Ponedjeljak, 29.05.2023 | 10:50
IZVOR: RTCG

Medojević: Dočekao sam da me tuži ministar za kojeg sam ja glasao

Predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević, saopštio je da je on trebao da podnese tužbu protiv lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića zbog povrede ugleda i duševne patnje. U podgoričkom Osnovnom sudu jutros je održano pripremno ročište po tužbi Spajića, koji se nije pojavio u sudnici.




Foto: arhiva, I.Šljivančanin/skupstina.me

Medojević je za TVCG je kazao da je on trebao da podnese tužbu protiv Spajića, nakon što je protiv njega podnio četiri krivične prijave. Spajić, koji je tužio Medojević za povredu časti i ugleda, nije se pojavio na ročištu.

“Dočekao sam da me tuži u onaj ministar za kojeg sam ja glasao u crnogorskom parlamentu. U Crnoj Gori se ništa ne mijenja, korupcija i kriminal u vladi i dalje caruju. Sudiji sam rekao da sam ja taj koji je trebao da podnese tužbu za povredu ugleda i časti, duševnu patnju jer me duša boljela kad sam gledao kako je Spajić pljačkao i krao ovu državu”, rekao je lider PzP-a.

Dodao je i da je glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću predao krivične prijave vezano za teške zloupotrebe zakona.

“Prikupio sam dovoljno dokaza do nivoa osnovane sumnje, i ne znam zašto glavni specijalni tužilac ne postupa po tome jer se radi o teškim pljačkama državnog budžeta”, istakao je Medojević.

Spajić je tužio predsjednika PzP-a i zbog povrede prava na psihički integritet i prava na dostojanstvo.

Spajić je angažovao advokatsku kancelariju Danilo Radulović da, u njegovo ime, preduzima sve pravne radnje, a tužba je predata krajem februara.

Advokat Radulović izjavio je ranije da se Spajić na ovakav potez odlučio, “kako zbog sopstvene mentalne higijene, tako i zbog mentalne higijene cjelokupne javnosti”.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Draško
29.05.2023 13:09

Nijesi ti Medojevicu ni tuzilac ni sudija da nekoga optuzis ili da mu sudiš,trebao je Spajic i ranije da te tuži a i građanima si više dosadio

0 0

OSTALE VIJESTI

Šćekić: Crna Gora posvećena saradnji sa Srbijom

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:56

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, upriličio je prijem ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, Nebojše Rodića. 

Nikolić: Reakcije po taktu BIA, najbolja potvrda tačnosti Đukanovićevih tvrdnji

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:48

Ništa bolje ne potvrđuje tačnost i preciznost teza iznijetih u intervjuu Mila Đukanovića, kao reakcije koje su uslijedile: oglasili se svi oni politički i medijski abonenti obavještajne agencije iz susjedstva, i najbolje pokazali tačnost i preciznost teze da je BIA premrežila Crnu Goru i pod svoju kontrolu stavila razne propagandne i parapolitičke subjekte, saopštio je portparol DPS-a Miloš Nikolić.

Odbor ODBIO predlog Aleksandre Vuković Kuč da Crna Gora SPONZORIŠE Rezoluciju o Srebrenici

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:09

Odbornica DPS-a Aleksandra Vuković Kuč danas je na sjednici Odbora za međunarodne odnose i iseljenike predložila da se dnevni red dopuni inicijativom da se članovi odbora izjasne o kosponzorstvu Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Vlada PRIHVATILA - Jovanovski i Kardović u Komisiji za POPIS

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:04

Prema informacijama Portala RTCG Vlada će prihvatiti predloge opozicije i partija manjinskih naroda da u ih u Komisiji za popis predstavljaju profesor Fakulteta za informacione tehnologije, doktor Srđa Jovanovski i Armin Kardović.

Laković: "Prethodna Vlada KORISTILA AKCIJE tužilaštva za PROMOCIJU svoje politike"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:44

Proces "dritanizacije" započeo je glasanjem DPS-a u Parlamentu za vladu koju je vodio Dritan Abazović, kazao je poslanik Pokreta Evropa sad Miodrag Laković.

Monteput donirao MUP-u "PRESRETAČ" visoke klase

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:00

Kompanija Monteput donirala je automobil – tkz. presretač Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije. Na platou ispred Komandnog centra na Pelevom Brijegu Milan Ljiljanić, izvršni direktor Monteputa, predao je ključeve vozila v. d. pomoćnika direktora Uprave policije Draganu Goroviću.

Šćekić: Crna Gora posvećena saradnji sa Srbijom

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:56

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, upriličio je prijem ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, Nebojše Rodića. 

Konačno je stigao KRAJ j retrogradnog Merkura - Ove PROMJENE čekaju vaš horoskopski znak

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:48

 Kraj retrogradnog Merkura! Konačno je stigao 25. april 2024. godine, dan kada će se dosta stvari promijeniti. 

UDES u Podgorici - Ima povrijeđenih

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:41

Jedna osoba je povrijeđena u udesu dva automobila koji se dogodio na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog ispred Skupštine Crne Gore.

Crvena Zvezda suspendovala tim-menadžera Nebojšu Ilića

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:41

KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da je u periodu od 72 sata, do utvrđivanja činjenica suspendovao člana našeg kluba Nebojšu Ilića, saopšteno je iz beogradskog kluba.

Ova UKUSNA namirnica SMANJUJE APETIT i doprinosi GUBITKU KILOGRAMA

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:32

Dobro balansirana ishrana je jedan od najvažnijih faktora ukoliko želimo da smršamo.

Mandić: IZVJESNO da će tokom juna doći do PROŠIRENJA Vlade

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:23

Izvjesno je da će tokom juna doći do proširenja Vlade, što će dati novi zamah kada su u pitanju svi zacrtani planovi parlamentarne većine, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić tokom današnjeg susreta sa Natašom Pirc Musar, predsjednicom Slovenije.

IRF - Uz dodatne edukacije i treninge do jake profesionalne ličnosti

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:20

Polaznice prve generacije programa razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja „Women on Boards“ Marija Janković, Ivana Đurović i Radmila Ivanović ističu važnost interakcije s inspirativnim liderkama u okviru samog programa, naglašavajući da je povezivanje s uspješnim ženama ključno za njihov dalji profesionalni put.

Sačuvajte ZDRAVLJE jednog od VITALNIH ORGANA: Ovo VOĆE može znatno poboljšati funkciju jetre

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:09

Njena primarna funkcija je izlučivanje toksina iz tijela.

"UPOZNALE smo se na hemoterapiji": Plesačica OTRKILA DETALJE o Kejt Midlton

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:57

Princeza Kejt Midlton je nedavno saopštila da se liječi od karcinoma i time pokušala da stane na put svim teorijama zavjere koje su kružile.