Utorak, 03.08.2021 | 18:24
IZVOR: klix.ba

VIDEO: EMOTIVNO - Velika panda dobila BLIZANCE u zoološkom vrtu u Francuskoj

Velika panda dobila je dva mladunčeta u Francuskoj, a radi se o blizancima.




Foto: Youtube screenshot/WBNS 10TV

Blizanci velike pande rođeni su u zoološkom vrtu ZooParc de Beauval u centralnom dijelu Francuske.

Mlade pande su došle na svijet u ranim jutranjim satima u ponedjeljak, a teške su samo 149 i 129 grama. Iz zoološkog vrta je saopšteno da su zdrave i živahne.

Reprodukcija pandi u zatočeništvu i divljini je veoma teška, ali je ženka Huan Huan, koja je posuđena iz Kine, dobila blizance i već je majka Yuan meng, prve pande rođene u Francuskoj.

Huan Huan i njen partner Yuan Zi su "ostvarili kontakt" osam puta u martu. 

Porođaj Huan Huan je pažljivo praćen, a za ovu priliku su iz Kine stigla dva veterinara.

Prošlog mjeseca je Kina saopštila da velike pande više nisu ugrožena vrsta, ali da spadaju među ranjive. Klasifikacija je ublažena jer je broj ovih životinja u divljini povećan na 1.800.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Jovanović: Držimo riječ, nećemo pregovarati sa DPS i NSD

Subota, 15.06.2024 | 17:44

Postoji jasna matematička i održiva većina za uspostavljanje vlasti u Budvi i mislim da nas na to obavezuje izborna volja građana. Ukoliko se to ne desi i ukoliko drugi politički subjekti ne pokažu odgovornost i spremnost u tom smislu, onda je moguće ponavljanje izbora, istakao je nosilac liste “Budva naš grad” Nikola Jovanović.

Mujović: U Ministarstvu energetike i rudarstva odlučni u doprinosu ekonomskog jačanja Crne Gore

Subota, 15.06.2024 | 17:34

Nakon što je dogovorena isplata naknade Opštini Nikšić za potopljeno zemljište za Bilećko jezero, za tekući i budući period, ministar energetike i rudarstva prof. dr Saša Mujović sastaće se u poneđeljak u Podgorici sa direktorom Elektroprivrede Republike Srpske Lukom Petrovićem kako bi se krenulo u proces utvrđivanja dugovanja za prethodnih 30 godina, koliko Opština Nikšić nije prihodovala po tom osnovu i definisala dinamika i modalitet isplate.    

Vujović: Spajić sve više liči na Mandićevu ikebanu a PES na frakciju NSD

Subota, 15.06.2024 | 17:11

“Posljednja dešavanja na političkoj sceni, od poruka na Svesrpskom saboru do najava Kneževića da je Spajić prihvatio promjene Ustava i koncept dvojnog državljanstva, nesumnjivo pokazuju da Spajić sve više liči na Mandićevu ikebanu a PES na frakciju Nove srpske demokratije”, smatra Ivan Vujović predsjednik SDP-a.

"Matijin talenat, rezultati i privrženost reprezentaciji ostaju svijetli trag na ponos porodici, sportskoj zajednici i Crnoj Gori"

Subota, 15.06.2024 | 16:55

Predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović izjavio je saučešće povodom smrti golmana reprezentacije Crne Gore, Matije Šarkića.

Đurašković: Kurban-bajram svojom plemenitom simbolikom podsjeća nas na ljepotu skladnog života

Subota, 15.06.2024 | 16:50

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković uputio je čestitku povodom Kurban-bajrama.

ZLO I NAOPAKO: Ova tri horoskopska znaka najviše uživaju u tuđoj patnji

Subota, 15.06.2024 | 16:46

Da li su ovo najveći zlobnici horoskopa?

Prevrnuo se automobil u Nikšiću, povrijeđena djevojka

Subota, 15.06.2024 | 15:41

Prevezena je u Hitnu pomoć.

FunFest Cetinje: Na Ljetnjoj pozornici odigrana je predstava Svadbena zvona

Subota, 15.06.2024 | 15:17

Četvrtu noći festivala komedije i zabave „FunFest Cetinje“ na Ljetnjoj pozornici odigrana je predstava „Svadbena zvona“ u režiji Petra Srpčića, a u produkciji Srednjoevropskog kulturnog centra.

Monstat: Ne kasnimo s objavom podataka popisa

Subota, 15.06.2024 | 15:06

Podsjećaju da su od početka procesa najavili rokove objave podataka – parcijalno u drugoj polovini ove godine, što, kako kažu, poštuju, te, tvrde da „nema mjesta javnim prozivkama i negativnim komentarima po tom pitanju, nagađanjima i manipulaciji podacima“.

DPS Tuzi: Zbog neodgovornog i nestručnog upravljanja Vodovodom, Kuće Rakića dočekuju Bajram bez vode

Subota, 15.06.2024 | 14:38

Već nekoliko dana, zahvaljujući neodgovornim i nestručnim licima koja su po različitim kvotama i koalicionim sporazumima dovedeni da upravljaju Vodovodom Tuzi, mještani naselja Kuće Rakića isključeni su sa vodovodne mreže, saopšteno je iz Kluba odbornika DPS Tuzi.