Petak, 12.08.2022 | 08:42
IZVOR: telegraf.rs

"Dijeta sa TikToka" - Da li je ovo magični napitak za mršavljenje?

Trend se širi društvenim mrežama.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Da li kafa i limun pomažu u gubitku težine? To je pitanje koje svi postavljaju dok novi velnes trend preuzima TikTok i druge društvene mreže, sa impresivnih 11 miliona pregleda na heštegu #LemonCoffee i skoro milion na #LemonCoffeeHotWater.

Da li kombinacija kafe i lumuna pomaže u mršavljenju?

"Ne, ne postoji čarobna kombinacija kafe i limuna koja može da pomogne u gubitku težine", kaže za "Woman and home" dr Alona Pulde, ljekar porodične medicine specijalizovana za ishranu.

Realnost je da limun nema nikakva magična svojstva koja bi nam pomogla da se "smanjimo". I dok kafa može imati neke prednosti, one su u najboljem slučaju privremene, imaju svoju cijenu i ne zamjenjuju zdravu ishranu, niti podržavaju dugoročno gubitak težine.

Kad je u pitanju gubitak težine, najbolje je da se držite jednostavne formule za kalorijski deficit. To znači da morate da potrošite više energije nego što inače trošite.

Iako postoji mnogo načina da se uđe u ovaj deficit, istraživanja više institucija, uključujući Medicinski univerzitet u Beču i bolnicu Bundang Nacionalnog univerziteta u Seulu, pokazuju da je to jedini način da se izgubi težina.

Limun i kafa neće direktno pomoći da smršate, ali ako zamijenite visokokaloričnu jutarnju kafu, poput kafe sa puno šećera ovom alternativom bez kalorija, to može da pomogne da smanjite ukupan dnevni unos kalorija.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

"APELUJEMO na nadležne u sektoru zdravstva da PREDUZMU sve konkretne mjere uCILJU sprečavanja epidemije malih boginja"

Srijeda, 24.04.2024 | 16:17

Prvi slučajevi obolijevanja djece od malih boginja potvrđeni su u Crnoj Gori i samo je pitanje dana kada će epidemija početi i u Crnoj Gori. Po našim saznanjima registrovan je još jedan slučaj u Rožajama iako se još niko nije zvanično oglasio povodom toga, saopštila je Komisija za zdravstvo DPS.

Dragaš: "Nekad je bio Milo Britva, a danas je samo BLIJEDA SJENKA"

Srijeda, 24.04.2024 | 16:11

Bivši predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, na “Drugačijoj radio vezi” bio samo blijeda sjenka nekadašnjeg Mila britve, jedva prepoznatljiv, umoran, usporen i maliciozan dok nevješto mijenja teze, kazao je Tihomir Dragaš, član Predsjedništva Pokreta Evropa sad.

NOVI TREND konturisanja lica - Evo kako da NAGLASITE sve što ŽELITE samo u dva poteza

Srijeda, 24.04.2024 | 16:00

Nezaobilazan korak u skoro svakoj makeup rutini.

Tamara Dragičević OŠTRO o BRAKU - "Nisam mu PRIŠLA na ulici i rekla da mi napravi dijete"

Srijeda, 24.04.2024 | 15:46

Tamara Dragičević, koja će uskoro roditi treće dijete, vrlo iskreno je govorila o pitanjima s kojima se suočava.

Prošlo je 19 GODINA od PRVOG SNIMKA na platformi YouTube: Sada ima preko 317 MILIONA PREGLEDA, a evo ko je na NJEMU (VIDEO)

Srijeda, 24.04.2024 | 15:34

A znati li koji je video najgledaniji ikada.

POZNATI TERMINI polufinala ABA lige - Evo kada IGRAJU Partizan i Budućnost Voli

Srijeda, 24.04.2024 | 15:15

Sve je spremno za početak završnih borbi Admiralbet ABA lige – regionalno takmičenje danas je odredilo termine polufinalnih duela, ali kada startuje finalna serija.

Šta treba da URADITE ako ste u AUTOMOBILU dok napolju JAKO GRMI?

Srijeda, 24.04.2024 | 15:05

Mnogi vjeruju da je automobil sigurno utočište tokom grmljavine, ali koliko je ta tvrdnja zapravo tačna?

Kralj Čarls pokazao koliko VOLI Kejt: Poslije 100 godina je nekom članu kraljevske porodice ukazana ovakva čast

Srijeda, 24.04.2024 | 15:03

Princezi Kejt Midlton je ukazan veliki znak ljubavi i poštovanja.

Injac: Asfaltiranje Balšićeve za desetak dana

Srijeda, 24.04.2024 | 14:34

U narednih desetak dana počeće asfaltiranje Balšićeve ulice, a nakon toga postavljanje kamena, rekla je za “Dan” gradonačelnica Podgorice Olivera Injac koja je jutros sa direktorom Agencije za izgradnju i razvoj grada Draganom Senićem obišla gradilište.

Ustavni sud usvojio žalbu: Miloš Medenica NEOSNOVANO u pritvoru

Srijeda, 24.04.2024 | 14:24

Ustavni sud usvojio je žalbu.