Utorak, 29.11.2022 | 18:29
IZVOR: Novosti magazin.rs

NERAZJAŠNJENE smrti mladih lidera koje su šokirale svijet i zaintrigirale Netflix

Misteriozne smrti ovih mladih momaka izazvale su brojne teorije zavjere.




Foto: Ilustracija, Pixaay

Suosnivač kompanije za kriptovalute Tijantijan Kulander neočekivano je umro samo nekoliko nedjelja nakon što je njegov kolega kripto milioner Nikolaj Mušegijan (29) pronađen mrtav.

Od 2018. godine četvorica milionera koji su bili lideri u kripto svijetu, umrli su pod jako sumnjivim okolnostima, što je izazvalo mnoge teorije zavjere.

Smrt jednog od njih je bila toliko misteriozna i kontroverzna da je navela Netfliks da napravi dokumentarac i ispita da li je cijela stvar lažirana.

Tijantijan Kulander

Otac jednog djeteta, koji je 2019. godine bio na Forbsovoj prestižnoj listi „30 ispod 30 godina“, preminuo je neočekivano 23. novembra. Nisu poznati detalji oko uzroka smrti.

„Uložio je srce i dušu u kompaniju, u svakoj fazi njenog rasta. Bio je primjer svojim intelektom, velikodušnošću, poniznošću, marljivošću i kreativnošću“, navodi se u saopštenju kompanije za digitalnu imovinu Amber, čiji je on bio suosnivač.

U saopštenju se ne navodi gdje je Kulander preminuo.

On je osnovao Amber grupu 2017. godine, a kompanija je posljednjih mjeseci bila procijenjena na 3 milijarde dolara. Firma je istakla da je on bio odan muž, otac pun ljubavi i dobar prijatelj.

„Njegova smrt je tragedija i naše misli i molitve su sa njegovom porodicom“, navodi se.

„Iza njega su ostali supruga i sin. Molimo vas da poštujete njegovu privatnost u ovom teškom trenutku“, naveli su.

Nikolaj Mušegjan

Nikolaj je umro 28. oktobra, nekoliko sati nakon što je objavio svoj poslednji tvit u kom je napisao: „CIA i Mosad vode neku vrstu ucjene i trgovine ljudima iz Portorika i karipskih ostrva. Smjestiće mi laptop koji je podmetnula moja bivša djevojka, koja je bila špijun. Mučiće me do smrti“.

Mladi milioner je, kako se navodi, imao problema sa mentalnim zdravljem i njegova porodica ne vjeruje da ga je neko ubio.

Međutim, neki pripadnici kripto zajednice sumnjaju u okolnosti koje se vezuju za njegovu smrt.

Nikolaja je na plaži pronašao surfer 29. oktobra, bio je potpuno obučen i novčanik je bio kod njega.

Prijatelji ovog mladića kažu da su bili zapanjeni njegovom smrću.

„Neke njegove paranoje su bile zasnovane na činjenicama. Otkrivao je stvari. Znao je stvari. Nikolaju je dosadio svakodnevni život. Tragao je za stvarima, stalno se stavljajući u čudne pozicije. Nije bilo zbog novca“, rekao je jedan od njih.

„Zanimalo ga je zašto su stvari takve kakve jesu i korupcija koja stoji iza toga“, naveo je treći.

Džerald Koten

Smrt Džeralda Kotena 2018. izazvala je toliko intriga i kontroverzi da je istražena u Netfliksovom dokumentarcu „Ne vjeruj nikome“.

Tridesetogodišnji osnivač firme za kriptovalute umro je na medenom mjesecu u Indiji 9. decembra 2018.

Bio je jedina osoba koja je imala ključeve potrebne za pristup kripto imovini vrijednoj milione dolara. Čudne okolnosti vezane za njegovu preranu smrt takođe su uključivale činjenicu da je potpisao testament samo devet dana prije svoje smrti – što je podstaklo sumnje da je Koten, lažirao cijelu stvar.

Neki investitori su čak tražili da se njegovo tijelo ekshumira kako bi dokazali da je to zaista on.

Pojavile su se različite teorije o Kotenu, od kojih je najpopularnija ona da je on živ i da živi od miliona koji su nestali. Njegova udovica Dženifer Robertson rekla je da smrt njenog muža „ne bi trebalo da bude sumnja“.

Koten i njegova supruga su bili devet dana na medenom mjesecu i odmah nakon prijave u hotelu, Koten se požalio na akutne bolove u stomaku i odvezen je u obližnju bolnicu gdje mu je dijagnostikovana putnička dijareja. Samo 24 sata nakon toga, on je bio mrtav.

Obdukcija nije obavljena.

Najviše sumnje izazvala je činjenica da je samo tri dana pre polaska u Indiju, Koten napravio detaljan testament u kom je ženi ostavio sve: nekretnine od 12 miliona dolara, sportski automobil, avion, jedrilicu itd.

Odvojio je 100.000 dolara za brigu o njihovim čivavama, ali nije pominjao eksterne diskove na kojima je bila smještena većina sredstava iz njegove firme.

Metju Melon

Problematičan bankarski nasljednik Metju Melon umro je od srčanog udara 2018. dok se spremao da se prijavi u kliniku za liječenje od droga u Kankunu u Meksiku.

Držao je koine u vrijednosti od preko 200 miliona dolara i bio je jedina osoba koja je mogla da pristupi kriptovalutama.

Melon navodno nikada ni sa kim nije dijelio ključeve potrebne za pristup koinima.

„Kripto je zastrašujuće i mračno mesto. To je anti-Amerika“, rekao je Melon jednom za Forbes. Borio se sa zavisnošću od lijeka oksikontina na koji je trošio 100.000 dolara mjesečno jer je uzimao oko 80 tableta na dan.

Melon je rođen u Njujorku u jednoj od najstarijih bankarskih porodica, od koje je naslijedio 25 miliona dolara kada je napunio 21 godinu.

Izgradio je uspješnu karijeru vodeći modne i telekomunikacione kompanije i baveći se finansijama, a kasnije je počeo da se bavi kriptovalutama, odnosno kupovinom i prodajom bitkoina.

Nakon njegove smrti, njegova porodica nije uspjela da pronađe njegovo bogatstvo koje je imao u kriptovalutama, koje je nekako ‘nestalo’.

„Nešto čudno se dogodilo sa svim njegovim kripto novcem i njegova porodica ne može da ga pronađe“, rekao je njegov prijatelj, prenosi Dailymail.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".