Utorak, 21.09.2021 | 20:20
IZVOR: rtcg.me

U kompaniji TO Montenegro ZADOVOLJNI rezultatima: Od prodaje karata 4 miliona

U kompaniji To Monenegro zadovoljni su rezultatima za tri i po mjeseca od prvog leta. Prihod je četiri miliona od prodaje karata, a prevezeno je 70 hiljada putnika, kazao je TVCG izvršni direktor Predrag Todorović.




Foto: Vlada Crne Gore; arhiva

Više od 850 redovnih letova, ogroman broj putnika i destinacija nije teško pao zaposlenima nakon velike pauze zbog pandemije korone.

"Svakako je zadovoljstvo jer profesija je takva koja se voli. Pauze nam nijesu nešto što nam odgovara i svakoko je zadovoljstvo. Velika većina naših kolega u svijetu je i danas bez posla i još uvijek su prizemljeni i nadam se da će se stvari što prije stabilizovati i da ćemo nastaviti da radimo kao nekad", kazao je kapetan Milan Drobnjak.

"Avion je naša svakodnevnica, naše radno mjesto i normalno je da je ovaj period pauze koji je nastao zbog ove pandemije na sve nas uticao i na privatnom nivou i na poslovnom novou, tako da nije nam bilo lako u periodu dok nijesmo radili i svaki povratak je unio neku radost i neku radost svima nama", dodala je perserka Ivana Tomašević.

Zbog brzine osnivanja kompanije koja je za kratko vrijeme postala konkurentna zainteresovali su se mnogi u avio industriji, pa je Todorović gost na brojnim događajima širom Evrope gdje govori o crnogorskom iskustvu. O svemu tome ovih dana priprema priču i magazin Forbs.

U kompaniji Air Montenegro, nakon tri ipo mjeseca leta, podvlače crtu: zadovoljni su urađenim.

"Do sada smo prihodovali odnosno prodali karata u vrijednosti od preko 4 miliona eura od osnivanja što je izuzetan rezultat jer smo imali jako kratak period komercijalizacije", kazao je izvršni direktor Predrag Todorović.

Dobar početak od 70.000 prevezenih putnika sa više svjetskih destinacija od Beograda, Frankfurta, Istanbula, do Jerevana i Tel Aviva, zaustavila je pandemija korone.

"Mi s jedne strane ne možemo da letimo u Rusiju. S druge strane imamo velike limite da letimo ka Zapadnoj Evropi zbog korona situacije. Naš zadatak u narednom periodu je da tu situaciju popravimo i dovedemo je u svoju korist kako bi imali otvorena vrata ka raznim tržištima", dodao je Todorović.

Osnivački kapital To Montenegra je 30 miliona eura, podsjeća Todorović. Do sada im je Vlada uplatila 26 miliona a uskoro očekuju preostala 4. Gubitak od 1,3 miliona, u nacionalnom avio prevozniku objašnjavaju ulaganjem i postavljanjem na noge nove kompanije kako bi što prije bila samoodrživa.

"U industriji prosjek je otprilike godinu dana od dana kada se kreira kompanije do dana dok ne počne da leti i generiše prihode. Mi smo taj rok skratili na 3 i po mjeseca što je nevjerovatan rezultat na koji svi možemo da budemo ponosni", kazao je Todorović.

Osnivanjem kompanije To Montenegro, država je uštedjela 30 miliona eura, ističe Todorović. U floti sada imaju dva svoja aviona Embraer 195 sa po 116 sjedišta, a do skoro su koristili iznajmljeni avion Germany airways-a.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Odović: Na prostorni plan stiglo više od 200 PRIMJEDBI, činimo sve da ga USVOJIMO u septembru

Petak, 19.04.2024 | 15:09

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović kazao je da u tom resoru rade sve da prostorni plan bude donijet najkasnije u septembru.

EPCG i CGES potpisali Ugovor o agregatu A8 za Hidroelektranu Perućica

Petak, 19.04.2024 | 14:33

Izvršni direktori Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), Ivan Bulatović i Ivan Asanović, potpisali su danas u Podgorici Ugovor o izgradnji infrastrukture za priključenje agregata A8 u Hidroelektranu (HE) Perućica (snage 58.5 MW) na prenosni sistem.

Asanović: LIDL kupio zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice i logističkog centra

Petak, 19.04.2024 | 12:32

Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila im je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj Opštini gdje bi otvorila logistički centar.

Monteput: Elektronska naplata putarine – NIŽA CIJENA tag uređaja i niži iznos minimalne uplate

Petak, 19.04.2024 | 11:49

Kompanija Monteput d.o.o. kreće sa akcijskom prodajom tag uređaja za elektronsku naplatu putarine.

Radnici podgoričke Čistoće najavili štrajk od ponedjeljka, NE PRISTAJU na smanjenje plate

Petak, 19.04.2024 | 11:10

Nakon što je objavljeno da u Čistoći planiraju da aprilsku zaradu smanje za 10 odsto, zaposleni u tom preduzeću danas su zaprijetili štrajkom od ponedjeljka ukoliko do toga dođe.

OSUĐENA obožavateljka koja je slavnom pjevaču poslala 8 000 pisama za MJESED DANA

Petak, 19.04.2024 | 16:24

Žena koja je uhodila Hari Stajlsa zatvorena je i zabranjeno joj je odlaziti na njegove nastupe.

Nikolić: Šta predsjednik Skupštine Crne Gore RADI na vježbama vojske Republike Srbije i koga tamo PREDSTAVLJA?

Petak, 19.04.2024 | 16:13

Šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić pitao je danas tokom skupštinskog zasijedanja potpredsjednika Skupštine iz redova PES-a Borisa Pejovića, šta predsjednik Skupštine Crne Gore radi na vježbama vojske Republike Srbije na Pešterskoj visoravni i koga tamo predstavlja.

Brat OSUMNJIČENOG za ubistvo Danke Ilić PREMINUO nasilnom, a ne prirodnom smrću

Petak, 19.04.2024 | 16:09

D. D. (40), brat jednog od osumnjičenih za nestanak i smrt dvogodišnje djevojčice D. I., umro je nasilnom smrću 7. aprila u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici u Boru, ustanovljeno je vještačenjem Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, saznaje Radar.

Dukaj POZVAO Fudbalski savez da preispita rad Disciplinske komisije: "Nasilju NIJE MJESTO na sportskim takmičenjima"

Petak, 19.04.2024 | 16:03

Pozivamo Disciplinsku komisiju Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) da primjenjuje odredbe propisa koje tretiraju ponovljene incidente na sportskim takmičenjima, kazao je politički direktor Albanske alternative Maraš Dukaj.   

Osnovni sud: Štrajk prosvjetara NEZAKONIT

Petak, 19.04.2024 | 15:55

Osnovni sud u Podgorici utvrdio je da je granski štrajk Sindikata prosvjete Crne Gore bio nezakonitost.

TUGA na svjetskoj muzičkoj sceni: PREMINULA DOBITNICA Gremija

Petak, 19.04.2024 | 15:37

Dobitnica Gremi nagrade i bivša takmičarka Američkog Idola preminula je u 47. godini.

Adžić: "Spajić BJEŽI od kontrolnog saslušanja, uz pomoć Mandića i Lakovića ponižava Skupštinu"

Petak, 19.04.2024 | 15:25

"Laković i Mandić su po ko zna koji put omogućili Spajiću da ponizi Skupštinu Crne Gore, ovog puta sa odlaganjem kontrolnog saslušanja za čak 26. jun i to u formi iza zatvorenih vrata", istakao je Filip Adžić povodom odluke predsjednika skupštinskog odbora za odbranu i bezbjednost da saslušanje premijera Spajića i ministra unutrašnjih poslova Šaranovića zakaže za 26. jun.

Fanovi će biti IZNENAĐENI - Poznati pjevač se ODLUČIO na veliki korak?

Petak, 19.04.2024 | 15:22

Mnogi željno iščekuju njegov povratak na muzičku scenu i nove pjesme. 

NAJAVE METEOROLOGA - Evo od kada nas ponovo OČEKUJE PORAST TEMPERATURE

Petak, 19.04.2024 | 15:16

Iako je april bio najtopliji mjesec od kad su počela mjerenja, pa su naglo pale temperature, za proljeće nijesu neuobičajene ovakve temperaturne razlike, kazao je u "Bojama jutra" šef Meteo centra TV Vijesti Dušan Pavićević.

Odović: Na prostorni plan stiglo više od 200 PRIMJEDBI, činimo sve da ga USVOJIMO u septembru

Petak, 19.04.2024 | 15:09

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović kazao je da u tom resoru rade sve da prostorni plan bude donijet najkasnije u septembru.