Petak, 22.10.2021 | 21:08
IZVOR: gradski portal

Janković: Hitno IZMIJENITI ZAKONE u oblasti zaštite i spašavanja

Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada uputila je nakon završetka ljetnje požarne sezone, inicijativu Skupštini da se po hitnom postupku oformi radna grupa koja bi izvršila izmjene i dopune Zakona o zaštiti i spašavanju, Krivičnog zakonika, Zakona o prekršajima i ostalih zakona vezanih za našu oblast, rekao je gostujući u emisiji “Lice Podgorice” komandir Službe zaštite i spašavanja Goran Janković.

 




Foto: Facebook/Služba zaštite i spašavanja - Glavni grad Podgorica

On je istakao da su izmjene prijeko potrebne kako bi Služba spremno dočekala narednu požarnu sezonu.

Janković je kazao da su ljetos više puta podnijeli krivičnu prijavu protiv NN lica zbog podmetanja požara na teritoriji Podgorice, ali da nemaju informaciju jesu li nadležni nekog procesuirali.

Osvrćući se na minulu ljetnju sezonu požara, Janković je naglasio da ju je obilježila potpuna opsada Gorice i pokušaj potpune devastacije brda.

“Imali smo pokušaj podmetanja požara na brdu Ljubović”, dodao je on.

Broj požara, naveo je Janković, ne odstupa od prošle godine, ali da zabrinjava što dolazi do požara na zelenim površinama i na Trgu Nezavisnosti gdje su ljetos gorjele ukrasne palme.

Podsjetio je da je podmetanja požara bilo na Draču i Starom aerodromu.

Janković je ukazao da jedan dio sugrađana ne spaljuje otpad onako kako bi trebalo, naročito u ljetnjim mjesecima, te da na taj način dolazi do velikih požara.

Sezona grijanja je, dodale Janković, peruod kada vatrogasci takođe imaju “pune ruke posla”. On ističe da su požari koji izbijaju u zatvorenom prostoru teži za sanaciju. Janković je apelovao na građane Podgorice da dobro iskontrolišu uređaje za grijanje prije nego počnu da ih koriste, i da osiguraju svoje objekte.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

NAJPOŽELJNIJI muškarci rađaju se u ova TRI ZNAKA

Utorak, 16.04.2024 | 13:21

Oni važe za harizmatične, neodoljive, šarmantne, džentlmene... Da li već znate nekog takvog?

OBARA REKORDE - Luka Dončić NAJBOLJU STRIJELAC NBA lige

Utorak, 16.04.2024 | 13:08

Luka Dončić najbolji je strijelac NBA lige u tekućoj sezoni.

Marko Kovačević NOVI POSLANIK u Skupštini Crne Gore

Utorak, 16.04.2024 | 13:03

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević novi je poslanik u Skupštini Crne Gore. O tome je obavijestila potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović.

Crna Gora - U školama i vrtićima od septembra NOVI NAMJEŠTAJ

Utorak, 16.04.2024 | 12:55

Narednu školsku godinu sve osnovne i srednje škole, kao i vrtići trebalo bi da počnu sa novim inventarom u učionicama, najavila je ministarka prosvjete Anđela Jakšić-Stojanović.

Monteput: Korisnici elektronske naplate putarine u CG, sada mogu da plaćaju putarinu elektronskim putem i u Srbiji

Utorak, 16.04.2024 | 12:49

Korisnici elektronske naplate putarine u Crnoj Gori sada mogu da plaćaju putarinu elektronskim putem i u Srbiji putem jedinstvenog tag uređaja, zahvaljujući aktiviranju platforme toll for all - T4A, saopšteno je iz Monteputa.

"Boga mi to je 5.000 KALORIJA po doručku": Jokić otrkio šta voli da jede, pa NASMIJAO SVE (VIDEO)

Utorak, 16.04.2024 | 12:45

Jokić se raspričao o svojim navikama u hotelima.

CNP: Predstava “671-LOV” u Kraljevskom pozorištu Zetski dom

Utorak, 16.04.2024 | 12:45

Predstava “671-LOV”, prema tekstu i u režiji mlade crnogorske autorke Hane Rastoder, u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta, biće izvedena u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju u srijedu 17. aprila s početkom u 20 sati.

JAKA KIŠA I VJETAR - Za danas i sjutra IZDAT NARANDŽASTI meteoalarm

Utorak, 16.04.2024 | 12:37

Izdat meteoalarm.

Objavljena lista - Pljevaljski sir među deset NAJBOLJIH NA SVIJETU

Utorak, 16.04.2024 | 12:33

Objavljena je lista 10 najboljih sireva na svijetu u 2023. i 2024. godini, prema podacima koje je prikupio kulinarski magazin Taste Atlas.

Demokrate predlažu POVEĆANJE JEDNOKRATNE NAKNADE za novorođenčad, iznosi od 1.000 do 2.500 eura

Utorak, 16.04.2024 | 12:31

Demokratska Crna Gora predala je parlamentu Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kojim se predlaže povećanje jednokratne naknade za novorođeno dijete.