Petak, 11.02.2022 | 11:20
IZVOR: index.hr

Tata labud i VIDEO koji je raznježio sve: Preuzeo brigu o LABUDIĆIMA nakon što im je majka umrla

Prošle godine labudovi su bili česti prizor na rijeci Charles River Esplanade u Bostonu u Massachusettsu, a jedan labuđi par "zaključio je" da je to savršeno mjesto za podizanje porodice.




Foto: Twitter, screenshot/Anna Meiler

"Početkom aprila prvi smo put primijetili da imaju gnijezdo", rekla je Emma Feeney, koordinatorka marketinga i događaja iz Udruženja Esplanade, za The Dodo.

"Nedugo nakon toga smo vidjeli da je ženka labuda počela polagati jaja. Ukupno je devet jajašaca položeno do početka maja, a prije desetak dana labudići su se izlegli."

Ljubitelji ptica okupili su se oko gnijezda kako bi gledali kako se izliježe sedam labudića, a o njima su se brinuli njihovi roditelji.

Međutim, tragedija je zadesila rijeku Charles prošlog ponedjeljka, kada se majka labudova razboljela i preminula.

"Mahala je glavom i nije se mogla samostalno uspraviti", rekla je Feeney. "Ali dok je kontrola životinja stigla u park, nažalost je labudica već bila uginula."

Budući da labudovi vode brigu o svojim mladuncima tokom prvih nekoliko nedjelja njihovog života, nakon smrti labudice taj zadatak je preuzeo tata labud.

Svi posjetiocu mogli su vidjeti tatu labuda kako plovi rijekom s labudićima na leđima, a prizor je mnoge raznježio.

"Guske plivaju pored njih i baš se osjeti da je tata jako zaštitnički nastrojen. Zahvaljujući njemu, labudići su dobili priliku da izrastu u jake i snažne labudove i da jednog dana slijede njegov primjer", zaključila je Feeney.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Rađenović: Ni ove godine lokalna vlast nije okitila grad za 21. maj

Utorak, 21.05.2024 | 11:01

"Nedopustivo je da lokalna vlast u Budvi ni ove godine nije našla za shodno da adekvatno okiti grad povodom 21. maja, Dana nezavisnosti. Pored toga što ne poštuju državne praznike, lokalna vlast ne cijeni ni građane koji su danas ostavljeni bez obroka u Narodnoj kuhinji", istakao je nosilac liste "URA - Dr Dritan Abazović - Drugačije!" Blažo Rađenović.

UP - Nikšićka policija identifikovala osobe osumnjičene za nanošenje teških tjelesnih povreda

Utorak, 21.05.2024 | 10:22

Dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Nikšić obaviještena je 5. maja u 22.45 časova od strane zaposlenih u Medicinskom centru Nikšić da se na ukazivanje ljekarske pomoći javilo lice R.K. (55) sa povredama u predjelu glave, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Milatović - Ujedinjeni u ljubavi prema Crnoj Gori, spremni smo da nastavimo graditi društvo prosperiteta i jednakih šansi

Utorak, 21.05.2024 | 10:06

18 godina nakon obnove državne nezavisnosti uvjeren sam da smo, više nego ikada ranije, spremni i odlučni da razumijemo jedni druge i, ujedinjeni u ljubavi prema Crnoj Gori, nastavimo da gradimo društvo prosperiteta i jednakih šansi, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Vujović: Proaktivnijim pristupom iskoristiti EU fondove u cilju bržeg rasta kulturnog i kreativnog sektora

Utorak, 21.05.2024 | 09:56

Crna Gora bi trebalo da proaktivnije iskoristi fondove Evropske unije (EU) za kulturni i kreativni sektor, kako bi ubrzala rast i obezbijedila održivost sektora, zbog čega će Ministarstvo kulture i medija u narednom periodu još aktivnije raditi na promociji i komunikaciji svih potencijala ovog sektora", poručila je resorna ministarka dr Tamara Vujović.

Inicijativa 110 NVO i preko 500 istaknutih ličnosti da Crna Gora kosponzoriše Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici

Utorak, 21.05.2024 | 09:22

110 NVO-a i preko 500 istaknutih pojedinaca očekuje od Vlade Crne Gore da naša država kosponzoriše rezoluciju UN o danu sjećanja na genocid u Srebrenici.

Jelena Škerović - Bez Nataše Mek u Meksiku; Ova reprezentacija ima potencijal

Utorak, 21.05.2024 | 09:08

Košarkašice Crne Gore završile su dvonedjeljne mini pripreme u “Bemax areni”, a nakon ovog okupljanja reprezentacije portal Meridian sport je razgovarao sa selektorkom Jelenom Škerović.

"Toliko o tome" - Jokić otkrio za koga NAVIJA u borbi za šampionski prsten

Utorak, 21.05.2024 | 08:59

Nikola Jokić i košarkaši Denvera nisu uspjeli ove sezone da odbrane šampionski prsten.

Đurašković - Cetinje je imalo ključnu ulogu u obnovi crnogorske nezavisnosti

Utorak, 21.05.2024 | 08:18

Danas s ponosom slavimo najznačajniji datum u novijoj crnogorskoj istoriji - dan kada smo mirno i dostojanstveno obnovili nezavisnost Crne Gore i krenuli putem slobode i samostalnosti, saopštio je gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković.

SAN za svakog ljubitelja slatkiša: Pripremire ČOKOLADNI HKLJEB OD BANANE

Utorak, 21.05.2024 | 07:53

Jedina stvar koja je bolja od hleba od banane je recept za čokoladni hljeb od banane. Nazovite ga doručkom, hljebom ili čak desertom - ovaj mekani i čokoladni hljeb je san za svakog ljubitelja slatkiša koji ne propuštaju priliku da ih provuku kroz svaki obrok.

JEFTINIJE sve vrste goriva - Ovo su cijene za litar

Utorak, 21.05.2024 | 07:27

Od danas, u Crnoj Gori su jeftinije sve vrste goriva.