Petak, 26.08.2022 | 17:13
IZVOR: magazinnovosti.rs

Bez odlaska u teretanu: JEDNOSTAVNE vježbe za RAVAN STOMAK

Provešćemo vas kroz niz vježbi koje će vam pomoći da ojačate trbušne mišiće, definišete struk i oslobodite se masti.




Foto: Ilustacija/ Pexels.com

Ravan stomak je zadatak koji zahtjeva intenzivnu vježbu i pravilnu ishranu. Samo vježbanje ili samo dijeta neće dati željene rezultate. Zato je važno voditi zdrav način života i biti dosljedni u svojim postupcima.

Najbolje vježbe za ravan stomak

1.  Podizanje koljena do grudi

Ova vježba jača trbušne mišiće, blagotvorno djeluje na varenje i pomaže u sagorijevanju masti. Možete ih izvoditi bez napuštanja kuće i bez upotrebe simulatora. 

Sjedite na stolicu i ispravite leđa. Uvjerite se da vaša leđa ne dodiruju naslon stolice. Postavite stopala ispred sebe u širini kukova. Leđa treba da ostanu ravna. Podignite desno koljeno i približite ga grudima. U ovom trenutku stomak treba da ostane zategnut i napet. Stavite dlanove na nogu kako biste bolje razradili mišiće donjeg stomaka. Uradite 10 do 12 ponavljanja, naizmjenično koljena.

2. Podizanje kolena

Ako želite da imate ravan stomak, obratite pažnju na ovu vježbu. To će vam omogućiti da vježbate sve trbušne mišiće.

Spojite noge i oslonite se na stolicu. Uvjerite se da su vam leđa ravna. Podignite oba koljena do grudi, naprezajući trbušne mišiće. Vratite noge u početni položaj tako da ne dodiruju pod. Uradite 10-12 ponavljanja.

3. Podizanje kolena sa tijelom nagnutim u stranu

Ova vježba će vam pomoći da ocrtate struk. Zahvaljujući intenzivnom radu trbušnih mišića, možete smanjiti količinu masnih naslaga u ovom dijelu tijela. Teže je od prethodnih u smislu implementacije, ali rezultat je vrijedan toga.

Sjedite na stolicu i ispravite leđa, naslonite dlanove na sedište stolice (sa strane). Nagnite torzo u stranu tako da samo jedna zadnjica ostane pritisnuta uz stolicu. Spojite noge i podignite koljena prema grudima. Vratite se na početnu poziciju. Izvršite isti algoritam na drugoj strani.

4. Dodirivanje poda

Jedan od ciljeva četvrte vježbe je dodirivanje poda. Ovo pomaže u sagorijevanju masti u struku i bokovima.

Zauzmite ležeći položaj. Savijte koljena, stopala oslonjena na pod. Ispružite obje ruke u stranu (visina ramena). Rotirajte gornji dio tijela udesno, naginjući torzo napred. Dodirnite prstima desne ruke lijevo stopalo. Držite ovu poziciju 5 sekundi. Ispravite se i uradite iste korake na drugoj strani. Preporučuje se 10-12 ponavljanja.

5. Podizanje tijela iznad stolice

Zahvaljujući ovoj vježbi, lako se možete osloboditi masti i povećati tonus mišića stomaka, leđa i ramena.

Sjedite na stolicu i stavite ruke na naslone za ruke. Podignite svoje tijelo tako što ćete podići karlicu sa sjedišta stolice. Vaša stopala bi trebalo da budu sa poda. Podignite koljena do grudi. Držite ovu poziciju 10-15 sekundi. Spustite tijelo i odmorite se. Uradite ovu vježbu 4 puta.

6. Podignite koljeno do lakta

Ova vježba će vam takođe pomoći da imate ravan stomak i lijep struk. Zahvaljujući njemu, možete vježbati ne samo kose mišiće, već i donju štampu. Svrha ove vježbe je da se koljenom dodirne suprotni lakat. Torzo treba malo da se okrene u stranu.

Sjedite na stolicu i ispravite leđa. Ne bi trebalo da dodiruje naslon stolice. Prekrstite ruke na potiljku. Podignite desno koljeno do grudi, naginjući lijevi lakat nadole. Vaš lakat treba da dodiruje koljeno. Vratite se u početnu poziciju i uradite 10-15 ponavljanja. Zatim uradite vježbu na drugoj strani. Ukupno, potrebno je da uradite 4 pristupa.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Asanović: LIDL kupio zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice i logističkog centra

Petak, 19.04.2024 | 12:32

Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila im je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj Opštini gdje bi otvorila logistički centar.

Novi ZEMLJOTRES - Opet se treslo tlo u Crnoj Gori

Petak, 19.04.2024 | 15:42

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je danas u 15 časova i 12 minuta registrovao zemljotres manje jačine, sa epicentrom 6 km istočno od Drenovštice (Crna Gora).

„Ne pada mi na pamet da se rastajem, skupa je to igračka“: Pjevač prokomentarisao razvode kolega

Petak, 19.04.2024 | 09:13

Tokom duge karijere, Hari Mata Hari je pjesme posvećivao pripadnicama nježnijeg pola, pa su mu samim tim i njegov najveći porok.

NAJAVE METEOROLOGA - Evo od kada nas ponovo OČEKUJE PORAST TEMPERATURE

Petak, 19.04.2024 | 15:16

Iako je april bio najtopliji mjesec od kad su počela mjerenja, pa su naglo pale temperature, za proljeće nijesu neuobičajene ovakve temperaturne razlike, kazao je u "Bojama jutra" šef Meteo centra TV Vijesti Dušan Pavićević.

"Spajićevi i Mandićevi poslanici odbili da isprave nepravdu prema srazmjernim penzionerima i povećaju dječije dodatke"

Petak, 19.04.2024 | 09:13

Spajićeva i Mandićeva parlamentarna većina odbila je juče da se na dnevnom redu V sjednice proljećnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore uvrste predlozi poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA o povećanju minimalne penzije na 450 eura za korisnike srazmjernih penzija, ali i povećanje dječijih dodataka za 50 odsto, saopšteno je iz GP URA.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Preminuo Brano Mićunović

Petak, 19.04.2024 | 21:50

Crnogorski biznismen Branislav Brano Mićunović (71) preminuo je danas u Budvi, prenose mediji.

"Plavi" srušili ekipu Zadra - Budućnost u POLUFINALU ABA lige

Petak, 19.04.2024 | 21:09

Košarkaši Budućnosti Voli plasirali su se u polufinale plej-ofa ABA lige, pošto su sa 2-0 u seriji eliminisali Zadar.

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

Subota donosi PROMJENLJIVO VRIJEME - Evo kada se očekuje KIŠA

Petak, 19.04.2024 | 20:23

U subotu se u Crnoj Gori prijepodne očekuju duži sunčani periodi, od sredine dana povećanje oblačnosti, tokom noći slaba, a u južnim predjelima umjerena do jaka kiša, moguće i grmljavina, saopšteno je iz Zavoda za hidrologiju i seizmologiju (ZHMS).

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.