Četvrtak, 26.01.2023 | 13:47
IZVOR: Kolektiv.me

Misteriozni Claptone je najveća zvijezda velike žurke pod maskama na Prazniku mimoze

Uprkos najjačim naporima fanova i njihovih radoznalih pogleda, jedan od najpoznatijih umjetnika svjetske house scene Claptone i dalje ostaje misterija skrivena iza autentične maske, a sve sa ciljem da se percepcija njegove muzike ne prepliće sa njegovim likom. Na taj način, obožavaoci house i tech žanrova identifikuju ga prvenstveno po prepoznatljivom, dubokom zvuku koji nosi dozu melanholije protkanu rasplesanim funkom.




Foto: EXIT Promo

„Radi se o igranju sa identitetima, a to je veliki faktor u muzici i popularnoj kulturi – mogućnost da se ponovo kreirate iz albuma u album, da unesete različite stvari u svoj univerzum i svoju priču, da svaki put uzmete drugačiji lik” – objasnio je za DJ Times Magazine.

Vrhunski nastupi i identitet pod velom misterije donijeli su mu svjetsku slavu i vrtoglavi uspjeh. Godinama unazad jedan je od hedlajnera prestižnih svjetskih festivala kao što su Coachella, Lollapalooza, Ultra Music Festival, Tomorrowland, Creamfields, Rock in Rio, Hideout i mnogih drugih.

Njegove konceptualne „The Masquerade” žurke, od kojih je svaka svojevrsni bal pod maskama sa različitom temom i vrhunskom produkcijom, osvojile su gradove širom planete – od Los Anđelesa, Las Vegasa, Njujorka i Majamija, preko Londona, Berlina i Amsterdama do Londona i Ibice. Na njima je ugostio i brojne velikane elektronske muzičke scene, među kojima su Duke Dumont, Faithless, Fatboy Slim, Pete Tong, Black Coffee, Felix Da Housecat i mnogi drugi.

Već njegov debitantski album „Charmer” iz 2015. godine oduševio je ljubitelje elektronskog zvuka širom svijeta, nakon čega su uslijedili „The Masquerade” (2016), „Fantast” (2018) i „Closer” (2021). Njegov uspjeh krunisan je 2021. visokim trećim mjestom na uglednoj DJ Mag Alternative Top listi DJ-eva, dok se prošle godine našao na Beatportovoj listi deset najprodavanijih izvođača! 

Tokom decenijske karijere Claptone je donio mnoštvo stilizovanih remiksa uticajnih umjetnika kao što su Elton John, Dua Lipa, Depeche Mode, Pet Shop Boys, New Order, Florence & The Machine, Gorillaz, Gregory Porter, Disclosure, Faithless, Bastille, Hurts, Metronomy i mnogi drugi.

Njegov remiks pjesme „We Got The Power” grupe Gorillaz postao je globalni megahit, a pjesma „The Drums” imala je podršku BBC Radija i osvojila plesne podijume širom svijeta. Uslijedio je i nastup na legendarnoj BBC Radio 1 Ibiza Weekender žurci, kao i priznanja za najboljeg house izvođača na Ibiza DJ Awards, koja je dobio tri godine zaredom.

Claptone već skoro deset godina fanove širom svijeta oduševljava i nedeljnim podcastom „Clapcast”, koji se emituje na više od 70 radio stanica i broji gotovo 400 do sada snimljenih epizoda. Na ovaj način publici predstavlja svoju bogatu i, čini se, nepresušnu muzičku selekciju.

Nakon što je prošle godine imao više od 300 nastupa, maskirani šoumen Claptone prvi put dolazi u Crnu Goru, na Winter Flower žurku, koja će biti održana 25. februara u Herceg Novom, u okviru 54. po redu Praznika mimoze. Ovoj proslavi kraja zime i početka proljeća u organizaciji Exita i Turističke organizacije Herceg Novi pridružiće se i Konstrakta se bendom Zemlja Gruva, Katarina Bogićević Kejt i DJ-evi P.S. i Bodzi.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Karte za Montenegro Beer Fest u prodaji: Kerber i Buč Kesidi prvi otkriveni, a čeka nas još iznenađenja!

Subota, 20.04.2024 | 15:47

Cetinje će i ovog ljeta biti epicentar vrhunske zabave jer se četvrti Montenegro Beer Fest održava 26. i 27 . jula 2024. godine. Ovogodišnje izdanje festivala za sva čula donosi uzbudljiv novi koncept sa čak sedam regionalnih zvijezda. Za sada nam je poznato da će neki od njih biti ljevoruki Indi rokenrol, elektro, disko, duo iz Pančeva, Buč Kesidi, kao i bend koji već četiri decenije publici nudi najkvalitetniji rok, Kerber. Organizatori će nam blagovremeno otkrivati i preostalih pet regionalnih zvijezda.

Još jedna SPEKTAKULARNA PROSLAVA 21. maja - U Bar stiže Gibonni

Četvrtak, 11.04.2024 | 13:36

Proslava 21. maja u Baru.

VIDEO - Počelo Proljeće u Kotoru: Kultna YU Grupa i VIS Tetra priredili veliku r’n’r feštu

Subota, 06.04.2024 | 10:00

Proljećnim koncertom “VIS Tetra” i kultne “Yu Grupe” sinoć je počeo program nove manifestacije u organizaciji Turističke organizacije Kotor - “Proljeće u Kotoru”.

Jadranka Barjaktarović i Severina 21. MAJA na Cetinju - Manifestacija „Maj u hiljadu boja“, nastupiće i ove MUZIČKE ZVIJEZDE

Četvrtak, 04.04.2024 | 10:20

Povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu organizuju manifestaciju „Maj u hiljadu boja“ koja će biti održana od 17. do 22. maja.

Od osnivača RATM do braće Cavalera: Gitarski zvuk na Exitu pojačava preko 30 bendova!

Srijeda, 03.04.2024 | 14:39

Furiozni rifovi odjekivaće Petrovaradinskom tvrđavom ovog jula na EXIT festivalu!

Sačuvajte ZDRAVLJE jednog od VITALNIH ORGANA: Ovo VOĆE može znatno poboljšati funkciju jetre

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:09

Njena primarna funkcija je izlučivanje toksina iz tijela.

"UPOZNALE smo se na hemoterapiji": Plesačica OTRKILA DETALJE o Kejt Midlton

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:57

Princeza Kejt Midlton je nedavno saopštila da se liječi od karcinoma i time pokušala da stane na put svim teorijama zavjere koje su kružile.

Poznata rediteljka o BRAKU sa 33 MLAĐIM GLUMCEM - "Ne shvatam FASCINACIJU našom razlikom u godinama"

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:48

Britanska redateljika Sam Tejlor Džonson (57) kaže da je  učudi što ljudi toliko komentirišu razliku u godinama između nje i supruga Aarona Tejlora J Džonsona (33), koji bi trebao biti novi Džejms Bond . Par se vjenčao još 2012. nakon tri godine veze, a s komentarima na račun godina suočavaju se od samog početka.

ANKETA: Da li treba POVEĆATI KAZNE za NEPROPISNO parkiranje u Podgorici?

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:29

Glasajte u našoj novoj anketi.

Ministarstvo finansija: Čistoća mora da SMANJI PLATE 10 odsto

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:15

Preduzeću Čistoća stiglo je mišljenje Ministarstva finansija o primjeni Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, za društva koja posluju sa gubitkom, u kojem se ukazuje da se smanjenje fonda zarada može izvršiti smanjenjem zarada zaposlenih i/ili smanjenjem broja zaposlenih.

Za UKLANJANJE nečistoće i NJEGU kože iskoristite ove PRIRODNE SASTOJKE koje imate kod kuće

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:07

Zdraviji su od hemijskih, zagađujućih i opasnih proizvoda.

Važio je za NEŽENJU, a onda je ONA osvojila njegovo SRCE - Otkrivena TAJNA SREĆNOG BRAKA Džordža i Amal Kluni

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:48

Stručnjak za govor tijela otkriva ključ uspjeha veze najintrigantnijeg para u Holivudu.

USTAVNI ODBOR: Svi kandidati ISPUNJVAJU USLOVE za sudiju Ustavnog suda

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:40

Svi prijavljeni kandidati za izbor jednog sudije Ustavnog suda ispunjavaju uslove iz raspisanog javnog poziva, konstatovano je na današnjoj sjednici Ustavnog odbora.

Podgorica: Ovo naselje BEZ VODE do 15 sati

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:37

Stari Aerodrom bez vode nekoliko sati. 

VIDEO: NESVAKIDAŠNJI PRIZOR - 140 kitova pilota se nasukalo u plitkim vodama ušća

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:33

U uvali Tobi na obalama zapadne Australije na oko 250 kilometara od Perta, u blizini Dansboroa, nasukalo se 140 kitova pilota u plitkim vodama ušća.