Subota, 24.09.2022 | 17:31
IZVOR: Novosti magazin.rs

(FOTO) Nauka odlučila - ONI su najljepši poznati muškarac i žena na svijetu: Da li se slažete?

Većina će reći da su ukusi različiti i da je ljepota subjektivna, ali ipak naučnici smatraju da je moguće da se naučnim metodama dođe do osobe koja bi se smatrala lijepom.




Foto: CBS Sunday Morning/YouTube screenshot

Dr Džulijan De Silva koristio je nauku i drevne formule koje se odnose na savršene brojeve kako bi proučavao lica poznatih muškaraca i žena kako bi dokazao ko je najljepši. Doktor je tražio lica poznatih ličnosti koja odgovaraju drevnim grčkim standardima ljepote.

Istraživanje je pokušalo da pronađe lice koje bi upotpunilo „zlatni presjek“ koji su osmislili stari Grci, a koji su koristili matematičke formule da bi pronašli idealnu proporciju u brojevima.

Doktor je otkrio da je glumac Robert Patinson, koga šira publika zna iz sage "Sumrak" nadmašio je ostale, poklapajući se sa 92,15% u testu savršenstva među poznatim ličnostima, piše Bright Side. 

Foto: Youtube screenshot/Jimmy Kimmel Show

Robert je završio na prvom mjestu u skladu sa istraživanjem, slijede ga kolege, britanski glumac Henri Kavil i američka zvijezda Bredli Kuper. Holivudski glumci Bred Pit i Džordž Kluni bili su na četvrtom i petom mestu, dok su Hju Džekman, Dejvid Bekam, Idris Elba, Kanje Vest i Rajan Gosling išli odmah iza njih.

Primenjujući slične metode za pregled lica poznatih žena, dr De Silva je zaključio da je supermodel Bela Hadid najljepša žena na svijetu pošto je na testu dobila 94,35 procenata poklapanja.

Foto: Youtube screenshot/Vogue

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Trik za kojim internet luduje: Evo šta je prirodna i jeftina zamjena za botoks!

Četvrtak, 25.04.2024 | 20:10

Na društvenim mrežama kruži novi trend za njegu kože – tvrdi se da korica od banane može da transformiše vaše lice i da djeluje poput prirodnog botoksa, prenosi blic.rs

Nova pravila na dodjeli Oskara: Proširuje se broj nominovanih u jednoj kategoriji

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:56

Američka filmska akademija od 2025. godine uvodi nova pravila. Već sada se zna da će 2025. godine dodjela biti organizovana 2. marta. Nominacije će biti poznate 17. januara 2025. godine.

Vujović: Završetak procesa usvajanja medijskih zakona doprinijeće pozitivnom IBAR-u u junu

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:23

Završetak procesa usvajanja medijskih zakona doprinijeće pozitivnom mišljenju za dobijanje IBAR-a, čime će Crna Gora dodatno potvrditi svoju posvećenost EU integracijama i napretku u medijskim reformama. To je zaključeno na sastanku ministarke kulture i medija Tamare Vujović sa generalnim direktorom DG CONNECT, Robertom Violom, na kojem su razgovarali o reformi medijskih zakona u Crnoj Gori i napretku koji je postignut u tom procesu.

Nadal ekspresno "pregazio" tinejdžera i zakazao duel sa De Minorom

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:04

Španski teniser Rafael Nadal je uspio da savlada Darvina Blenča sa 2:0 u setovima i plasira se u drugo kolo Mastersa u Madridu.

Milatović: SDT žmuri na nepočinstva vlasti, šta je sa predmetom oko puta Meljine-Petijevići?

Četvrtak, 25.04.2024 | 18:39

Gotovo četiri godine ćutanja Specijalnog državnog tužilaštva povodom stotinu prijava koje je DPS podnijela, s pravom otvaraju pitanje o selektivnosti i netrasparentnosti u radu ove institucije, navodi Sonja Milatović poslanica DPS-a u Skupštini, povodom prijava koje je DPS podnijela SDT-u u posljednje četiri godine.

Pročitajte šta je usvojeno na današnjoj sjednici Vlade

Četvrtak, 25.04.2024 | 17:55

Vlada je, na danas održanoj sjednici kojom je predsjedavao premijer Milojko Spajić, utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijskom nadzoru.

Spasite boju vaše odjeće: Dovoljno je da dodate samo jednu kašičicu ovog začina u deterdžent

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:55

Pored soli, postoji još jedan začin koji se najviše upotrebljava i nekako je neizostavan u svim kuhinjama, i to na bilo kojoj tački svijeta.

Huter: Reakcija Višeg tužilaštva u odnosu na Đukanovićeve izjave zlonamjerna interpretacija i nastavak selektivnosti u postupanju

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:28

Reakcija dijela medija, parapolitičkog NVO sektora i parlamentarne većine u odnosu na izjave bivšeg predsjednika Mila Đukanovića predstavljaju svjesnu zlonamjernu interpretaciju njegovih riječi sa ciljem nastavka crtanja mete što bi u finalu trebalo da dovede do njegovog procesuiranja, kazao je Oskar Huter, poslanik Demokratske partije socijalista DPS u Skupštini Crne Gore.

Bečić: Vjerujem da će dobijanje IBAR-a u junu i zatvaranje velikog broja poglavlja biti kruna najuspješnije pregovaračke godine

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:24

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić obratio se na zatvaranju ESG Samita u Tivtu, čestitajući na sjajnoj organizaciji, sadržajnom programu i porukama koje su poslate prethodnih dana, navodeći da su sa samita poslate poruke zajedništva, saradnje, građenja mostova, spajanja različitosti, ekonomskog progresa, održivog razvoja, zelene tranzicije.

Univerzitet Crne Gore pokreće novi master program „Studije roda“

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:18

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, kojom je predsjedavala Rajka Glušica, usvojen je Elaborat o osnivanju akademskog master programa „Studije roda“, u okviru Centra za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije.