Petak, 09.06.2023 | 19:30
IZVOR: zadovoljna.rs

Namirnice koje treba da jedete PRIJE MORA za PREPLANULI ten

Za more nam nije potrebna dijeta, već samo kvalitetnije namirnice.




Foto: Ilustracija/ Unsplash.com

Pošto ljekari preporučuju samo kratko izlaganje suncu, možete ubrzati proces crnjenja određenim namirnicama. Isto tako ga možete i usporiti, zavisno od toga šta jedete.

Šta treba da jedemo da bismo više preplanuli?

Voće

Mango je bogat vitaminom A. Ovo pomaže vašoj koži da dobije zdravu preplanulost privlačeći sunčeve zrake, što će vam dati poseban sjaj. Tu takođe spadaju breskve i dinje.

Lubenica ne samo da sadrži dobar vitaminski sadržaj, već je i puna vode, što je važno kada izlažete svoje tijelo suncu. Voda pomaže u hidrataciji vaše kože. Vitamini B koji se nalaze u lubenici takođe povećavaju sposobnost vaše kože da tamni.

Povrće

Sirova šargarepa, koja je bogata karotenom, odlično je povrće ako želite da dobijete lijep ten. Sadržaj beta karotena u šargarepi pretvara se u vitamin A koji štiti kožu od opekotina od sunca i snabdjeva nas hranljivim materijama.

Karoten takođe pomaže u proizvodnji melanina, pigmenta koji potamni vašu kožu kad se sunčate. To je uobičajeni sastojak u proizvodima za samopotamnjivanje. Drugo povrće poput paprike, tikvice ili paradajza takođe može da pripremi vašu kožu za sunčanje.

Jaja

Jaja su bogata vitaminima A, B, D i E. Žumanca sadrže revitalizujuće hranljive materije poput vitamina B6 i omega-3 i omega-6 masnih kiselina, koje dobro pripremaju kožu za sunce i preplanuli ten.

Namirnice koje se peku na roštilju mogu pomoći da se povećaju prednosti vašeg preplanulog tena sve dok ih pravilno spremate. Meso i ribu namažite maslinovim uljem, crvenim vinom, soja sosom ili balzamiko sirćetom da biste „ojačali“ preplanulost.

Klonite se citrusa, peršuna i potočarke jer ove namirnice bi mogle negativno da utiču na vaše pokušajte da pocrnite.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

SDT objavio snimak: I imovina Katnića i Lazovića predmet ispitivanja (VIDEO)

Srijeda, 17.04.2024 | 13:45

Specijalno državno tužilaštvo i Specijalno policijsko odjeljenje svakodnevno preduzimaju brojne radnje u cilju identifikacije imovine okrivljenih bivšeg policijskog funkcionera Zorana Lazovića i bivšeg specijalnog tužioca Milivoja Katnića, i to kako one koja je upisana na okrivljene i članove njihovih porodica, tako i one za koju postoji određeni stepen sumnje da je upisana na druga fizička i pravna lica, a čiji su stvarni vlasnici okrivljeni i članovi njihovih porodica, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

UHAPŠENA direktorica ASK-a Jelena Perović

Srijeda, 17.04.2024 | 13:36

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) blokirali su jutros zgradu Agencije za sprječavanje korupcije u kojoj vrše pretres.

Pojedini maturanti na eksterni ispit ipak došli sa telefonima: Umotali ih u aluminijsku foliju, pod izgovorom da su ponijeli sendvič

Srijeda, 17.04.2024 | 13:16

Maturanti crnogorskih srednjih škola juče su polagali maturski, odnosno stručni ispit iz predmeta Crnogorski, srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost, a prema ocjeni direktora Ispitnog centra Crne Gore Miloša Trivića, prvi ispitni dan prošao je u najboljem redu, bez nepravilnosti.

"Bio sam SVJEDOK tome": Danijel Alibabić o razvodu Meline i Harisa Džinovića - "Moja žena je jako bliska sa..."

Srijeda, 17.04.2024 | 16:57

Danijel Alibabić gostovao je u  emisiji „Moj dan, Blic dan” i izrazio svoj stav povodom sve češćih razvoda koji se dešavaju na javnoj sceni.

VIDEO - Jokić u sceni o kojoj priča svijet i videu koji se masovno dijeli internetom

Srijeda, 17.04.2024 | 12:13

Košarkaši Denver Nagetsa spremaju se za plej-of NBA lige i saznali su protivnika u utorak na srijedu.

Megan Foks pokazala kako IZGLEDA BEZ ŠMINKE - U istp vrijeme ODUŠEVILA i RAZOČARALA FANOVE (FOTO)

Četvrtak, 18.04.2024 | 10:29

Megan Foks poznata je kao jedna od najatraktivnijih glumica svijeta, a nakon što je objavila fotografiju bez šminke izazvala je brojne komentare.

Crnogorka "ODUVALA" konkurenciju - Podgoričanka OSTVARILA VELIKI UPSJEH i zaradila duet sa folk zvijezdom

Četvrtak, 18.04.2024 | 10:08

“Pevaj sa mnom”, šou program, kako organizatori kažu, jednog od najpopularnijih folk pjevača na ovim prostorima Slobe Radanovića, sinoć je okončan u znaku sjajne izvedbe Podgoričanke Tamare Vujačić.

ODLOŽENO suđenje Vesni Medenici

Četvrtak, 18.04.2024 | 10:03

Suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, njenom sinu Milošu i ostalim pripadnicima kriminalne organizacije optužene za izvršenje više teških krivičnih djela ponovo je odloženo, jer se nisu stekle procesne pretpostavke da se isto održi.

Teško se odlučuju za SAMOSTALNI ŽIVOT - Mladi u Evropi sve duže ostaju da ŽIVE sa roditeljima

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:51

Mnogi mladi Evropljani danas se suočavaju s izazovom pronalaženja sopstvenog stambenog prostora i finansijskom nezavisnošću, što je dovelo do toga da neki od njih ostaju da žive u zajednici sa roditeljima duže nego što je to bio slučaj ranije.

Ćerka milijardera SNIMILA FILM o siromaštvu, pa naišla na OŠTRE KRITIKE - "Loš je koliko i mislite" (VIDEO)

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:39

Rediteljski prvijenac Nikl Pelc Bekam o tinejdžerki koja se bori da spoji kraj s krajem u srednjoj Americi nailazi na oštre kritike kritičara.

Ove NAMIRNICE podstiču RAZVOJ DJEČIJEG MOZGA

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:27

Psihijatar dr Dru Remzi kaže da su namirnice koje deca konzumiraju jako važne jer su značajne za razvoj mozga, a ono što klinci jedu ima veliki uticaj i na njihovu koncentraciju i kognitivne sposobnosti.

Ova PODGORIČKA NASELJA sjutra će više sati biti BEZ VODE

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:15

Bez vode će biti u periodu od 08.00 do 15.00 časova.

Spektakl u Njemačkoj se bliži – sa Meridianom do EURA!

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:13

Istorijsko ljeto se bliži! Kulminacija istog biće Olimpijske igre u Parizu, a prije Igara očekuje nas Evropsko prvenstvo u fudbalu koje će se od 14. juna do 14. jula održati u Njemačkoj.

Astrolozi predviđaju - Ovi DATUMI u APRILU donose VELIKE PROMJENE

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:02

Četiri datuma u aprilu koja će uticati na naše živote. 

Milatović - Podići spomen obilježje žrtvama Kaluđerskog laza

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:00

Zločin u Kaluđerskom lazu, koji se dogodio na današnji dan prije 25 godina, predstavlja mračno poglavlje u našoj istoriji, obilježeno gubitkom nedužnih života, onih koji su u našoj zemlji tražili utočište, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.