Subota, 17.12.2022 | 20:02
IZVOR: Nportal

Kada ste zaljubljeni ne primjećujete: ZNAKOVI da vas partner VARA

Mislite da vas partner vara, ali niste sigurni?




Foto: Ilustracija, Pixabay

Uobičajeni znaci neverstva koje biste možda željeli da tražite uključuju:

1. Poboljšan izgled

Ako vaš partner iznenada počne da vježba i da se zdravije hrani, to bi mogao biti znak da pokušava da izgleda privlačnije nekome (vjerovatno vama, ali vjerovatno partneru u aferi). Isto važi i za novu frizuru i novi donji veš — posebno ako vaša polovina izgleda isto sa vama uvijek, ali znatno bolje se sređuje za posao ili određene društvene događaje.

2. Tajno korišćenje telefona ili računara

Varalice imaju tendenciju da koriste svoje telefone i računare češće nego ranije i da ih čuvaju kao da im životi zavise od toga. Ako telefon i laptop vašeg partnera nikada ranije nisu zahtijevali lozinku, a sada zahtijevaju, to nije dobar znak. Ako vaš partner iznenada počne da briše tekstove i briše istoriju svog pretraživača na dnevnoj bazi, to nije dobar znak. Ako vaš partner nikada ne odustane od posjedovanja svog telefona, čak ni da ga odnese u kupatilo kada se tušira, to nije dobar znak. Ako tražite da pregledate telefon svog partnera, a oni kažu ne, to je takođe problem.

3. Periodi u kojima je vaš partner nedostižan

Ako vas partner vara, manje je vjerovatno da će odgovarati na vaše pozive i poruke. Možda ćete čuti opravdane izgovore kao da su bili na sastanku, da su vozili, da su bili u „mrtvoj zoni“ i da nisu znali da pokušavate da stupite u kontakt. Ako je vaš partner nedostupan dok radi do kasno ili na poslovnom putu, to je loš znak.

4. Promjene u krevetu

I smanjeni i povećani nivoi aktivnosti u vašoj vezi mogu biti znak nevjerstva. Manje odnosa se dešava zato što je vaš partner fokusiran na nekog drugog, više odnosa jer pokušavaju da to prikriju. Još jedan mogući znak varanja je da se odnosa koji vi i vaš partner imate manje emocionalno povezan. Još jedan mogući znak je da vaš partner uvodi nove tehnike i aktivnosti u vaš odnos. Koliko god da uživate u tome, moguće je da uče nove trikove van vaše veze.

5. Vaš partner je neprijateljski raspoložen prema vama i vašoj vezi

Varalice imaju tendenciju da racionalizuju svoje ponašanje (u sopstvenom umu). Jedan od načina na koji to rade je da prebace krivicu na vas. Kažu sebi da ne izgledate onako kako ste izgledali kada su vas vjenčali, ili da niste dovoljno avanturistički raspoloženi u spavaćoj sobi, ili da ne cijenite sve divne stvari koje rade za vas, pa zaslužuju da imaju malo zabave na drugom mjestu.

Često, njihova unutrašnja opravdanja za prevaru cure u javnost, a oni se ponašaju osuđujuće prema vama i vašoj vezi. Ako vam se odjednom učini da ništa što radite nije u redu, ili da stvari koje ranije nisu smetale vašem partneru iznenada rade, ili kao da ste odgurnuti, to bi mogao biti jak pokazatelj varanja.

6. Izmijenjeni raspored

Kada vaš partner – koji nikada nije radio do kasno – odjednom treba da radi do kasno, a to počne da se dešava sve češće, možda laže. Ako vaš supružnik nikada nije bio na poslovnom putu i ​​iznenada otkrije potrebu da putuje na posao, to bi mogao biti znak da imaju bijeg za vikend sa partnerom. Probušene gume, istrošeni akumulatori, saobraćajne gužve, provođenje dodatnog vremena u teretani i slični izgovori za kašnjenje ili potpuno odsustvo takođe mogu signalizirati nevjerstvo. Partner koji vara takođe može iznenada zaboraviti na preuzimanje djece, rođendane i druge važne događaje.

7. Čini se da je prijateljima neprijatno u vašoj blizini

Sa nevjerstvom, vi, izdani partner, skoro uvijek ste posljednja osoba koja to sazna. Prijatelji varalice često znaju za nevjerstvo od samog početka, a vaši prijatelji će vjerovatno saznati mnogo prije vas. Ovo saznanje obično uzrokuje da se ove osobe osjećaju neprijatno u vašoj blizini. Prijatelji varalice mogu pokušati da vas izbjegnu ili da budu pretjerano ljubazni prema vama. Vaši prijatelji mogu pokušati da izbjegnu razgovore o vašoj vezi, a mogli bi da pretjeraju tako što će biti izuzetno ljubazni.

8. Neobjašnjivi troškovi

Ako postoje čudni troškovi na kreditnim karticama vašeg partnera, ili odjednom ima manje novca na vašim ili partnerovim bankovnim računima, penzionim računima, investicionim računima... To je mogući znak nevjerstva. Ako pitate svog partnera o ovim troškovima, a njihovi odgovori izgledaju neistiniti, vjerovatno je da su netačni. Nevjerstvo košta: poklone, putovanja, vino i večere, hotelske sobe itd. Troškovi varanja mogu se vrlo brzo sabrati. Ako vidite velika podizanja gotovine ili dokaze o kupovini sa mjesta koja rijetko ili nikada ne posećujete, to nije dobar znak.

9. Emocionalna intimnost je izblijedela

Poslije nekoliko godina, nijedna veza nije tako intenzivna kao u prvih nekoliko mjeseci. Uz to, mi imamo tendenciju da se bezbjedno vežemo tokom vremena, učeći da vjerujemo jedni drugima u svojim tajnama, svojim željama i drugim važnim aspektima naših života. Taj proces je poznat kao izgradnja emocionalne intimnosti. A emocionalna intimnost je ono što nas drži vezanim za našu značajnu drugu osobu dugo nakon što ruža procvjeta.

Dakle, ako se vaš partner odjednom čini manje emocionalno ranjivim i intimnim sa vama i ne želi da budete emocionalno ranjivi i intimni, to je jak pokazatelj da se njihov fokus pomjerio - najvjerovatnije na partnera u aferi.

10. Kada pitate o varanju, vaš partner se sklanja i izbjegava vas

Ako vas partner vara, posljednja stvar na svijetu koju žele da urade je da razgovaraju o tome sa vama. Dakle, kada uvedete ovu temu u razgovor, oni mogu pokušati da skrenu i izbjegnu. Ukratko, vaš partner će učiniti sve što je moguće da vas usmjeri na drugu temu, ili će prebaciti krivicu za ono što mislite i osjećate na vas, prenosi "Informer".

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

"Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila"

Subota, 20.04.2024 | 13:02

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju).

Višemjesečna istraga „Drivers“: Policija procesuirala četiri osumnjičene osobe

Subota, 20.04.2024 | 12:34

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv droga, uz podršku službenika Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, realizovali su višemjesečnu istragu pod kodnim nazivom "Drivers". Izvršeni su pretresi na više lokacija u Nikšiću i procesuirana su četiri lica, osumnjičena za krivična djela u vezi sa zloupotrebom narkotika, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Obratite pažnju - Ovo su mjesta na kojima ULJE ne bi trebalo da stoji

Subota, 20.04.2024 | 12:18

Često pravimo osnovne greške u skladištenju ulja.

PES: Milatović, Abazović i Medojević da dokažu da su protiv saradnje sa DPS-om u Podgorici

Subota, 20.04.2024 | 12:01

Inicijativa opozicije za smjenu aktuelne gradonačelnice Olivere Injac nije utemeljena iz razloga što je Skupštini Glavnog grada Izvještaj o radu gradonačelnice, organa uprave, posebnih službi Glavnog grada za 2023. godine upućen Skupštini Glavnog grada 29. marta tekuće godine, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

SUDAR na putu Nikšić-Plužine, tri osobe teško povrijeđene

Subota, 20.04.2024 | 11:42

Tri osobe teško su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila sinoć u mjestu Grebice, na putu Nikšić-Plužine.

Milatović: Crna Gora da bude istrajna u profesionalizaciji bezbjednosnih službi

Subota, 20.04.2024 | 11:09

Crna Gora mora bude bezbjedna za one koji u njoj žive, ali i za one koji dolaze da je posjete zbog čega moramo biti istrajni u procesu profesionalizacije bezbjednosnih službi, poručio je predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović.

Injac: Podgorica postaje sve privlačnija kao partner u brojnim međunarodnim projektima

Subota, 20.04.2024 | 10:46

"Zelena agenda Glavnog grada obuhvata unapređenje javnog prevoza uz digitalizaciju usluga, unapređenje biciklističke infrastrukture, proširenje urbanih zelenih površina i pošumljavanje okolnih brda kako bismo stvorili zeleni pojas oko grada”, kazala je prof. dr Olivera Injac govoreći na panelu Povelje gradonačelnika za energiju i klimu – Vizija za Jugoistočnu Evropu, a u sklopu generalne Skupštine NALAS-a u Baru.

Vujović i Butafuoko: Na sljedećem Venecijanskom bijenalu crnogorski paviljon da bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale

Subota, 20.04.2024 | 10:34

Bogate kulturne i istorijske veze Crne Gore i Italije mogu se prenijeti na saradnju u oblasti savremenog stvaralaštva, saopšteno je sa sastanka ministarke kulture i medija dr Tamare Vujović i predsjednika Bijenala savremene umjetnosti u Veneciji Pijetranđela Butafuoka uz poruku da naša država ima podršku da crnogorski paviljon sljedeći put bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale.

U utorak nas čeka pun mjesec u ŠKORPIJI: Saznajte šta to donosi vašem horoskopskom znaku

Subota, 20.04.2024 | 10:21

Astrološka dešavanja koja se tiču Mjeseca uvijek na neki način utiču na sve nas. Tako će u utorak, 23. aprila biti pun mjesec u Škorpiji, odnosno pojaviće se Mjesec nasuprot Suncu i trajaće tri dana.

KCCG - Dr Marinko Paunović novi direktor OPERACIONOG BLOKA

Subota, 20.04.2024 | 09:48

Imenovan Paunović.