Četvrtak, 28.07.2022 | 13:23
IZVOR: Kolektiv.me

PREMIJERA predstave "Pokojnik" 30. jula u Centru za kulturu Tivat

Danas je u sali DTV Partizan u Tivtu održana konferencija za medije povodom premijere predstave „Pokojnik“ koju po tekstu Branislava Nušića režira Egon Savin koji je radio i adaptaciju.




Foto: Krsto Vulović

“Pokojnik” je koprodukcija Crnogorskog narodnog pozorišta i Centra za kulturu Tivat i biće premijerno izvedena 30. jula u 21.30 sati u Centru za kulturu Tivat, dok će podgoričkom premijerom 6. oktobra Crnogorsko narodno pozorište otvoriti novu pozorišnu sezonu.

U predstavi igraju: Marko Baćović, Bojan Dimitrijević, Branka Otašević, Goran Vujović, Aleksandar Radulović, Lazar Dragojević, Slavko Kalezić, Slobodan Marunović, Stevan Vuković, Dejan Ivanić, Stevan Radusinović, Radmila Božović, Jadranka Mamić, Dragan Račić i Slobodan Vujadinović.

Autorski tim čine: Vesna Popović, scenografkinja, Jelena Stokuća, kostimografkinja, Gordana Bulatović, asistentkinja kostimografkinje, Dubravka Drakić, scenski govor, organizatorka Gordana Smodlaka, izvršna producentkinja Nela Otašević, i asistentkinja reditelja Radmila Božović.

Dijana Sindik, VD direktorice Centra za kulturu Tivat je kazala da je Centar za kulturu Tivat izuzetno ponosan na ovaj projekat i da predviđa predstavi dug izvođački život.

Direktor CNP-a Marko Baćović smatra da saradnja uspostavljena između nacionalnog teatra i Centra za kulturu Tivat predstavlja početak jednog dugog prijateljstva. On je zahvalio ljudima iz Centra za kulturu Tivat i predsjedniku Opštine Tivat Željku Komnenoviću čija je podrška bila presudna u realizaciji ovog projekta.

“Mislim da je ovo pravi tekst i pravi reditelj, za ovo vrijeme i za ovaj ansambl.” – kazao je Baćović.

Foto: Krsto Vulović

Reditelj Egon Savin je kazao da je predstava oštra, duhovita i sažeta. On je pohvalio crnogorske glumce:  

“Ja radim širom bivše Jugoslavije, u svim većim pozorištima regiona i moram da kažem nešto što jasno vidim - Crnogorsko narodno pozorište trenutno ima četiri fantastična mlada glumca i pet nevjerovatnih glumica, a to je kapital kakav se rijetko srijeće u evropskim razmjerama. Ukoliko CNP bude pravio dobre izbore komada i reditelja, sa ovim glumcima, nacionalni teatar može praviti predstave koje su u značajne u evropskim razmjerama.” – zaključio je Savin.

Bojan Dimitrijević je kazao da je uživao u procesu. “Radio sam sa kolegama sa kojima nisam radio i koje nisam poznavao i to je prilika da izađeš iz zone komfora. U ovom slučaju sam iz zone komfora ušao u neki drugi komfor, zahvaljujući organizaciji Crnogorskog narodnog pozorišta i gostoprimstvu Centra za kulturu Tivat. Vjerujem da smo napravili dobru predstavu, u kojoj će publika uživati i zbog koje će se zamisliti nad temama koje ovaj komad ističe.” – kazao je Dimitrijević na konferenciji za medije.

Glumac Slobodan Marunović je kazao da adaptacija Egona Savina komadu daje novu dimenziju  i da smatra da će “Pokojnik” biti gledana predstava koju će publika voljeti.

“Ovaj komad otvara svevremene teme koje se mene tiču i koje me bole, a o kojima je važno govoriti u Crnoj Gori i zato sam jako srećna što smo radili upravo Nušića.” – kazala je Radmila Božović, glumica Crnogorskog narodnog pozorišta.

Predstava „Pokojnik“ će biti izvedena i 31. jula i 1. avgusta u Tivtu, kao i 7. i 8. oktobra u Podgorici.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Ministarka Vujović u zvaničnoj posjeti Briselu

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 13:33

Ministarka kulture i medija dr Tamara Vujović boraviće od danas do srijede u zvaničnoj posjeti Briselu.

Premijera koreodrame „Jetra“ u utorak

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 11:31

Koreodrama „Jetra“ Teodore Kipe biće izvedena u utorak 23. aprila u 20 sati u prostorijama Muzeja i galerija Podgorice.

Vujović i Butafuoko: Na sljedećem Venecijanskom bijenalu crnogorski paviljon da bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale

Subota, 20.04.2024 | 10:34

Bogate kulturne i istorijske veze Crne Gore i Italije mogu se prenijeti na saradnju u oblasti savremenog stvaralaštva, saopšteno je sa sastanka ministarke kulture i medija dr Tamare Vujović i predsjednika Bijenala savremene umjetnosti u Veneciji Pijetranđela Butafuoka uz poruku da naša država ima podršku da crnogorski paviljon sljedeći put bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale.

CNP u Sarajevu: “671-LOV” u programskom segmentu MESS festivala

Petak, 19.04.2024 | 14:17

Predstava “671-LOV”, prema tekstu i u režiji Hane Rastoder, iz najnovije produkcije Crnogorskog narodnog pozorišta, biće izvedena u nedjelju, 21. aprila u Sarajevskom ratnom teatru – SARTR, u okviru 29. programa “Modul memorije”, Internacionalnog teatraskog festivala MESS.

Ivona Čović Jaćimović imenovana za vršiteljku dužnosti Gradskog pozorišta

Četvrtak, 18.04.2024 | 13:14

Glumica i producentkinja Ivona Čović Jaćimović imenovana je za vršiteljku dužnosti Gradskog pozorišta Podgorica.

U ovoj DRŽAVI vlažne maramice koje sadrže plastiku BIĆE ZABRANJENE do ljeta

Utorak, 23.04.2024 | 10:23

Vlažne maramice koje sadrže plastiku biće zabranjene za prodaju u Britaniji, a zakon će biti donijet prije ljeta kako bi se spriječilo da mikroplastika zagađuje rijeke i plaže.

Aleksandra Prijović podijelila NAJLJEPŠE momente - "Podgorice, HVALA za dvije NEZABORAVNE NOĆI" (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 10:11

Pjevačica Aleksandra Prijović je u okviru svoje turneje “Od istoka do zapada” održala i dva koncerta u Podgorici.

DVA MILIONA pregleda za 24 SATA - Bijonse pokazala svoju PRIRODNU KOSU, fanovi u šoku (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 09:55

Njen video-snimak je za 24 sata pregledan dva miliona puta. Da li ste iznenađeni?

Zeleni smuti je IDEALAN proljećni detoks (RECEPT)

Utorak, 23.04.2024 | 09:47

Smuti je uvijek dobar izbor, kako za doručak, tako i za užinu, a posebno je dobar kao detoks.

VIDEO: Dejvis nije mogao da sakrije koliko je ljut - BACIO MIKROFON i otišao sa konferencije

Utorak, 23.04.2024 | 09:46

Entoni Dejvis nije mogao da sakrije bijes posle još jednog poraza protiv Denver Nagetsa (101:99).

Smeta im BUKA - PROČITAJTE na šta se žale stanovnici Podgorice

Utorak, 23.04.2024 | 09:37

Upravi za inspekcijske poslove građani Podgorice najviše prijavljuju remećenje kućnog reda – bukom i glasnom muzikom, kao i postavljanje predmeta na zajedničkim djelovima stambene zgrade. Iz Uprave za inspekcijske poslove kazali su Gradskom portalu da se uglavnom i izdati prekršajni nalozi odnose na navedene prekršaje.

Ceca se OGLASILA iz studija, pa OBRADOVALA fanove - "POČELO JE" (FOTO)

Utorak, 23.04.2024 | 09:26

Ovo se dugo čekalo.

ODLOŽENO suđenje Abazoviću po tužbi Lazovića

Utorak, 23.04.2024 | 09:22

U ulcinjskom Osnovnom sudu danas je odloženo suđenje po tužbi bivšeg službenika Uprave policije Zorana Lazovića i Bemaksa protiv bivšeg premijera Dritana Abazovića.

Dragaš: NEGATIVNI izvještaj Stejt departmenta za 2023. POTVRDIO ZLOUPOTREBE Abazovićeve Vlade

Utorak, 23.04.2024 | 09:13

Pokret Evropa sad saglasan je sa nalazima izvještaja Stejt departmenta za 2023. godinu, koji u djelovanju Vlade (bivšeg premijera Dritana) Abazovića naglašavaju zloupotrebe državnih resursa i druge jednako negativne prakse preuzete iz perioda vladavine Demokratske partije socijalista - kazao je član Predsjedništva ove stranke Tihomir Dragaš.

ŠETNJA za Ukrajinu sjutra na Cetinju: PODRŠKA HEROJSKOM ukrajinskom narodu

Utorak, 23.04.2024 | 09:01

Na Cetinje će se sjutra u 18 sati održati još jedna protestna šetnja podrške Ukrajini - najavili su organizatori.