Petak, 26.05.2023 | 10:26
IZVOR: cdm.me

Zbog rada za prvomajske praznike i Dan nezavisnosti naplaćeno 36.700 eura kazni, zatvorena 23 objekta

Zbog rada za prvomajske praznike i Dan nezavisnosti inspektori su naplatili 36.700 eura kazni i zatvorili 23 objekta, saopšteno je CdM-u iz Uprave za inspekcijske poslove.
Foto: Ilustracija, Pixabay

Uprava za inspekcijske poslove, Odsjek za tržišnu inspekciju, kontinuirano sprovodi inspekcijski nadzor nad primjenom člana 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojim je predviđeno da se trgovina na veliko i trgovina na malo ne može obavljati nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika određenih zakonom kojim se uređuju državni i drugi praznici.

Nadzor su sprovodili u centralnoj, južnoj i sjevernoj područnoj jedinici.

“Za prvomajske praznike, kod 72 subjekta utvrđeno je 49 nepravilnosti, za koje su inspektori izdali 80 prekršajnih naloga u iznosu od 25.450 eura. Što se tiče nepoštovanja čl.35a Zakona o unutrašnjoj trgovini, odnosno nedozvoljenog rada nedeljom i u dane državnog praznika, tržišni inspektori su zatvorili 18 subjekata nadzora koji nijesu ispoštovali navedenu odredbu“, navode iz Uprave.

Kada je u pitanju državni praznik Dan nezavisnosti, inspektori su kod 38 subjekta utvrdili 17 nepravilnosti, za koje su izdali 30 prekršajnih naloga u iznosu od 11.250 eura.

“Što se tiče nepoštovanja čl.35a Zakona o unutrašnjoj trgovini, odnosno nedozvoljenog rada nedeljom i u dane državnog praznika, tržišni inspektori su zatvorili 5 subjekata nadzora koji nijesu ispoštovali navedenu odredbu”, navode iz Uprave.

Podsjećamo da se nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika trgovina na veliko i trgovina na malo može obavljati u apotekama; specijalizovanim prodavnicama ili kioscima za prodaju hleba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme; benzinskim stanicama i prodavnicama za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica; pijacama; štandovima – tezgama, vitrinama i automatima izvan pijaca i pokretnim prodavnicama; prodavnicama, kioscima i automatima smještenim unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka

“Podsjećamo građane da sve uočene nepravilnosti povodom nepoštovanja neradne nedjelje, odnosno rada tokom državnih praznika, mogu prijaviti putem Call centra 080 555 555 ili dolaskom direktno u prostorije Tržišne inspekcije, Ul. Novaka Miloševa br.10 gdje mogu podnijeti prijavu dežurnom inspektoru ili se interesovati za svoja potrošačka prava”, poručuju iz Uprave.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

AKCIJA GSS-A: Strani državljani SPAŠENI na Durmitoru

Nedjelja, 28.05.2023 | 18:00

Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore uspješno su okončali spasilačku akciju na Durmitoru u reonu Samara prema Škrki.

Pešić: Dobro bi bilo da Milatovića neko PODUČI prvim lekcijama elementarne pravne pismenosti

Nedjelja, 28.05.2023 | 17:54

Doskorašnja savjetnica predsjednika države Nataša Pešić reagovala je danas povodom, kako je istakla, navoda o nepotpisivanju zakona koje je dostavila raspuštena Skupština.

Čelanović: Preko PET HILJADA glasova u Kotoru garancija su EVROPSKOG GRADA

Nedjelja, 28.05.2023 | 17:46

Preko pet hiljada glasova na predsjedničkim izborima garancija su evropskog Kotora i toga da na narednim lokalnim izborima e ropska i građanska opcija preuzima vlast, poručio je Generalni sekretar SD Miloš Čelanović u toku predstavljanja programa liste "Zajedno".

Koalicija “Zajedno!”: Herceg Novi žrtva NEMARA i NERADA aktuelne vlasti, vratićemo STARI SJAJ biseru naše Boke

Nedjelja, 28.05.2023 | 17:28

“Ja vjerujem da će građani na ovim izborima prepoznati ono što je ispravna, odgovorna i ozbiljna politika. Vjerujem da će građani znati da cijene kako se odgovorna politika prethodnih vlada, koje su sačinjavale partija naše koalicije, odnosile prema Herceg Novom”, poručio je Danijel Živković, nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” na juče održanoj tribini u Herceg Novom.

Ovo je borilačka vještina koju TRENIRA Jelena Đoković - Spoj SNAGE i RTIMA

Nedjelja, 28.05.2023 | 17:21

Vještina koja budi fizičku, mentalnu i spiritualnu snagu.

Odžić: Odžić: Konsolidovaćemo javne finansije, SMANJITI nezaposlenost, OGRANIČITI rast cijena namirnica

Nedjelja, 28.05.2023 | 17:05

U proteklom periodu dokazali smo da umijemo da upravljamo javnim finansijama, u narednom periodu,  primjer Budve preslikaćemo i na državni budžet,  poručio je kandidat za poslanik na listi “SDP – Za našu kuću”. je Petar Odžić.

Tološi - U POŽARU IZGORIO krov kuće

Nedjelja, 28.05.2023 | 17:03

Gorjela kuća u Tološima.

Poznati glumac o svojoj BORBI s opakom bolešću - "Zahvalan sam što sam ŽIV"

Nedjelja, 28.05.2023 | 16:55

Glumac je u bolnici ležao mjesecima, a najveća podršla bila mu je supruga Suzan.

MAME ili TATE? Nova stduija POKAZALA koje SREČNIJI

Nedjelja, 28.05.2023 | 16:39

Očevi su srećniji kada provode vreme i komuniciraju sa svojom djecom.

Mandić ČESTITAO Vučeviću izbor za novog predsjednika SNS-a: "UBIJEĐEN sam da ćete učiniti velike stvari"

Nedjelja, 28.05.2023 | 16:37

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić čestitao je Milošu Vučeviću izbor za novog predsjednika SNS-a.