Utorak, 08.08.2023 | 11:44
IZVOR: danas.rs/Slobodna Dalmacija

Turisti ŠOKIRANI - Na ovom ostrvu u komšiluku počeli da NAPLAĆUJU i KUPANJE u moru

Ovog ljeta smo se suočili sa raznim visokim računima i naplatama za sve i svašta, a posljednja priča nam dolazi iz Hrvatske.




Foto: Ilustracija/ Pixabay.com 

Visoke cijene u prodavnicima i kafićima više nisu novost, ali priča iz Slobodne Dalmacije je dokaz da na pojedinim mjestima naplaćuju i vazduha i kamen.

Kamp „Mlaska“ u opštini Sućuraj na ostrvu Hvar, naplaćuje dva eura za korišćenje „dnevnog boravka“.

Iako kako kažu u redakciji lista razumiju da se naplaćuje nešto što je pod koncesijom, ipak čini se da taj kamp nema koncesiju na plažu, a ne postoji ni koncesija koja uključuje naplatu korišćenja bazena i mora.

"Da smo korisnici kampa – u redu, treba naplatiti nešto što je pod koncesijom, ali koliko mi je vidljivo na dostupnim internet stranicama, taj kamp uopšte nema koncesiju na plažu, a kamoli koncesiju koja uključuje naplatu korištenja kupališta i mora", ispričala je jedna žena za splitski dnevnik.

"Čak i da su nam naplatili parking, naš automobil nije bio parkiran u kampu, već ispred rampe na šljunku. Međutim, rečeno nam je da moramo platiti tri dnevne karte za kupanje na plaži, za nas troje odraslih. Nismo platili ležaljku, suncobran ili parking, već smo platili dva eura „po glavi“, što znači šest evra za nas troje koji ćemo se kupati na njihovoj plaži“, rekao je besni čitalac novinarima Slobodne Dalmacije.

Iako je račun jasno pokazivao uslugu „dnevnog boravka“, nije jasno šta se tačno naplaćuje.

Ako turisti nisu koristili prostor kampa, već samo plažu, koja je pomorsko dobro niko ne smije da im naplati ni kupanje ni „boravak“ na kopno širine šest metara gledano sa ivice mora.

Prema Planu upravljanja pomorskim resursima opštine Sućuraj i utvrđenim granicama pomorskog dobra iz novembra 2008. godine, dozvole za korišćenje ležaljki, suncobrana, akva parka, sanduka za sladoled, podmornica za razgledanje morskog dna, jedrilica i čamaca na vesla, tezge za prodaju, ugostiteljske terase i drugo, izdate su za zaliv Mlaska, ali se nigde ne pominje plaćanje „dnevnog boravka“.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Vešović i Klikovac saglasni: “Čistoća” i “Vodovod i kanalizacija” u ozbiljnoj finansijskoj krizi

Utorak, 14.05.2024 | 20:01

Gradska preduzeća “Čistoća” i “Vodovod i kanalizacija” nalaze se u ozbiljnoj finansijskoj krizi, saglasni su odbornici opozicije i vlasti Skupštine Glavnog grada. Dok iz opozicije tvrde da je riječ o maćehinskom odnosu gradske uprave prema lokalnim preduzećima, iz redova vlasti ukazuju na naslijeđene probleme koje je stvorila prethodna gradska uprava.

Žena pokazala genijalan trik kako da otkrijete vara li vas partner, pokazuje nepobitan fizički dokaz

Utorak, 14.05.2024 | 19:30

Korisnica TikToka Andrea Lopez podijelila je svoj genijalan trik kako da otkrijete vara li vas vaš muškarac ili ne – a sve što vam je potrebno je ljepljivi valjak za skupljanje mrvica i dlaka s odjeće. Njegova cijena je oko 100 dinara, a osiguraće fizičke dokaze prevare, naravno ukoliko ona postoji, tvrdi Andrea.

PES: Zbog prošlosti za koju nismo odgovorni, nećemo dovoditi u pitanje našu evropsku budućnost

Utorak, 14.05.2024 | 18:28

Pokret Evropa sad (PES) kao građanska partija koju sačinjavaju sve etničke i vjerske zajednice iz Crne Gore se veoma principijelno i sa pijetetom odnosi prema svim žrtvama vođenih ratova, poručuju iz PES-a.

Pao dogovor - Luka Modrić napušta Real

Utorak, 14.05.2024 | 18:12

Luka Modrić će napustiti Real Madrid na kraju ove sezone, javilo je više izvora iz Španije. U Realu vjeruju da je sada pravi trenutak za rastanak sa najtrofejnijim igračem u istoriji kluba.

NAČINI DA OSTAVITE DOBAR PRVI UTISAK: Govor tijela je snažniji od riječi, obratite najviše pažnju na gestikulaciju

Utorak, 14.05.2024 | 17:53

Prema stručnjacima ovo su načini da se dopadnete drugima i da zračite samopouzdanjem.

Ljiljanić: PES otkazao, bez objašnjenja, pregovore sa Pokretom za Podgoricu

Utorak, 14.05.2024 | 17:44

Odbornica u parlamentu Glavnog grada Nađa Ljiljanić, kazala je da danas je bio planiran nastavak pregovora predstavnika Pokreta za Podgoricu i Pokreta Evropa sad (PES) te da su sastanak predstavnici PES-a otkazali “bez objašnjenja”.

Obezbijeđena novčana sredstva za isplatu nadoknada za učenike u dualnom obrazovanju

Utorak, 14.05.2024 | 17:34

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) je obezbijedilo sredstva za isplatu nadoknada za učenike u dualnom obrazovanju, za mart i april školske 2023/2024. godine u iznosu 74.920 eura.

Knežević: Upitna podrška Vladi ako Crna Gora podrži rezoluciju o Srebrenici

Utorak, 14.05.2024 | 17:27

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević kazao je za “Kurir” da sa liderom NSD-a Andrijom Mandićem i ostalim liderima srpskih partija intenzivno rade na tome da razgovaraju sa premijerom Milojkom Spajićem i da mu dodatno objašnjavaju kakve su konsekvence glasanja Crne Gore za eventualnu podršku Rezoluciji o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.  

Mašković: Zečević demantovao sam sebe

Utorak, 14.05.2024 | 17:02

Direktor Puteva Radoš Zečević demantovao je moje navode da je u tom preduzeću za prvih godinu dana rada nove gradske uprave zaposleno 190 ljudi, uprkos činjenici da mi je on dostavio taj podatak koji sam iznio. Dakle, demantovao je sam sebe, kazao je odbornik Socijaldemokrata u Skupštini Glavnog grada, Miloš Mašković.

FSCG pokrenuo disciplinski postupak protiv tri prvoligaša

Utorak, 14.05.2024 | 16:54

Nakon uvida u prijave Komisije za takmičenje FSCG i zvanične izvještaje zvančnika utakmice, Disciplinska komisija je na današnjoj sjednici donijela sljedeće odluke: