Utorak, 22.11.2022 | 09:15
IZVOR: Rtcg.me

Micev NAJAVIO: Četvrtak i petak STABILNO VRIJEME, evo kada nas očekuje SNIJEG

Nakon obilnih padavina koje se očekuju danas i sjutra, meteorolog Branko Micev najavljuje bolje vremenske prilike u četvrtak i petak.




Foto: arhiva, Kolektiv.me

On je u emisiji Dobro jutro Crna Goro kazao da se u zimskim turističkim centrima sjutra očekuju slabije sniježne padavine koje će nastaviti tokom vikenda, kada nailazi novi hladni talas i donosi ponovo nestabilno vrijeme.

Danas i sjutra Micev najavljuje nestabilne vremenske prilike.

“Danas popodne i sjutra očekuju se obilnije padavine na području Crne Gore. Inače obilne padavine su karakteristična slika za područje Crne Gore”, rekao je on.

Slabe sniježne padavine na Žabljaku, prema riječima Miceva, preći će u kišu tokom dana.

“U četvrtak i petak imaćemo bolju vremensku situaciju. Uglavnom bez padavina. Više sunca biće u centralnim i južnim predjelima. A već za vikend imaćemo novi talas, priliv hladne vazdušne mase sa sjevera Evrope, ponovo nestabilno vrijeme sa kišom i sniježnim padavinama u zimskim turističkim centrima”, kazao je meteorolog i dodaje da se sjutra očekuju slabije sniježne padavine koje će nastaviti tokom vikenda .

U ponedjeljak očekuje stabilnije vrijeme bez padavina, a od utorka ponovo nestabilne prilike sa učestalom pojavom kiše.

Od 15. novembra najviše kiše je palo na poručju Cetinja 281 litar, u Šavniku 240 litara, u Kolašinu 239 litara, u Podgorici i Baru 213 litara po kvadratnom metru.

“Imali smo i nagli skok nivoa vodostaja. Tajko je Morača u nedjelju imala porast u odnosu na 15. novembar od 9,78 metara. Sada je trenutno Morača u odnosu na nedjelju u padu 284 centimetra”, kazao je Micev.

Istakao je da će doći do novog porasta zbog kiše koja se očekuje danas.

“Kao posljedice velikih količina padavina imamo i skok nivoa vode Skadarskog jezera. Nivo jezera je u porastu za 182 centimtra u odnosu na stanje od 15. novembra. Volumen vode Skadarskog jezera uvećan je za 728 miliona kubika. Dakle ogromna količina vode se slila”, rekao je Micev.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OBLAČNO sa SUNČANIM INTERVALIMA - Pročitajte šta nam najavljuju meteorolozi za ČETVRTAK

Srijeda, 24.04.2024 | 22:04

U četvrtak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Odžić Mikijelju: Otkud vam POMISAO da bi sa vama uopšte sarađivali

Srijeda, 24.04.2024 | 22:00

Nosilac liste građanske koalicije SDP, SD i LP Petar Odžić saopštio je da ta koalicija nikada nije ni razmišljala o saradnji sa koalicijom ”Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj. On je reagovao na saopštenje Mikijelja u kome se navodi da ta koalicija ne želi saradnju sa DPS, SDP i "satelit grupama".

Majke Srebrenice POZVALE Spajića da javno saopšti STAV o Rezoluciji UN o Srebrenici

Srijeda, 24.04.2024 | 21:51

"Majke Srebrenice" i pozvale premijera Milojka Spajića da javno saopšti stav o Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici.

Crvena Zvezda SAVLADALA Partizana i izborila novo FINALE KUPA

Srijeda, 24.04.2024 | 21:42

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Partizan sa 2:0, i tako izborili plasman u finale Kupa Srbije.

Četiri horoskopska znaka koje tokom proljeća očekuje mnogo LIJEPIH STVARI

Srijeda, 24.04.2024 | 21:35

Proljeće je po mnogima najljJepše doba godine, ono u kojem se priroda budi, a mnogima se popravlja i raspoloženje.

"Birači "selice" NAJVEĆI PROBLEM u Šavniku, politički dijalog jedina opcija"

Srijeda, 24.04.2024 | 21:25

Birači "selice" najveći su problem što se tiče šavničkih izbora, a politički dijalog je jedina opcija za rješenje ove i više nego komplikovane političke situacije, ocijenili su sagovornici emisije "Okrugli sto" na TVCG.

Mikijelj: NEMA razgovora sa DPS, SDP i "satelit partijama", i ostale partije da se JASNO IZJASNE

Srijeda, 24.04.2024 | 21:01

Nosilac liste koalicije "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" na predstojećim lokalnim izborima Mladen Mikijelj kazao je da ta koalicija neće razgovarati o postizbornoj koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), Socijaldemokratskom partijom (SDP) i kako je kazao "satelitskim listama" i pozvao sve stranke da se jasno izjasne po tom pitanju.

Radonjić će morati sačekati TITULU - Crnogorskom stručnjaku IZMAKAO evropski trofej

Srijeda, 24.04.2024 | 20:51

Dejan Radonjić će morati da se strpi za jubilarni 30. trofej u trenerskoj karijeri.

Zbog Evrovizije PORASLO INTERESOVANJE putnika za OVAJ GRAD

Srijeda, 24.04.2024 | 20:39

Groznica  koja prati takmičenje  za pjesmu Evrovizije uticala je na povećanje internetskih pretraživanja za putovanja u grad Malme za 176 posto u periodu  između sseptembra 2023. i aprila 2024., objavila je u srijedu španska firma za online rezervacije putovanja eDreams ODIGEO.

Nakon sukoba u VIP loži tivatskog Arsenala, podnijete PREKRŠAJNE PRIJAVE protiv više osoba

Srijeda, 24.04.2024 | 20:26

Nakon verbalnog, a potom fizičkog konflikta članova rukovodstava fudbalskih klubova Arsenal iz Tivta i Mornar iz Bara 21. aprila, policijski službenici su protiv više lica podnijeli prekršajne prijave zbog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.