Nedjelja, 26.11.2023 | 11:11
IZVOR: idjtv.nova.rs

"GLASS SKIN“ šminka - NOVI TREND među damama : Sijajte u samo četiri koraka (VIDEO)

Već neko vrijeme jedan od trendova koji je zaludio šminkerke, influenserke i devojke širom svijeta jeste takozvani „glowy“, odnosno „glass skin“ efekat.




Foto: Ilustracija/Unsplash.com 

Najprije je postala popularna skincare rutina, koju je počela da promoviše Hejli Biber, uz pomoć koje će vaša koža izgledati nahranjeno, bogato i kao da se presijava.

Sada, sve je popularniji trend šminkanja zbog kojih će vaše lice sijati upravo ovakvim sjajem. Zdrav izgled sve je popularniji, dok teška i izražena šminka polako pada u zaborav. Tome svjedoči i #glassskinmakeup tag na TikToku koji ima preko 113 miliona oznaka. Brojne influenserke i šminkerke snimaju svoju takozvanu „no makeup“ mejkap rutinu uz navođenje proizvoda koje koriste kao i redosled nanošenja istih kako bi se postigao ovaj efekat.

Ovaj koncept pomenute rutine je nastao u Koreji koja prenosi njihov ideal toga kako koža treba da izgleda. Postizanje savršenog izgleda ovog mejkapa krije se u pripremi kože koja i pre nanošenja šminke mora imati ovaj prozirni, blistavi efekat.

Za postizanje efekta „staklene kože“ potrebno je samo četiri koraka.

1. Tečni puder

Izaberite laganu podlogu koja vašoj koži daje blistavu završnicu prirodnog izgleda. Pričamo o tečnom puderu koji u sebi sadrži šimer nijanse. Ako pri ruci imate samo mat puder, pomiješajte ga sa nekoliko kapi tečnog hajlajtera da biste ga pretvorili u vlažnu podlogu. Manje je više kada je u pitanju stakleni izgled kože. Zato nanesite samo malu količinu pudera, i bjuti blenderom ga dobro razmažite kako biste koži dali laganu i glatku pokrivenost.

2. Korektor i konture

Za konturisanje lica, kao i kod pudera, vodite se parolom manje je više. Malu količinu bronzera nanesite ispod jagodica, tek da bi se konture nazirale. Možete koristiti metodu vertikalnog konturisanja. Sljedeći korak jeste nanošenje korektora. Potrebno je da nanesete što svetliju nijasnu. Prekrijte neželjene tamne krugove ispod očiju. Takođe, nanestite korektor na sve ključne tačke lica – vrh nosa, predio između obrva i na sredinu brade.

3. Hajlajter

Treći korak je najvažniji. Kako biste dobili kompletan „stakeni“ izgled potrebno je dodati dovoljnu količinu hajlajtera. Koristeći odgovarajuću četkicu za hajlajter istaknite vrhove jagodica, liniju i vrh nosa i čelo. Da biste upotpunili celokupni izgled dodajte malo boje na svoje obraze tako što ćete nanijeti kremasto rumenilo na jabučice. Možete koristiti svjetlucavo rumenilo ili pomiješati highlighter sa rumenilom za dodatni sjajni efekat.

4. Sjaj za usne

Sjaj za usne bi trebalo da bude hidrantan i što laganiji. Odlučite se za određenu nude roze nijansu, sa šimeri efektom. Možete se voditi i drugom metodom. Ona podrazumijeva nanošenje hidrantnog balzama za usne, preko kojeg ćete dalje nanijeti ružičasti ili crveni ruž, ali samo na sredinu usana, i razmazati ga. Kada ste završili sa usnama, naprskajte fiksator za šminku kako bi vam šminka duže trajala.

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDJE!

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

ISTINA ili MIT: Da li kokosovo ulje može UTICATI na RAST KOSE?

Nedjelja, 26.05.2024 | 14:58

U svijetu prirodnih ljekova za bujnu kosu, malo supstanci je dobilo toliko pažnje i priznanja kao kokosovo ulje...

Stari narodni recept: Prirodno ulje za BRONZANI TEN

Nedjelja, 26.05.2024 | 13:17

Većina ljudi obožava preplanuli ten i često se troši puno novaca na razne proizvode za sunčanje, solarije, sredstva za samotamnjenje, sprejeve i slično ne bi li koža postala brončana, stoga vam donosimo stari narodni recept za prirodno ulje/macerat za sunčanje koje možete napraviti sami.

Koliko često bi trebalo da se ŠIŠAMO?

Četvrtak, 23.05.2024 | 14:10

Sigurno imate bezbroj pitanja na ovu temu, a evo šta kažu stručnjaci.

NOVI TREND u šminkanju - Boyfriend blush je apsolutni HIT, a evo i kako ga napraviti

Srijeda, 22.05.2024 | 19:48

"Boyfriend blush" je novi trend u šminkanju koji se odnosi na prirodan, suptilan izgled rumenila, kao da ste upravo proveli vrijeme sa svojim dečkom ili djevojkom.

Zabrinjavajuće: Djevojčice mlađe od 12 godina sve češće koriste kozmetičke proizvode za zrelu kožu

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 11:51

Društvene mreže, posebno "Tik-tok", preplavljene su viralnim-sadržajima koji svjedoče o sve većoj opsesiji djevojčica, čak i onih mlađih od 12 godina, njegom kože i kozmetičkim proizvodima. Poput iskusnih starijih influenserki, one iz svojih kupatila i soba demonstriraju kako nanositi serume, kreme i maske, koristiti pilinge i njegovati kožu. Ova nova pojava već je preimenovana u “kozmetikoreksiju”, a izaziva zabrinutost i roditelja i stručnjaka.    

Datumom rođenja dobijate svoju zvijezdu: Da li ste dijete sreće ili će vam život biti teška patnja?!

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 13:34

Svaki horoskopski znak ima svoju fiksnu zvijezdu koja može da mu odredi sudbinu.

Radović ostaje guvernerka CBCG, neće ići u Savjet za regionalnu saradnju

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 12:57

Guvernerka je saopštila da je drugi kandidat dobio većinu tokom preliminarnog glasanja za generalnog sekretara RCC, nakon čega su sve države postigle konsenzus o povlačenju kandidata.

Ministarstvo zdravlja pokreće izradu studije izvodljivosti za Univerzitetski klinički centar uz podršku FASEP granta

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 12:56

Ministarstvo zdravlja Crne Gore pokrenulo je izradu Studije izvodljivosti za izgradnju novog Univerzitetskog Kliničkog centra, koji će biti finansiran putem FASEP granta (fonds d'études et d'aide au secteur privé).

Vrijedi znati: Jeftino voće čuva mozak i srce, ima ga na svakom koraku i pravo je zlato

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 12:51

Brusnica, jedna od najdragocjenijih namirnica kada je u pitanju zdravlje.

UP - Tokom vikenda UHAPŠENO 26 vozača

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 12:44

Tokom vikenda, od 24. do 26. maja, na crnogorskim putevima evidentirana je 61 saobraćajna nezgoda, u kojima je pet lica zadobilo teške, a 32 lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Otišao je čovjek koji je vinuo Merlina u zvijezde: Na putu od Skenderije do pivare moj se život promijenio

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 12:44

Smrt profesora Muradifa Brkića, nekadašnjeg direktora Sarajevo-diska, muzičkog producenta i bivšeg muža pjevačice Hanke Paldum, sigurno će uzdrmati Dina Merlina.

Za osobe rođene u ovom horoskopskom znaku, kažu da su PRAVI GENIJALCI

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 12:34

Za ljude rođene u znaku Vodolije smatra se da su najveći genijalci u svetu zodijaka.

"Nema više kočnica, Rafa će dati 100 odsto, vjerujemo da je spreman"

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 12:08

Karlos Moja, trener Rafaela Nadala, izjavio je da je rekorder Rolan Garosa po broju titula spreman za turnir.

Ovo niste znali - Šta jedna šolja kafe radi našem tijelu iz MINUTA U MINUT?

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 11:59

Za mnoge od nas jutarnja kafa je suštinski dio našeg svakodnevnog rituala.

Injac: Duško Jovanović simbol slobodne riječi, dugujemo mu pravdu

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 11:38

Povodom godišnjice ubistva Duška Jovanovića, gradonačelnica Podgorice prof. dr Olivera Injac položila je danas vijenac na mjesto na kojem je prije 20 godina ubijen glavni i odgovorni urednik dnevnih novina “Dan”, saopšteno je iz Glavnog grada.