Srijeda, 24.05.2023 | 08:41
IZVOR: B92

FOTO - Objavljena lista najljepših plaža na svijetu: Jedna od njih se nalazi u našem komšiluku

Objavljena je lista 50 najljepših plaža na svijetu, a osmišljena je uzimajući u obzir prirodne ljepote, prostor, popularnost, aktivnosti na plaži, čistoću i mirnoću mora.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Laki Bej (Lucky Bay) u Australiji zauzela je prvo mjesto, zahvaljujući svom čistom pijesku, tirkiznoj vodi i populaciji kengura.

Na listi su i plaže na Filipinima, Islandu, Italiji, Kaliforniji, ali i u susjednoj Hrvatskoj.

Anse Source D'Argent, na Sejšelima je na drugom mjestu."Vjerujte nam, oduzima dah, sa granitnim stijenama duž obale i ružičastim pijeskom koji je savršen kontrast kristalno čistoj, tirkiznoj vodi“, izjavili su iz Banana Boat.

"Ova plaža će učiniti da se osjećate kao da ste upravo zakoračili u raj. Omogućava vam da dobro vidite koralni greben zbog čiste i bistre vode."

Treće mjesto zauzela je Hiden Beach na Filipinima, koja je skrivena iza visokih krečnjačkih stijena, zbog kojih je nemoguće vidjeti spolja. Do male uvale se može doći samo čamcem, a zatim plivanje kroz mali otvor. Kristalno čista, plitka voda okružena bijelim pijeskom i krečnjačkim zidovima sa bujnim zelenilom i palmama... Nema sumnje zašto su stručnjaci ovu plažu proglasili jednom od najboljih.

Na ovoj listi našla se i jedna hrvatska plaža. Riječ je o plaži Pasjača u Konavlima, koja je na ovoj prestižnoj listi zauzela 39. mjesto. Ova plaža se nalazi na usamljenom, nepristupačnom mjestu gdje se stijene Konavo strmo spuštaju u Jadransko more. Do ove prelijepe plaže, okružene prirodnim ljepotama, možete doći spuštanjem niz stepenice u stijenama.

Inače, ova plaža je na portalu European Best Destinations proglašena za najbolju evropsku plažu u 2020. godini.

Foto: news12online, Instagram screenshot

Ovdje pogledajte čitavu listu 50 najljjepših plaža na svijetu.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Barski
24.05.2023 10:33

Aaaaaaaaaaaasa , Sutomore …!!!!???

1 0

Spajić: Građani ne treba da strahuju, penzije neće pobjeći

Srijeda, 24.04.2024 | 11:20

Građani ne treba da strahuju za svoje penzije, saopoštio je predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić.

Na Medicinskom fakultetu u Podgorici od sada i specijalizacije iz ANESTEZIJE i URGENTNE MEDICINE

Srijeda, 24.04.2024 | 10:59

U cilju stručnog usavršavanja doktora medicine na Mediciinskom fakultetu u Podgorici, pored postojećih specijalizacija iz radiologije i porodične medicine, uvedene su još dvije i to iz oblasti anestezije, reanimacije i intenzivne medicine, kao i specijalizacija iz urgentne medicine, što je i utvrđeno Pravilnikom o specijalizacijama zdravstvenih radnika i zdravstvenih sradanika, koji je donijelo Ministarstvo zdravlja.

Mugoša: Potrebna hitna diskusija o statusu Montefarma, pacijente ne zanima prebacivanje odgovornosti

Srijeda, 24.04.2024 | 10:58

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša komentarisao je probleme onkoloških i drugih pacijenata koji se ovih dana suočavaju sa nestašicom ljekova.

Medojević: Spajić će brzo iz Crne Gore, Krivokapić je obična karikatura, Marović bi mogao biti svjedok saradnik

Srijeda, 24.04.2024 | 10:43

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kaže da, dok god postoji Demokratska partija socijalista, postoji realna opasnost da se Crna Gora zove Kolumbijom na Jadranu.

Simpsonovi „ubili“ lika koji se 35 godina redovno pojavljivao u toj popularnoj seriji (FOTO)

Srijeda, 24.04.2024 | 10:33

"Simpsonovi" su u novoj epizodi emitovanoj proteklog vikenda "ubili" Lerija "Barsku mušicu". Redovni gost "Moovog bircuza" umro je u birtiji čiji je redovan gost bio još od prvih epizoda popularne serije 1989. godine.

"Drugarstva do neba dopunismo kumstvima" - Poslušajte novi recital Momčila Zekovića Zeka (VIDEO)

Srijeda, 24.04.2024 | 10:25

Posluštajte!

UP - Uhapšen vozač zbog prekoračenja brzine, vozio 133 km/h

Srijeda, 24.04.2024 | 10:12

M.S. je priveden sudiji za prekršaje.

Legendarni Vuja najavio kraj karijere: Ja sam trener u godinama…

Srijeda, 24.04.2024 | 10:02

Legendarni Veselin Vujović je između redova najavio da bi hrvatski Nekse mogao možda biti posljednji klub u njegovoj trenerskoj karijeri.

Selin Dion se BORI, i ne odustaje: Neće me zaustaviti ništa, pa ni sindrom ukočene osobe

Srijeda, 24.04.2024 | 09:39

Karijera pjevačice Selin Dion pauzirana je od kada joj je dijagnostifikovana autoimuna bolest 2022. godine. Muzička diva, međutim, kaže da je ništa, pa ni sindrom ukočene osobe neće zaustaviti.

Šetnja za Ukrajinu danas na Cetinju

Srijeda, 24.04.2024 | 09:25

Danas je dvije godine i dva mjeseca od početka sveobuhvatne ruske agresije na Ukrajinu, iz tog razloga u 18 časova, biće održana protestna šetnja u Prijestonici Cetinje, kako bi se na taj način uputila podrška herojskom ukrajinskom narodu u njihovoj borbi za slobodu i pravdu.