Četvrtak, 24.11.2022 | 21:11
IZVOR: cdm.me

Adžić u Ukrajini, najavio dodatni paket pomoći veći nego ikad ranije

Rukovodilac radom Ministarstva odbrane, ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić, koji predvodi delegaciju Ministarstva odbrane Crne Gore u posjeti Ukrajini, obišao je grad Irpin koji je teško razoren u prvim mjesecima ruskog napada na kijevsku oblast.




Foto: Ministarstvo odbrane

Adžić je rekao da mu je čast što je došao u Ukrajinu i što smo iskazali podršku toj zemlji u ovom teškom vremenu, “ne samo za Ukrajinu nego cijelu Evropu”.

“Crna Gora stoji čvrsto uz svoje partnere iz Ukrajine. Iskoristimo i ovu priliku da iskažemo veliku podršku, da im obezbijedimo dodatni paket pomoći koji će ovog puta biti značajno veći nego ikad do sad ranije. I zaista to je najmanje što Crna Gora može u ovom trenutku da uradi za Ukrajinu i ukrajinski narod. Ono što je jako bitno je da smo i ovu priliku iskoristili da pružimo podršku, prije svega na političkom planu, kako bi Ukrajina bila buduća članica NATO saveza i kako bi joj trasirali put ka EU. U tom dijelu, Ukrajina može da računa na Crnu Goru. Mi smo partneri i vjerujem da ćemo zajedno pobijediti u ovom ratu”, kazao je Adžić.

“Domaćini, gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Irpina pokazali su delegaciji Ministarstva odbrane Crne Gore posljedice dejstva ruske teške artiljerije i upoznali ih sa akcijama koje su preduzimane u cilju odbrane grada”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Adžić je u Kijevu u pratnji zamjenika ministra odbrane Ukrajine posjetio mjesto na kome se odaje pošta ukrajinskim borcima poginulim u ruskoj agresiji 2014. godine, kao i tokom nelegalne invazije koja je otpočela u februaru ove godine.

U crnogorskoj delegaciji su pored ministra Adžića i državni sekretar Ministarstva odbrane Krsto Perović, zamjenik načelnika Generalštaba VCG pukovnik Željko Radulović, kao i ambasadorka Crne Gore u Ukrajini Dragica Ponorac.

KOMENTARI (3)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Realna
25.11.2022 00:02

Ko će nama pomoći?????Pa mi imamo 2/3 ljudi koji jedva preživljavaju? Nezaposleni,podstanari,samohrani roditelji,bolesni....

4 0
Marko
25.11.2022 06:14

Vi ni sebi ne možete pomoći...

4 0
Ceto
25.11.2022 09:35

Ja ne znam jesi li ti normalan druze,pomogni nama nesrecnicima druze pusti se cojkanja i Ukrajinaca

3 0

OSTALE VIJESTI

URA: SDT-u puna podrška da nastavi sa započetim aktivnostima

Utorak, 23.04.2024 | 11:29

Građanski pokret URA pruža iskrenu podršku Glavnom specijalnog državnom tužiocu Vladimiru Novoviću, načelniku Specijalnog policijskog odjeljenja Predragu Šukoviću i svim zaposlenim u Specijalnom državnom tužilaštvu da nastave sa započetim aktivnostima čiji je cilj usmjeren ka ostvarivanju vladavine prava i sveobuhvatne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Dragaš: NEGATIVNI izvještaj Stejt departmenta za 2023. POTVRDIO ZLOUPOTREBE Abazovićeve Vlade

Utorak, 23.04.2024 | 09:13

Pokret Evropa sad saglasan je sa nalazima izvještaja Stejt departmenta za 2023. godinu, koji u djelovanju Vlade (bivšeg premijera Dritana) Abazovića naglašavaju zloupotrebe državnih resursa i druge jednako negativne prakse preuzete iz perioda vladavine Demokratske partije socijalista - kazao je član Predsjedništva ove stranke Tihomir Dragaš.

ŠETNJA za Ukrajinu sjutra na Cetinju: PODRŠKA HEROJSKOM ukrajinskom narodu

Utorak, 23.04.2024 | 09:01

Na Cetinje će se sjutra u 18 sati održati još jedna protestna šetnja podrške Ukrajini - najavili su organizatori.

Medojević: HAPŠENJA posljedica PRITISKA međunarodne zajednice

Utorak, 23.04.2024 | 08:54

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević gostujući u "Dobro jutro Crna Goro" na TVCG kazao je da se Crna Gora ne može očistiti od kriminala i korupcije koji je našao svoje sjedište u policiji, tužilaštvu, Agenciji za nacionalnu bezbjednost, sudovima, bez radikalnih mjera.

Klub odbornika DPS Berane: Još jednom demonstrirana NESPOSOBNOST vršenja lokalne vlasti, neophodno raspisati VANREDNE LOKALNE IZBORE

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 21:38

Trećim neuspjelim nastavkom Desete redovne sjednice Skupštine opštine Berane, lokalna vlast je još jednom pokazala da im dobrobit građana nije prioritet. Osim što odbornicima vladajuće većine nije prioritet da makar prisustvom sjednici pokažu minimum poštovanja prema građanima koji su ih birali, ni lokalni funkcioneri, predsjednik, potpredsjednici kao ni resorni sekretari nijesu našli za shodno da prisustvuju sjednici, a kamoli da uzmu učešće u njenom radu, saopštio je Klub odbornika DPS Berane.

URA: SDT-u puna podrška da nastavi sa započetim aktivnostima

Utorak, 23.04.2024 | 11:29

Građanski pokret URA pruža iskrenu podršku Glavnom specijalnog državnom tužiocu Vladimiru Novoviću, načelniku Specijalnog policijskog odjeljenja Predragu Šukoviću i svim zaposlenim u Specijalnom državnom tužilaštvu da nastave sa započetim aktivnostima čiji je cilj usmjeren ka ostvarivanju vladavine prava i sveobuhvatne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Znate li zašto biste trebali POTOPITI U VODI orahe prije konzumacije?

Utorak, 23.04.2024 | 11:24

Orasi su veoma nutritivno bogate namirnice, čiji spojevi podržavaju zdravlje srca smanjujući upalu i poboljšavajući nivo holesterola.

"Radnici Instituta Simo Milošević POČEČE ŠTRAJK ako im Vlada NE ISPLATI zarade koje im se duguju"

Utorak, 23.04.2024 | 11:10

Radnici Instituta Simo Milošević počeće štrajk za dva dana ako im Vlada ne isplati zarade koje im se duguju.

Nemile scene - POGLEDAJTE TUČU u loži stadiona Arsenala (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 11:01

Svađe, koškanje, pa i tuče igrača su česte pojave na sportskim događajima. 

"Ne liči na SEBE"- Keli Ozborn IZNENADILA TRANFORMACIJOM (FOTO/VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 10:50

Usprkos brojnim nagađanjima nakon što je izgubila 38 kilograma nakon rođenja svog prvog djeteta, Keli Ozborn negira daje uzimala Ozempik.

Da li je REZANI HLJEB iz kese OPASAN po ZDRAVLJE?

Utorak, 23.04.2024 | 10:34

Nasječeni hljeb u kesici često se smatra praktičnom i brzom alternativom za svakodnevnu konzumaciju. Međutim, ova pogodnost krije zdravstvene rizike koje ne bi trebalo zanemariti

U ovoj DRŽAVI vlažne maramice koje sadrže plastiku BIĆE ZABRANJENE do ljeta

Utorak, 23.04.2024 | 10:23

Vlažne maramice koje sadrže plastiku biće zabranjene za prodaju u Britaniji, a zakon će biti donijet prije ljeta kako bi se spriječilo da mikroplastika zagađuje rijeke i plaže.

Aleksandra Prijović podijelila NAJLJEPŠE momente - "Podgorice, HVALA za dvije NEZABORAVNE NOĆI" (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 10:11

U okviru svoje turneje “Od istoka do zapada”, jedna od najpopularnijih pjevačica Aleksandra Prijović, održala je i dva koncerta u prepunoj "Morači" u Podgorici.

DVA MILIONA pregleda za 24 SATA - Bijonse pokazala svoju PRIRODNU KOSU, fanovi u šoku (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 09:55

Njen video-snimak je za 24 sata pregledan dva miliona puta. Da li ste iznenađeni?

Zeleni smuti je IDEALAN proljećni detoks (RECEPT)

Utorak, 23.04.2024 | 09:47

Smuti je uvijek dobar izbor, kako za doručak, tako i za užinu, a posebno je dobar kao detoks.