dance-a Dušan Kovačević istakao je da su pokazali da se čak i u pandemijskim uslovima festivali mogu održati, ako se epidemiološke mjere sprovode rigorozno.

„S Exitom smo razbili stigmu da su veliki događaji protivnici javnog zdravlja. Ovogodišnji festival je prilagođen pandemijskoj godini, ali smo istovremeno izuzetno zadovoljni interesovanjem stranih državljana i turista. Sea Dance festival je, kao i EXIT u Srbiji, pokrenuo kampanju za vakcinaciju, to je jako važna društvena aktivnost jer kod mladih postoji najveće nepovjerenje prema vakcinisanju“, dodao je Kovačević.

Drugo veče Sea Dance festivala obećava podjednaku zabavu, uz predstavnike regionalne hip-hop scene i novi talas trep izvođača, kao i sam vrh svjetske elektronske scene. Uvertiru za večerašnji program na Visa DANCE PARADISE powered by Budva Tourism Organisation of Budva Municipality bini u 20 sati napraviće dio Radio Katakomba ekipe, dok će u 21:25 stejdž preuzeti sarajevsko-francuska trep princeza Muha. Budvanski reperi Radio Katakomba bacaće rime od 22 časa, a uigrani tandem - trep guru Fox i njegov partner u gasu Surreal na scenu staju od 23 sata.

U ponoć će svoj nastup početi maestralni Vojko V, nakon kojeg u 01:20 slijede Raven TK b2b Proximus, dok će glavnu binu u 03:00 sata preuzeti jedan od najvećih elektronskih umjetnika današnjice, Maceo Plex. Program će, nastupom od 05:00 zaokružiti Tijana T, bez sumnje jedna od najtalentovanijih di-džejeva ovih prostora s impresivnom internacionalnom karijerom.

Trećeg dana festivala, u subotu 28. avgusta, na glavnom stejdžu nastupiće Tale Of Us, Sajsi MC, Klinac, Ognjen i domaćini Audiostorm, P.S, O.G. feat Distortion i Necke, a posljednjeg festivalskog dana, u nedelju 29. avgusta, na Sea Dance stižu Boris Brejcha, Topic, Ann Clue, Senidah, Who See, z++ i 84Bit.

U skladu s važećim epidemiološkim mjerama u Crnoj Gori, ulaz na festival će biti ograničen na one posjetioce koji imaju dokaz da su primili najmanje jednu dozu vakcine protiv Kovida-19, ili negativan PRC test ne stariji od 72 sata, ili pozitivan nalaz PCR testa stariji od 14, a ne stariji od 180 dana (što je dokaz da je posjetilac preležao Kovid-19), ili negativan brzi antigenski test BAT, ne stariji od 48 sati. Sea Dance je obezbijedio posjetiocima brze testove po povlašćenim cijenama, u iznosu od pet evra. Testiranje će se obavljati na plaži Buljarica, ispred festivalskih kapija, do nedjelje 29. avgusta. Radno vrijeme punktova je od 18:00 do 02:00, a testiranje se plaća na licu mjesta. Testiranje plaćaju posjetioci koji su kupili ulaznice, koji imaju pozivnice, odnosno besplatne ulaznice, kao i oni koji imaju VIP ulaznice ili VIP pozivnice, a sprovodiće ga medicinski radnici Doma zdravlja Podgorica.

Ulaznice dostupne na festivalskim kapijama

Cijena četvorodnevnih kompleta festivalskih ulaznica za Sea Dance je 50 Eur, dok jednodnevne ulaznice posjetioci mogu kupiti po cijeni od 20 Eur. Sve ulaznice se mogu kupiti putem Gigstix prodajne mreže, a dostupne su i na festivalskim kapijama. Više informacija može se naći na zvaničnom sajtu festivala. Ulaznice kupljene za izdanje 2020. važe za ovogodišnji festival.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Karte za Montenegro Beer Fest u prodaji: Kerber i Buč Kesidi prvi otkriveni, a čeka nas još iznenađenja!

Subota, 20.04.2024 | 15:47

Cetinje će i ovog ljeta biti epicentar vrhunske zabave jer se četvrti Montenegro Beer Fest održava 26. i 27 . jula 2024. godine. Ovogodišnje izdanje festivala za sva čula donosi uzbudljiv novi koncept sa čak sedam regionalnih zvijezda. Za sada nam je poznato da će neki od njih biti ljevoruki Indi rokenrol, elektro, disko, duo iz Pančeva, Buč Kesidi, kao i bend koji već četiri decenije publici nudi najkvalitetniji rok, Kerber. Organizatori će nam blagovremeno otkrivati i preostalih pet regionalnih zvijezda.

Još jedna SPEKTAKULARNA PROSLAVA 21. maja - U Bar stiže Gibonni

Četvrtak, 11.04.2024 | 13:36

Proslava 21. maja u Baru.

VIDEO - Počelo Proljeće u Kotoru: Kultna YU Grupa i VIS Tetra priredili veliku r’n’r feštu

Subota, 06.04.2024 | 10:00

Proljećnim koncertom “VIS Tetra” i kultne “Yu Grupe” sinoć je počeo program nove manifestacije u organizaciji Turističke organizacije Kotor - “Proljeće u Kotoru”.

Jadranka Barjaktarović i Severina 21. MAJA na Cetinju - Manifestacija „Maj u hiljadu boja“, nastupiće i ove MUZIČKE ZVIJEZDE

Četvrtak, 04.04.2024 | 10:20

Povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu organizuju manifestaciju „Maj u hiljadu boja“ koja će biti održana od 17. do 22. maja.

Od osnivača RATM do braće Cavalera: Gitarski zvuk na Exitu pojačava preko 30 bendova!

Srijeda, 03.04.2024 | 14:39

Furiozni rifovi odjekivaće Petrovaradinskom tvrđavom ovog jula na EXIT festivalu!

Advokati Do Kvona PODNIJELI žalbu: "Gola sila za interese lukrativnog ministra pravde"

Utorak, 23.04.2024 | 13:11

Advokati Do Kvona, Goran Rodić i Marija Radulović podnijeli su žalbu protiv rješenja Višeg suda u Podgorici, koji je utvrdio da su ispunjene pretpostavke za izručenje kripto-tajkuna i Južnoj Koreji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD)

"Nemojte se čuditi ako se ZAMONAŠIM“ - Edita ISKRENO o unutrašnjim borbama i psihoterapiji

Utorak, 23.04.2024 | 12:52

Poznata pjevačica Edita Aradinović iskreno je progovorila pred fanovima i otkrila detalje svojih unutrašnjih borbi, pa se osvrnula na stanje u muzičkoj industriji.

TRIK za fugne kao nove - Očistite ih na BRZ i LAK način

Utorak, 23.04.2024 | 12:40

Sada je vrijeme da vaš toalet zablista.

Eraković: Jovanovski će biti NA ČELU Komisije za praćenje uspostavljanja softvera

Utorak, 23.04.2024 | 12:28

Poslanik DPS-a Jevto Eraković saopštio je danas da će profesor doktor Srđa Jovanovski biti na čelu Komisije koja će raditi na pripremi tendera za dobijanje softverskog rješenja za kontrolu podataka prikupljenih tokom poipisa.    

Nikolić: U Crnoj Gori cijene veće nego u razvijenijim zemljama EU, kažite građanima šta će biti sa fondom PIO

Utorak, 23.04.2024 | 12:22

Šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić tokom jučerašnje skupštinske rasprave osvrnuo se na planiranu reformu penzionog sistema.

INCIDENT - Alek Boldvin ženi UZEO telefon iz ruke: Tražila od njega da IZGOVORI DVIJE RIJEČI (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 12:04

Video-snimak sukoba glumca Aleka Boldvina sa propalestinskom protestantkinjom postao je viralan na društvenim mrežama.

UP - U Budvi uhapšen osumnjičeni za nasilje u porodici

Utorak, 23.04.2024 | 11:58

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Budva lišili su slobode N.R. (49) sa Kosova, sa boravkom u Budvi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Piperović: Predložićemo SDT- u da SASLUŠA Zdravka Krivokapića

Utorak, 23.04.2024 | 11:55

Odbrana uhapšenog Zoran Lazovića danas će Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) predložiti da se u postupku u kom je slobode lišen nekadašnji tajni agent, u svojstvu svjedoka, sasluša bivši premijer Zdravko Krivokapić.

Vuković: Odluka o imenovanju Zenovića POLITIČKI LEGITIMNA, ali i veoma PROBLEMATIČNA

Utorak, 23.04.2024 | 11:46

 Potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vuković  saopštio je da Odluka o imenovanju nosioca liste PES-a u Budvi politički je legitimna, ali i veoma problematična, da ne kaže da je  neodgovorna, u odnosu na najvažniji vanjskopolitički interes Crne Gore - članstvo u EU.

Đukanović: GRIJEŠI onaj, ako u lisicama nad kojima likuje, na rukama drugih ljudi, NE PREPOZNAJE svoje lisice sjutra

Utorak, 23.04.2024 | 11:38

Nekadašnji predsjednik države, Vlade i DPS-a Milo Đukanović ocijenio je da je u Crnoj Gori na sceni politički revanšizam kao nova stranica tradicije crnogorskih osveta.