Petak, 14.01.2022 | 09:52
IZVOR: rts.rs

Del Potro u problemima: Otac potrošio 30 MILIONA DOLARA i doveo sina na ivicu BANKROTA?

Teniski svijet ovih dana potresaju vijesti koje izazivaju veliku pažnju, a nemaju mnogo veze sa onim što se događa na samom terenu, pa je tako poslije situacije u kojoj se našao Novak Đoković, javnost saznala i tešku situaciju u kojoj se našao njegov veliki prijatelj Huan Martin del Potro.




Foto: YouTube screenshot/Wimbledon

Argentinac, koji godinama muku muči sa povredama, sada se našao i u velikim finansijskim problemima jer je njegov pokojni otac izgubio gotovo čitavo bogatstvo koje je Huan Martin zaradio u karijeri.

Del Potro, koji je trenutno 756. igrač na ATP rang-listi i čeka povratak poslije duge pauze zbog operacije kolena, u karijeri koja traje skoro dvije decenije zaradio je nešto manje od 26 miliona dolara od turnirskih nagrada.

Uz unosne ugovore sa kompanijama "Najki", "Vilson", "Pežo", "Roleks" i mnogim drugim, "div iz Tandila" je, činilo se, obezbijedio sebi dovoljno novca da do kraja života živi više nego pristojno.

Međutim, veliki šok je doživio poslije smrti oca Danijela, kada je shvatio da je ostao bez maltene čitavog bogatstva.

Argentinu je šokirala vijest koju su novinari iznijeli u televizijskom šou "A la tarde" na kanalu Amerika, govoreći da je Danijel potrošio 30 miliona dolara sinovljevih para, dok je vodio računa o njegovim finansijama.

"Ne vjerujem da ima više od tri miliona dolara na računu u banci. To je dosta novca, ali on je mislio da se obezbijedio do kraja života, a onda je saznao u kakvom se haosu nalazi", rekao je jedan od voditelja.

Do smrti u januaru prošle godine Danijel je vodio računa o finansijama svog sina, ali ga je, ispostaviće se, ostavio na samo 10% ukupne zarade u karijeri.

"Švorc je", nastavili su voditelji.

"Del Potro stariji, koji je veterinar, prevario je sopstvenog sina. Huan je saznao za najgori mogući scenario kada je vidio brojeve".

Prema saznanjima do kojih su došli novinari kanala Amerika, otac 33-godišnjeg tenisera je ulazio u poslovne poduhvate za koje nije imao znanje i iskustvo, što je rezultiralo gubitkom bogatstva. Tako je, primjera radi, iznajmio 9.000 hektara i kompletnu opremu za uzgajanje soje, ali je samo nagomilao dugove.

Loše investicije i katastrofalni zajmovi otkriveni su tek nakon njegove smrti.

"Kada mu je otac preminuo, ljudi koji su mu izdavali kredite su počeli da kucaju na vrata Huana Martina jer njegov otac nije mogao da obuzda biznis dok je bio živ. Najveći dug je sa proizvođačem žitarica u Nekoćei, i to Huan Martin sada vraća", dodali su tokom emisije.

Otkriveno je i kako se ponašao prema svima koji su ulazili u život tenisera.

"Imao je detektive koje je plaćao da prate djevojke svog sina."

Del Potro je bio veoma vezan za svog oca i često je isticao da bez njega ne bi mogao da ispuni dječački san i postane profesionalni teniser.

Argentinac je najveći uspjeh u karijeri napravio 2009. godine, kada je osvojio Ju-Es open, dok je na istom turniru finale igrao i 2018.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Najslavniji NBA klub razmatrao da dovede Vučevića

Utorak, 16.04.2024 | 09:30

Uprava Los Anđeles Lejkersa, najslavnijeg NBA kluba, razmatrala je tokom sezone opciju da u trejdu dovede našeg proslavljenog centra Nikolu Vučevića.

Kolašin: UHAPŠEN osumnjičeni za izazivanje opšte opasnosti i NAPAD na službeno lice

Utorak, 16.04.2024 | 09:26

Policiji je u Kolašinu prijavilo jedno lice da mu je zapaljeno vozilo marke Audi A6, te da je požar lokalizovan od strane Službe zaštite i spašavanja Kolašin, saopšteno je iz UP.

Ova PODGORIČKA NASELJA u SRIJEDU više sati BEZ VODE

Utorak, 16.04.2024 | 09:22

Sedam sati bez vode. 

Poznati pjevač otkrio zbog čega nema više djece - "Moj svijet se RASPAO preko noći“

Utorak, 16.04.2024 | 09:16

Frontmen grupe "Piloti" Kiki Lesendrić već više od tri decenije je u ljubavi sa svojom suprugom sa kojom ima i sina Đorđa.

Da li znate šta znače ove OZNAKE na PARFEMIMA? Stručnjak OTKRIVA kako prepoznati KVALITET

Utorak, 16.04.2024 | 09:05

Na svakom parfemu nalaze se oznake EDT i EDP koje dosta govore o kvaliteu mirisa. Razlika u oznakama je važna, a one su zapravo skraćenice od Eau de Parfum (EDP) i Eau de Toilette (EDT).

Aleksandra Prijović održala koncert, pa priznala - "NE SJEĆAM se kad sam bila ovako BOLESNA"

Utorak, 16.04.2024 | 08:52

Aleksandra Prijović drugi je koncert u Rijeci održala uprkos problemima sa zdravljem.

Konzumacija ove SALATE izaziva najveći broj TROVANJA, tvrde stručnjaci

Utorak, 16.04.2024 | 08:41

U slučaju da ste se ikada pitali koja je najrizičnija namirnica koju možete konzumirati, rezultati nedavnog istraživanja mogli bi vas poprilično iznenaditi.

Ćerka Siniše Mihajlovića TRUDNA: Sin će nositi ime po djedi - "Moj tata je UVIJEK BIO LAV"

Utorak, 16.04.2024 | 08:30

Italijanski mediji objavili su vijest da je ćerka Siniše Mihajlovića, Virdžinija, trudna i da čeka sina!

Savić odbio zahtjev Piperovića, čeka se odluka o pritvoru

Utorak, 16.04.2024 | 06:59

Katnić i Lazović su u nedjelju uhapšeni po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore.

Nakon SUNČANIH DANA stiže PROMJENA VREMENA - Utorak u ZNAKU ovih TEMPERATURA

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 22:04

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju za utorak najavljuju promjenljivo oblačno vrijeme.