Nedjelja, 12.09.2021 | 14:25
IZVOR: Vijesti.me

Budućnost: POKRADENI smo u Nikšiću, tuđe nećemo, ali svoje ne damo

"Ono što nam pripada na terenu i što naši igrači i stručni štab zasluže - neće niko otimati. Pogotovo ne na način na koji je to uradio arbitar Mileta Sćepanović u Nikšiću", stoji u saopštenju.




Foto: Screenshot YouTube/FK Budućnost Podgorica

Budućnost je u najvećem derbiju crnogorskog prvenstva protiv Sutjeske "direktno oštećen (iliti pokraden) od glavnog sudije meča Milete Šćepanovića", saopštio je podgorički klub.

U saopštenju se navodi da je "spornih odluka arbitra iz Podgorice bilo više, ali prelomna koja je direktno uticala na ishod utakmice se desila u 50. minutu... pri rezultatu 0:0 - Ivanovića je pred očima kompletne crnogorske javnosti u kaznenom prostoru oštro srušio igrač domaćih Bubanja i kada su svi očekivali da glavni sudija dosudi kazneni udarac za naš tim (i na stadionu i pored malih ekrana), Šćepanović je samo 'zažmurio' na očiglednu situaciju".

"Da je Šćepanović morao da pokaže na bijelu tačku, govori činjenica da je bio odlično postavljen i da se sve desilo upravo ispred njega - na nekih par metara. Arbitar koji ima FIFA značku nije mogao da ne vidi čist penal, pa se postavlja logično pitanje: da li je Šćepanović namjerno 'zažmurio' i time direktno uticao na rezultat u crnogorskom derbiju?", navodi se u saopštenju.

Iz kluba ističu i da "Šćepanović kao Podgoričanin nije smio da dobije da vodi utakmicu Budućnosti u okršaju sa Sutjeskom, jer se dan prije utakmice digla 'hajka' i pritisak kako Podgoričanin svira Podgoričanima u Nikšiću i kako to već unaprijed nešto govori".

Iz Budućnosti navode da se "Mileta Šćepanović dokazao kao neko ko ne razumije fudbal i ne čita igru... pa je pravo pitanje šta radi Sudijska komisija FSCG i koga regrutuje za glavne arbitre".

U saopštenju se navodi da je Budućnost ćutala "prošle sezone (proljećnji dio) gdje je takođe bilo kardinalnih grešaka na račun naše ekipe, ali je obrazloženje od strane arbitara bilo - ‘što se žalite, 'bježite' 20 bodova najbližem?”

"Da li je nama neko poklonio tu prednost pitali smo se tada? Da li to znači da, ako smo pokazali najveću superiornost od kako se igra crnogorska liga, treba neko da 'vježb'” na nama i uskraćuje ono što nam pripada?", navodi Budućnost, uz napomenu da "klub još boli teška eliminacija iz Evrope", ali uz opasku da "sa sličnim suđenjem kao u derbiju i generalno kompletnim suđenju na nivou lige, teško da možemo da iskoračimo sa dna na kome je domaće prvenstvo".

Budućnost navodi da je drastično oštećena i protiv Podgorice i Dečića, ali da "više nema ćutanja".

"Ono što nam pripada na terenu i što naši igrači i stručni štab zasluže - neće niko otimati. Pogotovo ne na način na koji je to uradio arbitar Mileta Sćepanović u Nikšiću", stoji u saopštenju.

Od nadležnih organa FSCG, Budućnost traži izuzeće Šćepanovića sa svih utakmica Budućnosti Podgorica do kraja sezone, kao i "drakonsku kaznu za Šćepanovića".

"Ukoliko izostane reakcija Fudbalskog saveza Crne Gore i ljudi koji odlučuju i koji rukovode takmičenjem Telekom Prve lige nakon ovakvog sramotnog i perfidnog suđenja u crnogorskom derbiju, mi kao klub nećemo sjedjeti skrštenih ruku. To mora da bude svima jasno", navodi Budućnost uz zaključak:

"Tuđe nećemo, ali svoje ne damo!".

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Hu
12.09.2021 16:49

Sad cemo oko svega sami kako zelimo da resavamo

0 0

OBLAČNO sa SUNČANIM INTERVALIMA - Pročitajte šta nam najavljuju meteorolozi za ČETVRTAK

Srijeda, 24.04.2024 | 22:04

U četvrtak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Odžić Mikijelju: Otkud vam POMISAO da bi sa vama uopšte sarađivali

Srijeda, 24.04.2024 | 22:00

Nosilac liste građanske koalicije SDP, SD i LP Petar Odžić saopštio je da ta koalicija nikada nije ni razmišljala o saradnji sa koalicijom ”Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj. On je reagovao na saopštenje Mikijelja u kome se navodi da ta koalicija ne želi saradnju sa DPS, SDP i "satelit grupama".

Majke Srebrenice POZVALE Spajića da javno saopšti STAV o Rezoluciji UN o Srebrenici

Srijeda, 24.04.2024 | 21:51

"Majke Srebrenice" i pozvale premijera Milojka Spajića da javno saopšti stav o Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici.

Crvena Zvezda SAVLADALA Partizana i izborila novo FINALE KUPA

Srijeda, 24.04.2024 | 21:42

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Partizan sa 2:0, i tako izborili plasman u finale Kupa Srbije.

Četiri horoskopska znaka koje tokom proljeća očekuje mnogo LIJEPIH STVARI

Srijeda, 24.04.2024 | 21:35

Proljeće je po mnogima najljJepše doba godine, ono u kojem se priroda budi, a mnogima se popravlja i raspoloženje.

"Birači "selice" NAJVEĆI PROBLEM u Šavniku, politički dijalog jedina opcija"

Srijeda, 24.04.2024 | 21:25

Birači "selice" najveći su problem što se tiče šavničkih izbora, a politički dijalog je jedina opcija za rješenje ove i više nego komplikovane političke situacije, ocijenili su sagovornici emisije "Okrugli sto" na TVCG.

Mikijelj: NEMA razgovora sa DPS, SDP i "satelit partijama", i ostale partije da se JASNO IZJASNE

Srijeda, 24.04.2024 | 21:01

Nosilac liste koalicije "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" na predstojećim lokalnim izborima Mladen Mikijelj kazao je da ta koalicija neće razgovarati o postizbornoj koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), Socijaldemokratskom partijom (SDP) i kako je kazao "satelitskim listama" i pozvao sve stranke da se jasno izjasne po tom pitanju.

Radonjić će morati sačekati TITULU - Crnogorskom stručnjaku IZMAKAO evropski trofej

Srijeda, 24.04.2024 | 20:51

Dejan Radonjić će morati da se strpi za jubilarni 30. trofej u trenerskoj karijeri.

Zbog Evrovizije PORASLO INTERESOVANJE putnika za OVAJ GRAD

Srijeda, 24.04.2024 | 20:39

Groznica  koja prati takmičenje  za pjesmu Evrovizije uticala je na povećanje internetskih pretraživanja za putovanja u grad Malme za 176 posto u periodu  između sseptembra 2023. i aprila 2024., objavila je u srijedu španska firma za online rezervacije putovanja eDreams ODIGEO.

Nakon sukoba u VIP loži tivatskog Arsenala, podnijete PREKRŠAJNE PRIJAVE protiv više osoba

Srijeda, 24.04.2024 | 20:26

Nakon verbalnog, a potom fizičkog konflikta članova rukovodstava fudbalskih klubova Arsenal iz Tivta i Mornar iz Bara 21. aprila, policijski službenici su protiv više lica podnijeli prekršajne prijave zbog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.