Petak, 28.01.2022 | 07:29
IZVOR: Kolektiv.me/b92.net

Boriće se za 21. Grend slem - Nadal u FINALU Australijan Opena

Španski teniser Rafael Nadal, plasirao se u finale Australijan Opena.




Foto: Australian Open TV/YouTube screenshot

On je nakon četiri seta igre, bio bolji od Italijana Matea Beretinija 6:3, 6:2, 3:6, 6:3.

Španac će za rekordnu 21. Grend slem titulu igrati protiv boljeg iz meča Danil Medvedev – Stefanos Cicipas, u nedjelju od 09:30.

Nadal je jednostavno bio perfektan, dok je Beretini igrao katastrofalno i drugačiji ishod nije mogao biti u drugom setu.

Odmah je Nadal napravio brejk u prvom gemu drugog seta i potvrdio ga za 2:0, da bi u trećem gemu propustio tri brejk lopte, ali je iskoristio petu i došao do velikih 3:0, a zatim potvrdom brejka i do ogromnih 4:0.

Pucao je iz svih oružja Nadal na indisponiranog i krajnje neraspoloženog Beretinija, koji je napravio preko 25 neiznuđenih grešaka do sredine drugog seta, a Nadal imao 12 vinera na sve to.

Nije funkcionisao ni servis, griješio je i iz svog najboljeg udarca, top spin forhenda i ništa nije mogao protiv Nadala koji kao da je vratio vrijeme za 10 godina večeras na Rod Lejver areni.

Održao je Španac veliku prednost i osvojio drugi set rezultatom 6:2, a Beretini nije imao nijednu jedinu brejk loptu – kao i u njihovom prvom i jedinom susretu na US Openu 2019. godine.

Beretini se probudio u trećem setu i konačno počeo da igra tenis dostojan sedmom teniseru svijeta.

Uzbuđenja i brejk lopti nije bilo sve do osmog gema, kada je Beretini odigrao fantastično.

Od rezultata 3:3 osvojio je 14 od narednih 15 poena. Pri rezultatu 4:3 je napao Nadalov servis i brzo došao do 0:40 i tri brejk lopte, prve ikada protiv Nadala.

Bombom iz forhenda upisuje viner i pravi brejk na drugu brejk loptu, a zatim ga potvrđuje servisom i osvaja gem sa nulom za osvajanje trećeg seta – 6:3.

Beretini je nastavio sa sjajnom igrom i u četvrtom setu, makar na svoj servis, pošto je vezao tri osvojena servis gema bez izgubljenog poena. Nadal je takođe bio siguran na servisu, pa smo gledali pravu igru nerava.

Pravo niotkuda u osmom gemu, Nadal dolazi do dve brejk lopte, koristi drugu i pravi brejk za 5:3.

Odservirao je u narednom za pobjedu i otišao u finale.

KOMENTARI (3)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Malo morgen
28.01.2022 12:29

Žao mi je srbalja iz CG , koji nisu naćas spavali a protiv Nadala navijali .

2 1
Spale
28.01.2022 12:34

Idemo majstore .

1 1
Srki
28.01.2022 12:37

I kada osvojiš prestižni Grem slem , da ti Carević iz BD. dodijeli priznanje .

1 1

ZZZCG će AKTIVNIJE posredovati između poslodavaca i nezaposlenih

Petak, 19.04.2024 | 17:52

Na poziv ministarke rada i socijalnog staranja, Naide NišićIskazane potrebe privrede biće analizirane od strane ZZZCG, u dijelu posredovanja između poslodavaca i nezaposlenih lica, kroz poseban angažman zaposlenih u Zavodu.   “

Neka zamiriše na LJUBAV -RECEPT za POSNE čoko mafine

Petak, 19.04.2024 | 17:45

Rernu zagrijte na 180 stepeni.

URA: PES priznao da je veći ZAŠTITNIK kriminala od DPS-a

Petak, 19.04.2024 | 17:37

Drago nam je što se u Pokretu Evropa više i ne libe da javno stave svima do znanja da su oni sada veći zaštitnici kriminalnih struktura čak i od DPS-a i vjerujemo da će to ljudi iz crnogorskog podzemlja znati da im cijene, ali sigurno neće sve dobronamjerne građanke i građani Crne Gore željni pravde, saopštili su iz Građanskog pokreta URA u reagovanju na saopštenje Pokreta Evropa sad.

Vuković - Kuč: "Selektivna PRAVDA Novovića, SDT postao politički bič u rukama vladajuće većine"

Petak, 19.04.2024 | 17:26

Vladimir Novović ni da mrdne za presuđenu štetu od 250.000 eura pričinjenu državi, nastalu usljed nezakonitog djelovanja ministarke Bratić, niti je po službenoj dužnosti reagovao na duplo negativno mišljenje DRI o radu ministarstva finansija koje je predvodio sadašnji premijer, dok senzacionalistički hapsi direktoricu ASK-a, usljed izvještaja budžetske inspekcije Ministarstva finansija, koje bi moralo biti pod budnim okom tužilaštva, kazala je potpredsjednica DPS-a i poslanica u Skupštini Crne Gore Aleksandra Vuković Kuč

Plejmejker Zvezde vjerovatno ZAVRŠAVA SEZONU

Petak, 19.04.2024 | 17:14

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga je prije nekoliko dana doživio povredu šake lijeve ruke, a sada je izjavio da vjeruje da je za njega sezona završena.

"To je sve što nam TREBA"- Lažni trejler za nastavak Džejmsa Bonda prikupio MILIONE PREGLEDA (VIDEO)

Nedjelja, 31.03.2024 | 17:06

Prije nekoliko dana na Jutjubu je objavljen lažni trejler za nastavak filmova o Džejmsu Bondu, a kreiran je uz pomoć vještačke inteligencije. Fanovi tako u ulozi agenta 007 priželjkuju Henrija Kavila, a kao Bondovu devojku Margo Robi.

Napitak koji čisti JETRU i BUBREGE, a priprema se za MINUT

Petak, 19.04.2024 | 16:57

Napitak se sastoji od voća i povrća bogatog flavonoidima i antioksidansima koji će pomoći vašem imunitetu da dobro reaguje na napade štetnih mikroorganizama.

Od subote PRODAJA KARATA za meč sa Zvezdom - Ovo su CIJENE

Petak, 19.04.2024 | 16:34

Prodaja ulaznica za drugi meč četvrtfinala plej-ofa ABA lige između SC Derbija i Crvene zvezde, počeće u subotu, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

OSUĐENA obožavateljka koja je slavnom pjevaču poslala 8 000 pisama za MJESED DANA

Petak, 19.04.2024 | 16:24

Žena koja je uhodila Hari Stajlsa zatvorena je i zabranjeno joj je odlaziti na njegove nastupe.

Nikolić: Šta predsjednik Skupštine Crne Gore RADI na vježbama vojske Republike Srbije i koga tamo PREDSTAVLJA?

Petak, 19.04.2024 | 16:13

Šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić pitao je danas tokom skupštinskog zasijedanja potpredsjednika Skupštine iz redova PES-a Borisa Pejovića, šta predsjednik Skupštine Crne Gore radi na vježbama vojske Republike Srbije na Pešterskoj visoravni i koga tamo predstavlja.