Nedjelja, 20.11.2022 | 15:41
IZVOR: rts.rs/CNN

Džo Bajden ovog vikenda puni 80 GODINA, umjesto rođendana, proslavio UNUKINO VJENČANJE

Predsjednik Džo Bajden ovog vikenda puni 80 godina, ali velika subotnja zabava u Bijeloj kući je bila organizovana za sasvim drugačiju i mlađu priliku. Naomi Bajden, Bajdenova najstarija unuka, razmijenila je bračne zavjete sa Piterom Nilom na južnom travnjaku Bijele kuće.




Foto: YouTube screenshot/MSNBC

Jednog dana nakon unukinog vjenčanja, Bajden će obilježiti svoje mjesto u američkoj istoriji kao jedini osamdesetogodišnji predsjednik. Neki zli jezici kažu da je unukino vjenčanje trebalo da bude maska za obilježavanje njegovog rođendana.

Samo vjenčanje se sastojalo iz tri dijela, kako je saznao Si-En-En od osobe koja je bila upoznata sa organizacijom događaja. Ceremonija, koja je trebala da počne oko 11:15 po istočnom vremenu održana je na Južnom travnjaku – lokaciji koja ranije nije korišćena za vjenčanje u Bijeloj kući.

Gosti su u subotu rano ujutru stigli u kompleks Bijele kuće, gdje su im urađeni testovi na kovid 19. Dobili su ćebad i ogrtače da se ugriju na svojim sjedištima u prohladno novembarsko jutro.

Prema riječima dvoje ljudi upoznatih sa detaljima vjenčanja, mladini roditelji, Hanter Bajden i Ketlin Bul, su je proveli niz prolaz. Dok je Naomi Bajden hodala niz prolaz, bend je svirao Bitter Sveet Simphoni grupe "The Verve". Mlada je nosila haljinu dugih rukava sa velom i šlepom, koju je dizajnirao Ralf Loren.

Džo Bajden je dopratio mladoženjine bake – Paulitu Nil i Beti Tam – niz prolaz do njihovih sjedišta. Predsjednik se zatim vratio i napravio „klasični Bajdenov džoging“ kako bi dočekao prvu damu i odveo je niz prolaz do njihovih sjedišta.

U programu, koji je video Si-En-En, stoji da su djeveruše bile Naomina sestre Finegan Džejms Bajden, Roberta Mejbel Bajden, takođe poznata kao Mejzi, i Ketrin Elizabet Nil. Mladoženjin kum bio je njegov brat Robert Eliot Nil, a kumovi su bili navedeni kao Džozef Robinet Bajden četvrti i Čarls V. Gerds.

Piterov otac, dr Vilijam Nil, u pratnji hora, tokom ceremonije je pjevao, a Ejmi D'Amato je pročitala pjesmu I nosim tvoje srce sa sobom E.E. Kamingsa.

Mlada i mladoženja su sami napisali svoje zavjete za ceremoniju, navodi izvor.

„Bilo je zadovoljstvo gledati Naomi kako raste, upoznaje sebe i stvara tako nevjerovatan život“, naveli su predsjednik i prva dama u saopštenju koje je Bijela kuća objavila u subotu.

„Sada smo ispunjeni ponosom što vidimo da je izabrala Pitera za muža i čast nam je da mu poželimo dobrodošlicu u našu porodicu. Želimo im dane pune smijeha i ljubavi koja će biti sve dublja iz godine u godinu.“

Osim porodice, među značajnim gostima su bili bivši senator Kris Dod iz Konektikata i Ted Kaufman iz Delavera, i državni sekretar Toni Blinken i njegova supruga Evan Rajan, koji je bio sekretar kabineta Bijele kuće.

Nakon razmjene zavjeta, u Bijeloj kući održan je manji ručak samo za porodicu i prijatelje.

Slavlje je nastavljena uveče, sa oko 325 gostiju – više nego što je prisustvovalo ceremoniji vjenčanja – pozvanih u Bijelu kuću na ples i tortu.

Predsjednik i prva dama su se družili sa gostima, prema dvojici prisutnih koji su razgovarali sa Si-En-Enom ali su želeli da ostanu anonimni. Od gostiju je zatraženo da odlože svoje mobilne telefone, rekli su izvori.

Ogromna svadbena torta u sedam nivoa bila je postavljena u Plavoj sobi, a Naomi Bajden i njen suprug Piter Nil koristili su male merdevine da se popnu i preseku gornji sloj. Gosti su dobili parče torte kao poklone za rastanak – tradicija koju su Triša Nikson, Linda Džonson i Lusi Džonson radile na svojim prijemima u Bijeloj kući.

U Državnoj trpezariji je bio postavljen švedski sto, a veliki bend je svirao na bini podignutoj u istočnoj sobi.

Mlada je nosila haljinu bez bretela poznatog kreatora Rima Akre, a takođe je trebalo da se presvuče u drugu haljinu za zabavu kasnije uveče.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".

ZZZCG će AKTIVNIJE posredovati između poslodavaca i nezaposlenih

Petak, 19.04.2024 | 17:52

Na poziv ministarke rada i socijalnog staranja, Naide NišićIskazane potrebe privrede biće analizirane od strane ZZZCG, u dijelu posredovanja između poslodavaca i nezaposlenih lica, kroz poseban angažman zaposlenih u Zavodu, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalng staranja.

Neka zamiriše na LJUBAV -RECEPT za POSNE čoko mafine

Petak, 19.04.2024 | 17:45

Rernu zagrijte na 180 stepeni.