Ponedjeljak, 29.11.2021 | 17:45
IZVOR: investitor.me/Vijesti.me

UŽIVANJE na dva povezana kolašinska skijališta koštaće 25 EURA dnevno?

Cijena dnevnog ski-pasa za objedinjenu ponudu dva kolašinska skijališta, državnog Kolašin 1600 i privatnog Kolašin 1450, iznosiće 25 eura predstojeće zimske turističke sezone, saznaju “Vijesti” nezvanično.




Foto: Skijališta Crne Gore

Menadžmet Skijališta Crne Gore i Ski centra Kolašin 1400, međutim, još nijesu dogovorili kako će biti dijeljen prihod od ski-pasova. No, prema nazvaničnim informacijama, i to bi trebalo da bude poznato tokom prve sedmice decembra.

Povezivanje svih ski-staza na Bjelasici predstojeće zime omogućiće nova žičara K7, koja je koštala blizu devet miliona eura. Na državnom ski-centru je izgrađeno i 10,5 kilometara novih staza. Tako će, računajući infrastrukturu oba kolašinska skijališta, na Bjelasici biti u funkciji 45 kilometara staza.

Ranije su iz Skijališta Crne Gore “Vijestima” rekli da “jedinstvena ski-karta dalje zahtijeva angažovanje renomiranih kompanija, u cilju izrade programskih algoritama”.

”Na taj način biće utvrđen i uređen način raspodjele ostvarenog profita između ski-centara. Naravno, uz uvažavanje svih relavantnih činjenica i podatka, koji utiču na precizno utvrđivanje doprinosa svakog ski-centra u ostvarivanju ukupnog prihoda, te u konačnom način pravične i odgovorne raspodjele ostvarenih finansijskih sredstava”, rekao je ranije direktor Skijališta Crne Gore Đuro Milošević.

Izgradnja nove šestosjedne žičare, čija je dužina 1,5 kilometara, a kapacitet 2,500 skijaša na sat, još nije završena, a u toku su završni radovi. Nakon toga će uslijediti testiranje i puštanje u rad, kazali su nezvanično u Skijalištima.

Ski-centri na Bjelasici zvanično će biti otvoreni krajem decembra.

Skijališta Crne Gore planiraju relizaciju još nekoliko projekata, kojim nastoje da obogate ponudu.

”Planirana je izgradnja novog ski-poligona za obuku početnika skijaša koji će se sastojati od pokretne trake dužine 90 metara i edukativnih igračaka za djecu Takođe, biće prošireni kapaciteti parking prostora za 250 mjesta. Ponuda postojeće skijašnice biće osavremenjena nabavkom novih 200 pari skija i 30 komada bordova. Nabavićemo i dva nova najsavremenija tabača za uređivanje skijaških staza”, obećao je Milošević ranije.

KOMENTARI (3)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Iva
29.11.2021 19:00

Toliko košta u Alpima gdje ima po 20-ak staza.A na ove 2 se veći dio dana provede u redovima! Precijenjeno! 15e je sasvim dovoljno!

19 1
Pero
29.11.2021 21:47

Pa nije realno kad je do sad bilo 15e za jedno skijaliste.. 20e je ok recimo.. ali da barem uvedu neke pakete kao na kop recimo. Da jednom uzmes 10dnevni ski pas ali da ides u koje god dane ti oces da ne moras vezati 10 dana I da taj ski pas odma platis po nekoj cijeni od oko 160-170e.. jer realno sezonski ski pas se isplati ako neko ide po 20 dana u sezoni. A u koroni nije nista sigurno oce li vikend zatvarat kao prije.

8 0
Pero
29.11.2021 21:50

I proste im bile i 25e cijena samo da oce bit staze tabane svaki dan. Cak nekad i u toku dana kad propane zbog sucna pa omeci teren. I da ne bude guzve previse i bice fino skijaliste. I raduje me ovo ako ce bit ova neka staza za pocetnike da ne idu na onu baby zicz koja umori svakoga da bi se spustio 30m na blagu padinu. :)

4 2

Radulović: Startovala kampanja “Bezbjednost počinje od tebe”

Utorak, 23.04.2024 | 11:37

U proteklih šest godina u željezničkom saobraćaju dogodilo se 319 nezgoda u kojima je 21 osoba nastradala, a samo u prošloj godini njih deset, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović na početku kampanje “Bezbjednost počinje od tebe”.

Đoković NE ODUSTAJE - " Želim ZLATO u Parizu i nastup u Los Anđelesu 2028.

Utorak, 23.04.2024 | 11:34

Iako uskoro puni 37 godina, legendarni teniser Novak Đoković planira još dugo da zabavlja sve koji vole ovaj sport.

URA: SDT-u puna podrška da nastavi sa započetim aktivnostima

Utorak, 23.04.2024 | 11:29

Građanski pokret URA pruža iskrenu podršku Glavnom specijalnog državnom tužiocu Vladimiru Novoviću, načelniku Specijalnog policijskog odjeljenja Predragu Šukoviću i svim zaposlenim u Specijalnom državnom tužilaštvu da nastave sa započetim aktivnostima čiji je cilj usmjeren ka ostvarivanju vladavine prava i sveobuhvatne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Znate li zašto biste trebali POTOPITI U VODI orahe prije konzumacije?

Utorak, 23.04.2024 | 11:24

Orasi su veoma nutritivno bogate namirnice, čiji spojevi podržavaju zdravlje srca smanjujući upalu i poboljšavajući nivo holesterola.

"Radnici Instituta Simo Milošević POČEČE ŠTRAJK ako im Vlada NE ISPLATI zarade koje im se duguju"

Utorak, 23.04.2024 | 11:10

Radnici Instituta Simo Milošević počeće štrajk za dva dana ako im Vlada ne isplati zarade koje im se duguju.

Nemile scene - POGLEDAJTE TUČU u loži stadiona Arsenala (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 11:01

Svađe, koškanje, pa i tuče igrača su česte pojave na sportskim događajima. 

"Ne liči na SEBE"- Keli Ozborn IZNENADILA TRANFORMACIJOM (FOTO/VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 10:50

Usprkos brojnim nagađanjima nakon što je izgubila 38 kilograma nakon rođenja svog prvog djeteta, Keli Ozborn negira daje uzimala Ozempik.

Da li je REZANI HLJEB iz kese OPASAN po ZDRAVLJE?

Utorak, 23.04.2024 | 10:34

Nasječeni hljeb u kesici često se smatra praktičnom i brzom alternativom za svakodnevnu konzumaciju. Međutim, ova pogodnost krije zdravstvene rizike koje ne bi trebalo zanemariti

U ovoj DRŽAVI vlažne maramice koje sadrže plastiku BIĆE ZABRANJENE do ljeta

Utorak, 23.04.2024 | 10:23

Vlažne maramice koje sadrže plastiku biće zabranjene za prodaju u Britaniji, a zakon će biti donijet prije ljeta kako bi se spriječilo da mikroplastika zagađuje rijeke i plaže.

Aleksandra Prijović podijelila NAJLJEPŠE momente - "Podgorice, HVALA za dvije NEZABORAVNE NOĆI" (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 10:11

U okviru svoje turneje “Od istoka do zapada”, jedna od najpopularnijih pjevačica Aleksandra Prijović, održala je i dva koncerta u prepunoj "Morači" u Podgorici.